Jak naučit dítě pít čaj, vodu aj.?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@madi jak jsem už psala mě holky take odmitala až v roce nebo po roce začaly pít ale čuraly hezky protože starší byla kojená navečer a mladši ma dvě lahvičky sunaru tak zkoušej sunar nebo nějaké mléko, ano přesně tak musí sama měla jsem to doma 2× a obě holky nechtěly-
radím to mléko nebo sunar aspon po troškách během dne.nebo mlíčko s kaší a jinak hodně polévky. a z lahvičky se vemou fakt až budou chtít.
a starší byla děs jen kojena ta lahvičku nikdy ty by umřela hlady ani mlíko si z ni nevzala. a mladší naštěsti pak byla na sunaru tak jsem si říkala že to bude v pohodě že si da i čaj nebo vodu ale spletla jsem se byla to samé pila jen mléko-
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madi, mám 4,5 letého nepijavce.. jediné co vyzunkne, je třeba Capy džus, když jsme někde na výletě v restauraci nebo tak..ale to považuju víc za sladké mlsání než napití
Takže nerozpil se a asi ani nerozpije (po mamince, já vypiju asi litr denně
) Ale v jeho věku jsem mu právě z toho důvodu pašovala vodu do jídla kde se dalo..kaše byla řídká, jídlo řídké.. Takže třeba u kaše mi to vyšlo stejně, jako by snědl normální porci a alespoň 0,5 deci vypil.. Ale my neměli žádné problémy se zácpou apod., natož aby končil ve špitále. Toto je fakt síla, chuděrka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madi já nabízela od půl roka, pořádně pít začala až z brčka - jablečnou šťávu. Pak pila jen z tvrdých pítek, brčka nebo hrnku, z měkkých saviček nikdy. Nicméně doteď (dva roky) moc nepije, ale zase se pořád kojí, tak se to snad vyrovná. O pití si neříká, musím jí ho pořád nutit. Přitom když venku lítá, tak pak se napije i hodně, ale nikdy sama od sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak mi mala pije s avent lahvičky ale jen s měkym pitítkem vypije všechno co ji dám ale nepije jako třeba kamarádky mala dvě lahvičky deně to ne nam stači o tom mohla nechat zdát. jedna za den a to nevypije celé a ted se neučila od sestřičky s jupíku lahvičky tak ji do toho dávám čaj. ale v roce a roce a po roce to jsme si o tom mohla nechat zdát, nenutit jen nabízet a začne sama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro zajímavost…
Vážená paní magistro,
už několikrát jsem četla, že dítě od jednoho roku by mělo vypít denně cca 1000 ml tekutin. V mém okolí ale není žádná maminka včetně mě, jejíž dítě by to opravdu denně vypilo, pokud tedy není venku zrovna 40°C. Já se tedy snažím po celý den nabízet, ale vypije tak max. 500 ml vody nebo neslazeného bylinného čaje. Pokud by se počítaly i tekutiny v jídle, tak ráno vypije 300 ml mléka, k obědu mívá tak 100 ml polévky a během dne spořádá cca 1 jablko nebo půl okurky, mrkve, papriky a jiné šťavnaté zeleniny.
Myslíte, že se tedy mohou do toho počítat i tekutiny v jídle?
Děkuji za odpověď.
M. T.
Dobrý den,
toto doporučení – zhruba 90–120 ml na kilogram tělesné hmotnosti – platí opravdu pro všechny přijaté tekutiny. Zrovna ovoce nebo zelenina obsahují až 90 hmotnostních % vody, takže z množství které píšete, přijme 100 ml tekutin určitě – dohromady to tedy dává přesně 1000 ml, což je naprosto adekvátní – to nepočítáme nějaký jogurt přes den nebo další pokrm kromě polévky k obědu – i tam je nemálo vody. Děkuji za dotaz.
Mgr. Kamila Jančeková
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dítě se naučilo pít až brčkem. Je mu rok, zavedla jsem před 14 dny a lemtá jak drak a taky to byl boj do něj něco dostat. Má to jak hru, kouše a nasává ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@irca11 píše:
Podle mě nenaučiš mám dvě dcery a byly jen na mléjen kojená a mladši na sunaru v létě jak ybly ty horka tak si daly s avent hrničku sotva jeden hlt i v tom vedru a starši ta vubec odmitala cokoliv. začaly pít až po roce až sami chtěly nevypiji ani celou lahvičku zaden. podle mě je jedno co v tom je zda voda nebo čaj, štáva zda slazene nebo ne prostě to stejně nechtěly, ted mi vypiji všechno. mladdvě lahvičky mlíka ráno a večer a přes den si dá troškuší má ještě čaje asi tak polovinu lahvičky většinou po jídle nebo jen na žízen během dne.
to mi ani neříkej, já dost potřebuju aby se rozpila.. už takhle byla dva dny na kapačkách a teď je dostává každou noc.. je nad moje síly uhlídat batole celý den v postýlce s hadičkou v hlavě, aby si to nestrhla ![]()
nehledě na to, že nás toto čeká při jakékoliv další teplotě
z čehož už teď mám hrůzu, protože máme staršího ve školce a dá se počítat s tím, že to teď nebylo naposledy ![]()
- Citovat
- Upravit
@marmelada78 píše:
Sladkou šťávu (asi ne úplně zdravou, ale tak lepší než drátem do oka) jen tak z obyč hrnku? Asi se poleje, ale to není důležité.
Já jsem fakt už alergická na tyhle pokyny že u kojení dítě nemusí nic pít.. Jako nemusí, ale kolik dětí pak má problémy s pitím.. Taky jsem kojila do 10m a syn odmítal jakoukoliv flašku prostě to plival, neměl teda nikdy ani dudlík, prostě všechno odmítal. začal pít hned z normálního hrnku bez jakýhokoliv pítka.. Pak někdy po roce se naučil už i z flašky potom.
mě už je tak nějak jedno co bude pít, hlavně aby pila. zkoušeli jsme toho už hodně, i normální čaj, neslazený, slazený, šťávičky jsem zkoušela už doma, teď jsme koupili asi tři druhy granulovaného dětského, aby se mi tady dobře připravoval a nic.
Ale zkusila jsem ten hrneček a teď před spaním si dala tři loky nemocničního čaje
byla teda u toho zlitá komplet ![]()
Dcerka právě taky dudlík neměla, tak prostě kteroukoliv savičku prská. Jeden čas jsem potřebovala kojit s kloboučkem a taky to nešlo
- Citovat
- Upravit
@irca11 píše:
@madi jak jsem už psala mě holky take odmitala až v roce nebo po roce začaly pít ale čuraly hezky protože starší byla kojená navečer a mladši ma dvě lahvičky sunaru tak zkoušej sunar nebo nějaké mléko, ano přesně tak musí sama měla jsem to doma 2× a obě holky nechtěly-
radím to mléko nebo sunar aspon po troškách během dne.nebo mlíčko s kaší a jinak hodně polévky. a z lahvičky se vemou fakt až budou chtít.
a starší byla děs jen kojena ta lahvičku nikdy ty by umřela hlady ani mlíko si z ni nevzala. a mladší naštěsti pak byla na sunaru tak jsem si říkala že to bude v pohodě že si da i čaj nebo vodu ale spletla jsem se byla to samé pila jen mléko-
mě tady říkali v nemocnici, že mléko se počítá jako jídlo, ne jako pití a že zahleňuje, takže mi to teď zrovna nedoporučili. To by možná pila ![]()
- Citovat
- Upravit
@lekarnicka28 píše:
@madi, mám 4,5 letého nepijavce.. jediné co vyzunkne, je třeba Capy džus, když jsme někde na výletě v restauraci nebo tak..ale to považuju víc za sladké mlsání než napitíTakže nerozpil se a asi ani nerozpije (po mamince, já vypiju asi litr denně
) Ale v jeho věku jsem mu právě z toho důvodu pašovala vodu do jídla kde se dalo..kaše byla řídká, jídlo řídké.. Takže třeba u kaše mi to vyšlo stejně, jako by snědl normální porci a alespoň 0,5 deci vypil.. Ale my neměli žádné problémy se zácpou apod., natož aby končil ve špitále. Toto je fakt síla, chuděrka.
to není vyloženě jen kvůli tomu, má zápal plic, jenže jak v horečkách nepila, tak to špatně snášela a dostatek tekutin napomáhá tomu, aby se uzdravila co nejdřív, takže proto ty infuze.
- Citovat
- Upravit
@Sibyla0 píše:
@madi já nabízela od půl roka, pořádně pít začala až z brčka - jablečnou šťávu. Pak pila jen z tvrdých pítek, brčka nebo hrnku, z měkkých saviček nikdy. Nicméně doteď (dva roky) moc nepije, ale zase se pořád kojí, tak se to snad vyrovná. O pití si neříká, musím jí ho pořád nutit. Přitom když venku lítá, tak pak se napije i hodně, ale nikdy sama od sebe.
koukám máme stejné nežravce a nepijavce, co?
já už jsem z toho celá na nervy, tohle vůbec neznám
Princip brčka by zatím asi nepochopila, ale dík za tip, zkusím to později.
Já právě taky kojím, ale tady v nemocnici vážím a překvapilo mě, že nakojím hrozně málo. Jen 300ml plus minus denně, na jedno kojení v průměru jen 70ml. Nejvíc 110ml, to bylo po noci, kterou prospala celou. Mazec, nechápu, jak na tom může vydržet
- Citovat
- Upravit
@madi a mlíko nepije? sunar nebo kojení? moji male to stačilo 2× deně a jinak polívka atd…ale je fakt teploty neměla a čurala hezky a dost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak tenhle problém jsem měla taky, původně jsem myslela, že je to tím, že mi nechce pít vodu, takže jsem kupovala různé štávičky, aby to mladé chutnalo. Začela jsem od 4měsíce. Hlavně jsem kojila, takže jsem ani nerozuměla lahvičkám. Až když jsem se zeptala Mudr. poradila jaký hrnek koupit. Koupila jsem a mladá mi pije JEN vodu, nic jiného nechce a pije jak o závod
jinak ta lahvička je od nuku a stojí kolem 300kč prodávají jí např. v drogerii DM s včelkou Májou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madi asi jak kdo mě moje dr. řikala když nechce pít nic tak i v sunaru a v každém mléku je voda měla jsem tak obě holky a u nás bez problémů a co po lžičkách čaj???at do ni aspon trošku dostaneš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mijinka22 já mám tedy s včelkou májou značku Nuk a mam to tu na hromadě nepije z toho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit