Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, kdy si Vaše děti začaly samy stoupat, a jestli některá z vás to své dítě učila a jak? díky za názory
Neučila, až si stouplo, tak si stouplo. Dcera v 8 měsících a syn v 7,5 měsících
@Marki1985 malá si stoupla sama od sebe den potom co si sama zvládla sednout. Bylo to chvíli před 8.měsícem..
Můžeš dávat hračky do motivujících poloh, ale nic dítě neuč. Vše má svůj čas. Kdy si stoupaly naše děti, nevím, je to toiž úplně jedno.
Mě malý sedí ale ještě si nestoupá ani mi příjde že se o to nijak nesnaží
Asi v deseti měsících, sama chodit začala v patnácti měsících. Nic jsem ji neučila, nechala jsem ji vyvíjet podle jejího tempa, neučila jsem jí stoupat, ani s ní nechodila za ručičky. Nejlíp dítěti pomůžeš, když mu nebudeš pomáhat vůbec. Přečti si něco o psychomotorickém vývoji.
Nic jsme neučili ani jsme nepomáhali. Chodili jsme na rehabilitace a tam nám říkali, hlavně nepomáhat, že až na to bude mít a bude připravená postaví se sama. Sama se postavila v prostoru v 16m. Začal zrovna v prostoru bez držení se čehokoliv.
@Marki1985 píše:
Mě malý sedí ale ještě si nestoupá ani mi příjde že se o to nijak nesnaží
A sedi jak? Sam si sedne nebo ho posadis a podepres? To je totiz velky rozdil a velka kravina. Stejne jako ucit stoupat. Diteti bych nechala vlastni tempo, pokud mu nejsou dva roky ![]()
Tot muj nazor..
Sedí už sám a krásně drží
2 roky mu nejsou 18. listopadu 2015 měl rok je nedonošenej narodil se o měsíc a půl dřív tak jsem možná trošku hysterická a zkoumám každou blbost ![]()
@Marki1985 první dcera si začala stoupat po 7 měsíci v 9,5m už sama chodila, druhá dcera se stavěla v 9m a chodit začala až ve 14m. Nic jsem je neučila, neposazovala, nevodila za ruce to není potřeba.
@Marki1985 píše:
Sedí už sám a krásně drží2 roky mu nejsou 18. listopadu 2015 měl rok je nedonošenej narodil se o měsíc a půl dřív tak jsem možná trošku hysterická a zkoumám každou blbost
Bud v klidu. Chodis jiste na pravidelne kontroly, oni by ti rekli ![]()
@Marki1985 píše:
Sedí už sám a krásně drží2 roky mu nejsou 18. listopadu 2015 měl rok je nedonošenej narodil se o měsíc a půl dřív tak jsem možná trošku hysterická a zkoumám každou blbost
Důležité je jestli leze, na chůzi má ještě čas ![]()
@Marki1985 to chce spíš klid.. Pokud to neřeší dr tak buď v klidu a kluci sou línější prý.. A jak tu někdo radil, dávat hračku těsně tam, kam dosáhne jen snahou si stoupnout.. víc pro to udělat asi nemůžeš..
@Marki1985 se tu dneska rozthl pytel s těmahle dotazy. Až si stoupne, tak si stoupne. Nic neučit nebo mu domrvíš tělo.