Jak naučit dítě chodit v 1roce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24529
14.1.20 15:25

@KristynaTita ono se to dříve hodně dělalo. Mám skoro ročního syna a babičky musím hlídat, aby to nedělali. Ono mu to sice jednou neublíží, ale není k tomu důvod. Tchýně už mi taky říkala proč nepořídím chodítko to klasické. Prostě zažitá věc a kdo se o to nezajímá tak neví. Ještě mi chtěla vnutit takové hopsadlo mezi futra :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
14.1.20 15:42

Nehoň ho za každou cenu, uvidíš, že ještě ráda budeš vzpomínat na dobu, kdy nechodil :lol: Až se rozhodne, tak vstane a půjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
14.1.20 16:05

Ty jo co bych dala za to kdyby můj syn v roce ještě nechodil a o to víc lezl a ty ho nutis chodit. Užívej dokud jen leze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.1.20 17:25

@Terka Protivinská Nauci se sam…nenutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
14.1.20 19:41

Přečti si tento článek . Jinak vše asi bylo řečeno. Nedávat do chodítka, můžete dítěti zadělat na problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
14.1.20 20:01

Dítě potřebuje lozit, lozit a lozit co nejdéle. Však se chůze dočkáte, neboj, chodit pak bude po zbytek života. Kámošce se kluk rozešel až ve 20m, a to už byla dlouho těhotná s druhým dítětem, takže potřebovala jako sůl, aby ho už nemusela všude nosit, no ale neuspěcháš to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.20 21:08

Proc na to dite tak spechate? Ja naopak byla rada za kazdy mesic lezeni po 4, jez je pro detatko nejzdravejsim pohybem, chodit po 2 bude cely zivot. To, ze se dite jeste nepustilo znamena, ze neni jeste svalove pripravene a tlacenim na pilu mu akorat skodite. Choditka naopak oddaluji nastup samostatne chuze a skodi vyvoji, to vam rekne kazdy fyzioterapeut a i pan google. Stejne tak vodeni za ruce… tim diteti akorat posouvate teziste jeho tela jinam a opet mu skodite. Nejlepsi, co pro sve dite muzete udelat - vubec mu nepomahat a respektovat jeho vlastni tempo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.20 21:36

Jen sem se chtěla spíše zeptat jak to mají ostatní nic víc. Do chodítka ho spíše nedávám. Jestly ano tak jen na pár minut za 14dni.cca 5'.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
14.1.20 21:49
@Terka Protivinská píše:
Jen sem se chtěla spíše zeptat jak to mají ostatní nic víc. Do chodítka ho spíše nedávám. Jestly ano tak jen na pár minut za 14dni.cca 5'.

Já jsem to měla tak, že jsem byla vděčná za každý týden lezení. Chodítko jsme neměli vůbec. A každý kdo by malou začal nutit chdita nebo vodit za ručičky, ten ode mě dostal kartáč.

Stejně tak jsem neposazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
17.1.20 12:19

@anavi13 chapu, někdy je reseni s pribuznymi neřešit, pokud je to možný. Boj s vetrnymi mlýny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24529
17.1.20 16:59

@KristynaTita přesně tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.1.20 17:05
@Terka Protivinská píše:
Nás prcek má 1.rok. Stále sám nestojí. Když sním jdeme tak si není ještě jistý v rovnováze. Chodí jen na prstíky, jakmile se ho snažíme pustit tak jde okamžitě na kolínka. V choditlu litá dobře. Poraďte jak naučit aby začal chodit. Nebo je to ještě blzo?

1. dítě má dle tabulek chodit samostatně nejpozději v 18 měsících, ne 12
2. k chodítku vydala Česká pediatrická společnost dokonce oficiální stanovisko o tom, jak škodí páteři a pohybové soustavě celkově
3. dítě se má naučit chodit samo, vodit za ruce nebo ruku škodí, učí se zapojovat špatné svaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.1.20 17:07
@Terka Protivinská píše:
Jen sem se chtěla spíše zeptat jak to mají ostatní nic víc. Do chodítka ho spíše nedávám. Jestly ano tak jen na pár minut za 14dni.cca 5'.

Syn občas dá pár krůčků mezi námi. Je mu 14 měsíců a tyhle zhovadilosti s ním neděláme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.1.20 17:08

@Terka Protivinská Je to podobně škodlivé jako posazovat dítě, které samo nesedí nebo nosit v nosítku, které není ergonomické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.1.20 17:09
@Terka Protivinská píše:
@Terez001 no nechci nutné aby chodil. Spíš se snažíme aby nato spíš přišel

Pokud ho dáváte do chodítka a vodíte za ruce, nesnažíte se, aby na to přišel :roll:. Přijít na to by bylo, kdyby prostě sám přišel na to, že chce do vertikální polohy a chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí