Dvouleťák - je pozadu?

Anonymní
9.3.16 09:04

Dvouleťák - je pozadu?

Chci si přečíst vás názor na mého dvouletého syna, připadne, ikdyž vím, že je každé dite jine, srovnejte se svými dvouletaky.
Pusu nezavre, ale většina mu není vůbec rozumět, má svou řeč, které nerozumim ani já a všichni se divi, jaktoze mu ani maminka nerozumi. Cilene používá asi 15 slov + 10 zvuků zvířat. Zvířata pozná téměř všechny, umí ukázat 5 části těla, zbytek se mu pořád plete a to mu to opakuji každý den. Malování ho vůbec nebere, lžičkou se umí najíst tak napůl, jak kdy se mu chce. Na nočník ještě nechodí, ale chápe, co se po něm chce. Je dost vzteklý a živý, nevydrží se míč soustředit. Nejradši si hraje s vkladackami, posklada úplně sám, a jinak vše vyhazuje a rozhazuje. Jezdi po domě s autama a rad tancuje.
Je takový pomalejší co se týče komunikace obecne. Někdy na nás vůbec nereaguje a neplní moc pokyny. Na foniatrii i neurologii jsme už byli. Dožene to?
Jak jsou na tom vaši dvouletaci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1120
9.3.16 09:09

Mě se jeví dle tvého popisu úpně vpohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
9.3.16 09:18

Podle mě je úplně v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
9.3.16 09:23

Normal, jeste muze byt inzenyr :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
9.3.16 09:27

Uplne normalni dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
9.3.16 09:28

:lol: já malé taky nerozumím :D nemyslím si, že podle toho co popisuješ, by byl syn nějak pozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
9.3.16 09:29

Náš tedy ještě nemá 2, ale blíží se,…mluví výborně, části těla tedy umí více, ale malování ho taky nebere, čmárá akorát fixem, lžičkou se taky umí najíst tak napůl- to bych řekla, že je negativním vztahem k jídlu, nočník to stejné, co vy. Ale řekla bych, že pokud Váš na něčem jezdí po domě, tak musí chápat řízení, což taky není jednoduché, čili to s ním vidím dobře. :palec: Důležitý je, ohledně těch pokynů, jestli tomu nerozumí, nebo se mu nechce. Pokud to první, tak pak ještě jestli nejsou moc složitě podané. Zpočátku dítě nechápe: „Kdo bude jako zhasínat v tý koupelně?“ ale musí se říct „Zhasni!“ :mrgreen: Jo a na tý foniatrii a neurologii jste byli nějak brzy, ne? :think: Jinak znám několik dětí, který řečově nula v tomto věku, a dohnaly vše :palec: Ve dvou ještě dobrý. Ale zas se nenechat uchlácholit tím, že když rozumí, bude to dobrý, moje druhý dítě rozumí, ale má těžkou dysfázii - řeč hrůza. Ve dvou jsem si též myslela, že to bude dobré, když rozumí :,( Ale je dobrý, že mluví aspoň nějak a 15 slov, to snad je ještě v pořádku. Spojuje? Třeba řekne TADY JE? Když se na něco místně ptáš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9049
9.3.16 09:33

Nechápu, co bys chtěla, aby ve dvou letech uměl :mrgreen: mě přijde naprosto normální dvouleťák. Čekala jsem nějaký opravdu jasný anomál… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15477
9.3.16 09:36

Podle mě úplně normální dvouleté dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.16 09:40

@mau-mau byli jsme tam v 18 měsících, protoze do te doby byl když to tak řeknu úplný Mimoň. Ani neukazoval a vůbec ničemu nerozuměl. Po tech 18 měsících začal dělat skoky, ale porad mam strach. Slova nespojuje. Rika třeba auto, tam, tak, raz a dva když jde do schodů apod.

• Citovat
  • Upravit
1120
9.3.16 09:45

A co ti tam v těch 18 m řekli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
9.3.16 09:57

Zakladatelko, některé věci z toho, co popisuješ, ještě neumí ani můj 3,5. Včera jsem se ho ptala, co to je za zvíře a řekl žabka na krokodýla a kravička na slepici. Má to naprosto v paži. Tvůj dvouleťák se mi dle popisu jeví naprosto v pohodě, ani nemá co dohánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
9.3.16 09:58
@Anonymní píše:
@mau-mau byli jsme tam v 18 měsících, protoze do te doby byl když to tak řeknu úplný Mimoň. Ani neukazoval a vůbec ničemu nerozuměl. Po tech 18 měsících začal dělat skoky, ale porad mam strach. Slova nespojuje. Rika třeba auto, tam, tak, raz a dva když jde do schodů apod.

můj prostřední nemluvil do 2,5. Do té doby pár slov, ani ty nebyly moc rozumět. Pak ze dne na den mluvil. Má to tak hodně dětí. co se týče ukazování, tak to neukazoval ani nejstarší, ani prostřední

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.16 09:59

@ilonka12 ze jde vidět, že ta komunikace s nim je horší. Ale že do třech let se to neřeší.

• Citovat
  • Upravit
1120
9.3.16 10:05

Myslím, že ho příliš pozoruješ, užívej si raději jeho dětství, opravdu se dle tvého popisu jeví jako šikovný dvouletý kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí