Jak dítě naučím lézt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
724
28.11.19 21:26

@Hoa Mai @LenaMarry tak uvidime, jak moc se bude rozplacavat, pripadne plazit, kdyztak vyzkousim vase rady s plysakem a mobilem. Je pravda, ze mobil ho dost fascinuje. :think: :mrgreen: On nekdy i ty tendence vykroceni nohou ma, ale spis je to, jak se u perovani soupe dopredu a dozadu. Ruce se nehnou ani o pid. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
28.11.19 21:40

@Lorry1 na hračky mi prděla, mobil byl dostatečně silná motivace. :lol: Ještě má čas a buď se rozleze, nebo se lehce popostrčí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
29.11.19 08:13

@Lorry1 Promiň, ale přijde mi, že to moc hrotíš. Nevím, podle čeho usuzuješ, že se dítěti nebude chtít lézt? Zatím péruje a to je dobře, na svůj věk normální. Až na to dojde, bude zkoušet se posouvat dál. Kdyby se prcek měl plazit, tak teprve potom bych zkoušela ručník, překážky atd. Určitě se vývoj dá posunout Vojtovkou nebo možná jiným cvičením, ale podle popisu mi nepřijde, že by bylo nutné plašit. Jak jsem psala, zatím nic nenasvědčuje tomu, že by tu fázi mělo přeskočit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
29.11.19 09:00
@Petule030 píše:
@Lorry1 Promiň, ale přijde mi, že to moc hrotíš. Nevím, podle čeho usuzuješ, že se dítěti nebude chtít lézt? Zatím péruje a to je dobře, na svůj věk normální. Až na to dojde, bude zkoušet se posouvat dál. Kdyby se prcek měl plazit, tak teprve potom bych zkoušela ručník, překážky atd. Určitě se vývoj dá posunout Vojtovkou nebo možná jiným cvičením, ale podle popisu mi nepřijde, že by bylo nutné plašit. Jak jsem psala, zatím nic nenasvědčuje tomu, že by tu fázi mělo přeskočit. ;)

Diky, ale nikde nepisu, ze syn urcite nebude chtit lezt. :) Pisu, ze bych rada, aby lezeni nepreskocil a ze bych mu v tom kdyztak pomohla, pokud by dlouho nic nebylo, zajimalo me, co pomohlo jinym. Napr.vim, ze je dost rozdil nechat dite plazit po plovoucce, kde mu to porad ujizdi a nebo na koberci, kde uz je to o necem jinem. Nejake hroceni, nebo tlaky na dite v tom, prosim, zbytecne nehledej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
29.11.19 09:44

@Lorry1 Dobře, jen mi to vyznělo, že ho chceš sama posouvat ve vývoji. A to není nutné, však uvidíš, jak bude děťátko dál postupovat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
30.11.19 19:38

Alespoň jenom peruje. Nechte ho cces to čas :/ moje frajerka si vymyslela vlastni styl "plazolezeni " a to má 5 měsíců. Jde na čtyři da hrudník do předu, rozplácne se a přitáhne nohy ( jako píďalka ). Pérovani ji bavilo jen 14 dní. Já doufám že se rozleze normálne :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
30.11.19 21:24

@ZoAn Úplně to samé dělal syn, taky jsme mu říkali píďalko. Naučil se sebou fakt rychle mrskat, dostal se kam potřeboval a měla jsem obavu, že ani nebude klasicky lézt. Asi 2 měsíce to trvalo, ale potom přešel na klasické lezení, tak neboj, taky máte šanci!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
13.12.19 09:56

Tak syn zatim neleze, ale zacal se z kolinek stavet do joginske pozice „strecha“ - zapreny o ruce a spicky nohou. Meli jste to nekdo take tak? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
13.12.19 10:05

@Lorry1 neboj, některé děti se třeba 2 měsíce plazí a pak začnou lézt… moje děti se nejdříve plazily, pak stály, pak se rozlezly a fázi nepřeskočily, lezly dost dlouho :hug: nejlepší je nepomáhat, jen motivovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
13.12.19 10:06
@Lorry1 píše:
Tak syn zatim neleze, ale zacal se z kolinek stavet do joginske pozice „strecha“ - zapreny o ruce a spicky nohou. Meli jste to nekdo take tak? :D

ano, zkouší co dovedou, pak se rozlezly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
13.12.19 10:24

@Káťa19 super :) Ja si prave rikam, co to mam doma za jogina. :mrgreen: Frci ted pozice strechy, kocky, hada… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
13.12.19 10:50

@Lorry1 Syn to taky dělal, neteř taky, nejspíš je to normální. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
13.12.19 11:38

@Petule030 To jsem rada. :D Tak ono tim docela posiluje ruce, kdyz na nich vlastne spociva cela vaha tela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
13.12.19 16:05

@Lorry1 přesně tak, ni musí posílit ty svaly, aby pak mohly lézt ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
13.12.19 18:28

My máme koberec, holka začala pérovat jak blázen ještě před plazením ale furt nic, péruje 2 měsíce 8o Bude jí 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí