Jak naučit dítě spát samo

29.12.24 23:45

Jak naučit dítě spát samo

Ahoj maminky.

Máme syna 8 let, máte prosím osvědčenou radu jak naučit aby spal sám v pokoji? Důvod proč nechce spát samo bylo mnoho to jsme vyřešili ale pořád sám spát nechce a neřekne proč. Celou noc má světýlko, otevřené dveře, sedíme u něj já nebo muž. Jak odejdeme tak je histerie, že chce spát u nás atd. Určitě to některá znáte. Já neříkám občas si ho vzít k nám, ale také se chceme vyspat a mít soukromí. Napadl mě psycholog ale jestli to k něčemu bude.

Máme sice ještě ročního syna který spí vedle naší postele v postýlce ale to důvod není protože s náma starší spal i když ještě menší nebyl. Tak se jen ptám co zabralo u vás?

Nechci dělat nějaké výprasky, zákazy ale opravdu nejde do nekonečna aby s náma spal ještě za pár let :D mě také máma dala pusu, něco pověděla a hotovo. Žádné sedání hodiny u postele atd… A už toho také máme dost. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5920
30.12.24 00:16

Asi budeš muset ještě vydržet. U mě se za posledních 15 let děcka střídali jak apoštolové na orloji. Prvně jedna, za 2 roky se narodila druhá, tak první šla do postýlky vedle, jak trochu odrostli tak se přemístili v ložnici o 2 metry dál na patrovou postel.Pak přišla 3 holka, už jí byly 4 roky, postýlku má vedle nás a tu neustále ignoruje.Tak mě věčně okopává. Starší holky šli do vlastního pokoje až ve 12 a 10 letech. A stejně prudí že se sami bojí. Možná syn trošku žárlí na mladšího, nebo se bojí spát sám. Ono se to určitě zlomí, chápu že tě to nebaví, ale měj trpělivost. Já už roky čekám na kousek soukromí, ale zatím se mi to nedaří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15953
30.12.24 00:19

No, jak jste si ho naučili, tak takového ho máte… :D
Ale, v tomto věku, je přece úplná samozřejmost usínat a spát sám ve vlastní posteli. Tedy, pokud netrpí už dávno, nějakými psychickými problémy. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.24 00:21

@Černá Madonna ano je pravda když byl roční, dva, tři brala sem si ho do postele ale byli časi kdy opravdu spával sám úplně v pohodě. Ale znám hodně lidí co si brali děti jako malé k sobě a pak se naučili spát sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.24 00:22

@mamule42 možná žárlí, možná ne píšu že s náma spal i když Matýsek ještě nebyl, byl jen on jedináček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.24 00:23

@Černá Madonna no psychické problémy já nevím. Asi se poradím s psychologem co zkusit třeba za to nic nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15953
30.12.24 00:31
@Markéta Hádková píše: Více

Asi to byla chyba. Každé dítě je přece jen trochu jiné…
Možná, že se na vás tím hodně, až nezdravě upnul. A teď se toho nechce jen tak vzdát. :P
Těžko říct, ale asi se cítí s vámi v bezpečí…
No, popravdě, nevím co bych ti teď zrovna poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14613
30.12.24 00:36

A když ho uspíš u vás a přeneseš do jeho pokoje? Nebo počkat u něj v jeho pokoji, než usne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
30.12.24 03:52

Já bych se na to podívala jinak a užila si, že s námi chce být a že tě potřebuje..do nekonečna to nebude…neboj v 15ti už bude rád ve svém a ty s nostalgií vzpomínat…ty časy se už nevrátí…stejně máte v ložnici druhého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
30.12.24 03:56

Tobě se spí taky dobře v posteli s chlapem. Tak proč chceš nutit spát dítě samotný? Nech ho u vás. Časem dozraje k tomu, aby spalo samo.

• Citovat
  • Upravit
30.12.24 05:00

@Michelle_M to samozřejmě čekáme u něj než usne ale hodiny u něj sedět přece nemůžu. Taky chci jít spát, když ještě vstávám v noci k druhému ročnímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
30.12.24 05:42

A ty chceš spát sama? Nebo spíte s partnerem spolu? Nebo dokonce s mladším dítětem? Proč by on měl spát sám? :nevim:

Počkej, až k tomu dozraje sám… Je zcela přirozené, že chce být s vámi, stejně jako časem přijde na to, že už mu to nevadí, byt sám, naopak to bude vyžadovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.12.24 08:13

Nelam to na sílu, je lepší ať spí tak jak mu vyhovuje, než aby se mu spánek uměle horšil. Když jde jen o takovou maličkost, jako spát pospolu.
Já mám v posteli taky oba 5 a 8,5.
Mám nadrozměrnou postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2062
30.12.24 08:29

Je opravdu unavený, není na něj moc brzy? Pustit CD, říct, že nemusí spát, jen má ležet a poslouchat CD, nechat pootevřené dveře.
Nebo spát u vás na matraci na zemi, jestli to jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
31.12.24 11:51

Co zkusit motivovat? Když dneska budeš spát hrzky sám, můžeš zítra hrá na počítači… to by fungovalo na mě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová