Jak naučit dítě vydírat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
841
30.5.14 06:30

Jak naučit dítě "vydírat"

Nemyslím to samozřejmě doslova, jde mi o to, jak vysvětlit 16ti měsíční (teda jestli na to není malá :think: ), že např. dobrůtku dostane jen tehdy, když spapá oběd, napapat dostane až si sedne do židličky, venku pejska uvidí jen když se nechá obléct a nechá se posadit do kočáru, apod.
Samozřejmě opakuju, opakuju a opakuju, když sní celý oběd chválím a když pak dávám dobrůtku, tak neustále zdůrazňuji, že ji má proto, že spapala celý oběd. A naopak.
Ale mám pocit, že to nechápe :roll:
Kdy to vaše děti pochopili a na čem, na jaké situaci?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.5.14 06:52

@pupyk vydrž.. ještě má čas, aby to pochopila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
30.5.14 06:52

Malé dítě je jako zvíře, pořid si kočku a na ni podobné techniky natrénuj a až ti to půjde s kočkou zvládneš i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
30.5.14 06:55

Jo? Aha, tak to jó ;)

@martina.se píše:
@pupyk vydrž.. ještě má čas, aby to pochopila ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
30.5.14 07:04

Mam 20 mesicni a podminovaci zpusob jeste stale take nechape. Snazila jsem se ji vysvetlit, ze ven pujdeme, az se naji, a bez uspechu, slysela ze se pujde ven a rvala u dveri :lol: I kdyz se ji ptam, jestli chce pustit Krtka, tak hlasi ne, protoze ho v televizi aktualne nevidi. Kdyz ho pustim a vidi ho, hlasi jo :mrgreen: Takze bohuzel jeste nepochopila ani budouci cas :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
30.5.14 07:12

No to teda nechápu??? V 16měsících jak si docílila toho aby upřednostňovalo dítě dobrůtku? Prostě co mu dáš a kdy mu to dáš to sní ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
30.5.14 07:15

Nas malej to poradne nepochopil dodnes (25m) a to co pochopil si stejne ve svem obdobi vzdoru predelava podle sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
30.5.14 07:16
@marguaret píše:
No to teda nechápu??? V 16měsících jak si docílila toho aby upřednostňovalo dítě dobrůtku? Prostě co mu dáš a kdy mu to dáš to sní ne?

ne nutne, „chronickemu nezravci“ se musi dumyslne podstrkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
30.5.14 07:23

Já už to taky zkouším u 18m a občas to pochopí. Jsem si jistá jednou situací. Má rád rozsvicování světel a když nechce čistit zuby, říkám mu, že když bude hodný, tak si zhasne světýlko. Většinou ani nepípne a stojí u vypínače

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
30.5.14 07:28

@pupyk Tohle chápání po ní chceš dost brzy. Vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
30.5.14 07:29

Super, díky za příklad!

@DeTer píše:
Já už to taky zkouším u 18m a občas to pochopí. Jsem si jistá jednou situací. Má rád rozsvicování světel a když nechce čistit zuby, říkám mu, že když bude hodný, tak si zhasne světýlko. Většinou ani nepípne a stojí u vypínače
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
30.5.14 07:31

@maminka159 Tak tohle jsi mi vzala z úst. Úplně jsem zapoměla, že první takoví bylo, když koukal na televizi moc blízko. Několikrát jsem řekla pojd dál, nebo ke mě zkasíš si oččka a když nešel, telku jsem vypla.. Ted už to ví moc dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
30.5.14 07:34

@maminka159 @pupyk Já právě taky čistím zuby a když dočistím já, tak vždycky zavolám že musím dočistit i jemu. Což už ovšem nechce. Taže jsem mu asi stokrát náležitě ukázala odměnu, když bude minutu ani ne krásně stát a od tý doby se celkem chytil. Když mu je čistím večer a to čistím jen jemu ( sobě až dýl :lol: ) tak drží v pohodě, ale jakmile ho nechám jen tak samotného, tak je to peklo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
30.5.14 07:36

@maminka159 Díky za příspěvek :kytka:
My zas po jídle říkáme HOTOVO, krásně to opakuje a ví co to znamená.
Ale jen jednou pochopila při jídle, že když jsem řekla HOTOVO a položila misku s jídlem na linku, že už nebude papat, tak hned ham ham a baštila.
Ale tohle zatím fakt jen jednou.
Tak jsem myslela, že by to už šlo ;)
Ale jestli je to brzy, fajn, holky, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
30.5.14 07:41

@pupyk Mají ještě čas pochopit složitější věci, ale dit řikám, malému bylo ted 18 m - čili je mladší a ledasco už pochopí. Vydrž a hlavně zkoušej

Já spíš ted bojuju s tím, že mi nenehá ani v klidu sedět, vařit nebo cokoliv samostatnýho ( protože ho nechovám a nebo si nehrajem), tak jsem občas už fakt ráda, že pochopí alespon něco. Resp. že alespon u něčeho je chvíli klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí