Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Hoa Mai @LenaMarry tak uvidime, jak moc se bude rozplacavat, pripadne plazit, kdyztak vyzkousim vase rady s plysakem a mobilem. Je pravda, ze mobil ho dost fascinuje.
On nekdy i ty tendence vykroceni nohou ma, ale spis je to, jak se u perovani soupe dopredu a dozadu. Ruce se nehnou ani o pid. ![]()
@Lorry1 na hračky mi prděla, mobil byl dostatečně silná motivace.
Ještě má čas a buď se rozleze, nebo se lehce popostrčí. ![]()
@Lorry1 Promiň, ale přijde mi, že to moc hrotíš. Nevím, podle čeho usuzuješ, že se dítěti nebude chtít lézt? Zatím péruje a to je dobře, na svůj věk normální. Až na to dojde, bude zkoušet se posouvat dál. Kdyby se prcek měl plazit, tak teprve potom bych zkoušela ručník, překážky atd. Určitě se vývoj dá posunout Vojtovkou nebo možná jiným cvičením, ale podle popisu mi nepřijde, že by bylo nutné plašit. Jak jsem psala, zatím nic nenasvědčuje tomu, že by tu fázi mělo přeskočit. ![]()
@Petule030 píše:
@Lorry1 Promiň, ale přijde mi, že to moc hrotíš. Nevím, podle čeho usuzuješ, že se dítěti nebude chtít lézt? Zatím péruje a to je dobře, na svůj věk normální. Až na to dojde, bude zkoušet se posouvat dál. Kdyby se prcek měl plazit, tak teprve potom bych zkoušela ručník, překážky atd. Určitě se vývoj dá posunout Vojtovkou nebo možná jiným cvičením, ale podle popisu mi nepřijde, že by bylo nutné plašit. Jak jsem psala, zatím nic nenasvědčuje tomu, že by tu fázi mělo přeskočit.
Diky, ale nikde nepisu, ze syn urcite nebude chtit lezt.
Pisu, ze bych rada, aby lezeni nepreskocil a ze bych mu v tom kdyztak pomohla, pokud by dlouho nic nebylo, zajimalo me, co pomohlo jinym. Napr.vim, ze je dost rozdil nechat dite plazit po plovoucce, kde mu to porad ujizdi a nebo na koberci, kde uz je to o necem jinem. Nejake hroceni, nebo tlaky na dite v tom, prosim, zbytecne nehledej.
@Lorry1 Dobře, jen mi to vyznělo, že ho chceš sama posouvat ve vývoji. A to není nutné, však uvidíš, jak bude děťátko dál postupovat. ![]()
Alespoň jenom peruje. Nechte ho cces to čas :/ moje frajerka si vymyslela vlastni styl "plazolezeni " a to má 5 měsíců. Jde na čtyři da hrudník do předu, rozplácne se a přitáhne nohy ( jako píďalka ). Pérovani ji bavilo jen 14 dní. Já doufám že se rozleze normálne
.
@ZoAn Úplně to samé dělal syn, taky jsme mu říkali píďalko. Naučil se sebou fakt rychle mrskat, dostal se kam potřeboval a měla jsem obavu, že ani nebude klasicky lézt. Asi 2 měsíce to trvalo, ale potom přešel na klasické lezení, tak neboj, taky máte šanci!!! ![]()
Tak syn zatim neleze, ale zacal se z kolinek stavet do joginske pozice „strecha“ - zapreny o ruce a spicky nohou. Meli jste to nekdo take tak? ![]()
@Lorry1 neboj, některé děti se třeba 2 měsíce plazí a pak začnou lézt… moje děti se nejdříve plazily, pak stály, pak se rozlezly a fázi nepřeskočily, lezly dost dlouho
nejlepší je nepomáhat, jen motivovat
@Lorry1 píše:
Tak syn zatim neleze, ale zacal se z kolinek stavet do joginske pozice „strecha“ - zapreny o ruce a spicky nohou. Meli jste to nekdo take tak?
ano, zkouší co dovedou, pak se rozlezly ![]()
@Káťa19 super
Ja si prave rikam, co to mam doma za jogina.
Frci ted pozice strechy, kocky, hada… ![]()
@Lorry1 Syn to taky dělal, neteř taky, nejspíš je to normální. ![]()
@Petule030 To jsem rada.
Tak ono tim docela posiluje ruce, kdyz na nich vlastne spociva cela vaha tela.
@Lorry1 přesně tak, ni musí posílit ty svaly, aby pak mohly lézt ![]()
My máme koberec, holka začala pérovat jak blázen ještě před plazením ale furt nic, péruje 2 měsíce
Bude jí 9m