Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lorry1 Jak to u vás vypadá? Já tu psala jak malá péruje 2m, ale furt ne a ne lézt. Teď poslední dny se v posteli přitahuje do sedu, sedí tam a už i stojí. Tak mám nervy, to už asi nepoleze
@Kristynka22 u nas nic, zatim uz 2,5m peruje. Stavi se porad do strechy, dela v ni krucky dopredu, nebo i stoji na jedne noze, ale rukama nehne. Ale kdyz ho vezmu pod briskem a presunu mu vahu dopredu, posunu nozickou, tak on ty ruce dopredu da. Asi si to jeste musi sam uvedomit, nebo nevim.
Nam se zatim nastesti v postylce nepritahuje, spi ve spacim vaku a pres den v postylce neni.
Syn stojí, ze stoje si sedá ale musí se držet. Plazi se a když se po něčem sape tak kousek i leze. Už vůbec neperuje. Moc dobře ví jak lézt a i docela rychle ale nedělá to ![]()
Ahoj, jen hlásím ze už asi deset dni syn leze. Každým dnem je sikovnejsi, už převládá lezení před plazenim. Nakonec se plazil čtyři měsíce ![]()
Moje furt nic, mám radost, že si z polohy na lezení konečně sedla (a může do sporťáku), ale lezení prostě neproběhne, už se staví
Když u ní sedím, doplazí se ke mně, chytí se, jde na kolena a pak vstávačka
A to jsem myslela, že děti potřebují lézt, aby zpevnily svaly na stání a chůzi.
@Kristynka22 ale vždyť se děti normálně nejdříve staví a pak lezou, takže klid ![]()
https://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61
Tak ta moje potvora už od silvestra leze
:e nezastavitelna. Horší je ze jsem myslela že zimu odjezdem v korbičce a místo toho už 14 dni chlapovi říkám ať mi sundá sporťák
a tam jsem taky zvedava jak mi to projde
V korbě si kleka a na kolinkach se opírá o okraj ![]()
Holky, super!
Nas se zatim plazi a obcas trosicku leze (par „krucku“), ale zatim nema stridavy vzor. Ale plazi se ani ne tyden, jinak stale uz od rijna peruje. Tak jsem zvedava.
@Lorry1 Já mám Teda rychlo dito
ale začátkem listopadu zacla perovnat ( 9.11.- 5 mesicu ) začátkem prosince se začla plazit jako pidálka okolo vánoc už celkem rychle. O Silvestru začla jak ten tvůj zkoušet krůčky
a tet už leze rychlosti chůze
takže bych tipla ze do měsíce mas doma zdatného lezce
A ja se za měsíc zblaznim ![]()
@Káťa19 dneska přesně deset měsíců. Já si o Vánocích řekla ze ho to proste naučím do nového roku a vyšlo to ![]()
@Kristynka22 u nás bylo to samy. Tak jsem ho to učila tak, ze chtěl na mě vylézt a já vždy couvla tak musel udělat další tempo na kolinkach
a pak to začal dělat sám od sebe každým dnem víc.
@ZoAn píše:
@Lorry1 Já mám Teda rychlo ditoale začátkem listopadu zacla perovnat ( 9.11.- 5 mesicu ) začátkem prosince se začla plazit jako pidálka okolo vánoc už celkem rychle. O Silvestru začla jak ten tvůj zkoušet krůčky
a tet už leze rychlosti chůze
takže bych tipla ze do měsíce mas doma zdatného lezce
A ja se za měsíc zblaznim
Pockej, az zacne behat. ![]()
@Pařížanka1 no super, to není zas tak pozdě, našemu je 7,5 měsíce a zatím jen péruje a kutálí se. Předchozí dvě děti si stouply v osmi měsících a v 9. obcházely nábytek a lezly taky až potom, sedly si v 11.