Dvouletý syn nemá rád přítele

3
8.3.16 16:46

Dvouletý syn nemá rád přítele

Ahoj,

rád bych se svěřila se svým problémem. Mám dvouletého syna, který najednou nemá rád mého přítele. S přítelem jsem už půl roku. Nežijeme ještě spolu ale navštěvuje nás a tráví s námi víkendy. Dlouhou dobu byl syn v pohodě a choval se k příteli hezky. V poslední době ovšem nastal zvrat a syn je v přítomnosti přítele smutný a nekomunikativní. Přítel se mi snaží ve výchově pomáhat a tak někdy i on řeší některé úkony, které jsem dělal v minulosti jen sama. Když si má syn něco uklidit nebo si dojít pro nočník, tak přítele poslechne (samozřejmě se to někdy neobejde s brekem směrem ke mě a doufá, že já mu pomůžu aby zrovna toto dělat nemusel). Například když přítel syna vykoupe, tak s ním syn komunikuje. Ovšem pokud pominu tuto činnost, tak syn při komunikaci s přítelem zavře oči, začne se mračit anebo když sedí v židličce tak odvrací hlavu a nechce se na něho dívat. Pokaždé když přítel přijede, tak syn se rozesmutní a není sám sebou a nechce si ani moc hrát. V poslední době se snažíme naučit syna aby si sám říkal o nočník. Málo kdy si o to řekne, spíše se ho musíme ptát a někdy i předvídat. Občas syn dostane plácnutí na zadeček když si neřekne o nočník i když ví že zrovna dělá e-e. Více času se synem trávím já, takže i já si občas plácnu (né žádnou ránu :) přes plínku simbolicky), když je s námi přítel tak i on se snaží mi v tom to pomoc a i on občas plácne. Přítel má syna rád, hraje si s ním (ikdyž v poslední době ne viz. výše), čte mu pohádku na dobrou noc, koupe ho, pomáhá mu se obléknout… Nevím co mám s tou záští syna vůči příteli dělat :( Dáte mi někdo nějakou radu nad zlato?

Příspěvek upraven 08.03.16 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9719
8.3.16 16:50

@Jana95 proč jako syna placáte? Se nedivím, že toho chlapa nemá rád neměla bych ráda vás oba :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.3.16 16:50

Já tedy nechápu, z jakého důvodu syna bijete po zadečku, když je teprve dvouletý a na nočník se učí. Nedivila bych se, kdyby byl naštvaný kvůli tomu. Rada nad zlato zřejmě není - přítel musí syna přesvědčit svou trpělivostí a laskavostí, že ho má rád. Rozhodně toho nedosáhne tím, že ho bude tlouct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.3.16 16:51

Jste normální, že mlátíte dvouleté dítě za to, že si neřekne na nočník? Ani se mu nedivím, že je smutný. Takže první rada nad zlato je přestaň plácat dítě za to, že si neřeklo o nočník. Druhá rada nad zlato je, ať ho přestane plácat tvůj přítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
8.3.16 16:58

Proboha to ho vážně plácáte, za to, že si neřekne o nočník? Proč? Jaký to má důvod? Myslíš, že to pomůže? Aby si spíše nedocílila opaku, že se ti začne počůrávat :nevim: chápu, že ve dvou letech už chcete odplenkovat, ale nemůžeš na něj tlačit…myslím, že od tohoto pramení ten problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
8.3.16 17:08

Na nočník se musí učit pozitivně. Když se povede, tak chválit, chválit a chválit. Se nedivím, že je syn přešlý a smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
8.3.16 17:12

Mám švagrovou, co se chlubí tím, že její syn je od roku bez plen. Dosáhla toho tak, že mu za každé vyčůrání dala sladkosti. Takže teď ve dvou letech chodí krásně na nočník, ale pusinku má plnou černých zoubků a ještě mého stejně starého syna „zesměšňuje“ když mu to v zápalu hry ujede, jinak si taky říká. Ale nedosáhli jsme toho plácáním, ani sladkostmi. Každé dítě má svůj čas a dozraje k tomu samo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
8.3.16 17:14

Tak za to, že si neřekne o nočník bych ho neplacala. Muj syn s tim ma obcas problem jeste ted, ale urcite me nenapadlo ho za to plácnout. Mam take pritele, ktery neni otcem kluku. Poslouchat ho musi, ale nikdy bych mu nedovolila aby je placal. :zed: Nedivim se, ze tveho pritele nema rad muzete si za to sami. Vim jak jsou kluci nastvany na me, kdyz je placnu a to jsem jejich máma, natoz kdyby je placnul někdo pro ne uplne cizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
8.3.16 17:24

No…jestli syna takto budete ucit vsechno, tak ho ten smutek jen tak neprejde. :,(

• Citovat
  • Upravit
8864
8.3.16 17:29

Přes veškerou péči, snahu a 100% pozornost se mi obě deyi nenaučily na nočník dříve než ve dvou a půl letech. Prý to souvisí i s řečí a obě mluvily později. Nenutte ho, je brzy. A určitě neplacat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
8.3.16 17:29

A mmch, zakladatelko, neni normalni bit dite za cokoli, ne jen za bobana v gatich
To jen, abychom si rozumely. ;)

• Citovat
  • Upravit
323
8.3.16 17:32

Chudak dite :( taky ted zkousime nocnik, kdyz se podari, tak si muze sam splachnout a sam umyt ruce (ma nove stoupatko, tak ho to hrozne bavi). Kdyz se nepodari tak ani nekaram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
8.3.16 18:14

Chudák dieťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
8.3.16 18:23

Přestaňte ho plácat, to zaprvé. Zadruhé, s přítelem nejsi „už“ půl roku, ale „teprve“ půl roku. Když se s přítelem rozejdete (což ti nepřeju), přivedeš hned dalšího „strejdu“, který bude mít ambice syna vychovávat a stát se okamžitě nedílnou součástí jeho života? Možná by nebylo od věci trochu zvolnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
8.3.16 18:41
@Jana95 píše: … Když si má syn něco uklidit nebo si dojít pro nočník, tak přítele poslechne (samozřejmě se to někdy neobejde s brekem směrem ke mě a doufá, že já mu pomůžu aby zrovna toto dělat nemusel).......

...... Ovšem pokud pominu tuto činnost, tak syn při komunikaci s přítelem zavře oči, začne se mračit anebo když sedí v židličce tak odvrací hlavu a nechce se na něho dívat. Pokaždé když přítel přijede, tak syn se rozesmutní a není sám sebou a nechce si ani moc hrát.

… Nevím co mám s tou záští syna vůči příteli dělat :( Dáte mi někdo nějakou radu nad zlato?

Příspěvek upraven 08.03.16 v 18:18

Syn nema pritele rad, protoze se ho boji. Pritel s vami nebydli, ale snazi se ho vychovavat placanim. Nedivim se, ze ho nechce maly ani videt a je smutny z jeho navstev. Je hezke, ze ti chce pritel s vychovou pomoci, ale evidentne svou snahou zpusobil vic skody, nez uzitku. Tys maleho placala i driv, nebo az po vzoru pritele? Pritel si bude muset ziskat duveru maleho zpet, pokud to pujde. Ukazat mu, ze je kamarad a ne nekdo, kdo k vam prijede na vikend a tresta ho, kdyz se mu nepodari vykadit do nocniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí