Nemáme dětský pokoj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
549
29.5.14 17:04

Nemáme dětský pokoj

Ahoj děvčata, zabývám se zrovna otázkou vlastního pokoje pro mimi. Přestěhovali jsme se s přítelem do nového bytu (pronájem)2+1 a akorát jsme ho dovybavili…Jsme tu pouze rok.No a já otěhotněla a budu za chvilku rodit. Myslela jsem si že dítě může mít bez problémů vlastní pokoj třeba ve 2,5 roku, kdy by jsme se tedy holt přestěhovali do většího…ale jak tak koukám do diskuzí, tak se dávají do vlastního pokoje už půlroční mimča a vyhovuje jim to většinou, že se navzájem nebudíme a jsou rovnou zvyklí…Mám strach že pak to bude těžké dítě odnaučit aby s námi přestalo spát v jednom pokoji… Je tu někdo kdo dal své dítě do vlastního až v pozdějším věku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IvetJas
29.5.14 17:08

@Marky983 My máme skoro dvouleťáka a vlastní pokoj nemá a ještě nějaký čas mít nebude. Já myslím, že je to na každém, jak mu to vyhovuje. Být tebou to teď neřeším a uvidíte za pochodu, která varianta je pro vás příjemnější. Mě by se osobně nechtělo lítat k miminu ani batoleti někam jinam, někomu jinému to zase vyhovuje.

• Citovat
  • Upravit
4620

Máme taky 2+1 (resp. upravenou 1+1 - 40m2) a čekáme mimino, ale tohle fakt neřeším. Když to půjde, tak to půjde. Když to nepujde, najdeme si větší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693

@Marky983 Já jsem s dcerou v jednom pokoji a jsou jí dva roky. Problém v tom nevidím, jen umíš si představit že budeš chodit kojit do vedlejší místnosti? Dávat díte samotné do vlastního pokoje takto brzo mi příjde přehnané a pro vývoj dítěte špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58830
29.5.14 17:09

@Marky983 nejstarší dcera šla do vlastního pokoje téměř ve 3 letech, do té doby jsme bydleli v 1kk a žádný problém nebyl. Další děti se za ní stěhovali kolem 2 let a taky žádný problém. Já si zase nedokážu představit dávat miminko do jiného pokoje a několikrát k němu vstávat. A třeba nejmladší ve 21 měsících je stále v ložnici a ještě tam určitě nějakou dobu bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
29.5.14 17:10

Byla bych v klidu. Dávali jsme tam syna když mu bylo dva a čtvrt a neměl s tím nejmenší problém.

Myslím, že to co tu čteš dělají maminky spíš z jiných důvodů. Často je to proto, že by třeba plačící miminko rušilo v noci partnera, který se chce vyspat do práce. Určitě to má své opodstatnění, nicméně když krmíš párkrát v noci tak i těch pár metrů do pokojíčku Ti přijde jako hotová pouť. Kromě toho krmení jsem teda ráda poslouchala synovo dýchání jako každá matka jsem se bála nějaké zástavy dechu, osobně bych s přestěhování nespěchala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
29.5.14 17:11

Syn šel do vlastníh pokjíku ve 2 letech a stejně ho máme každé ráno u nás v ložnici :srdce:
Jinak jak jsme s bratrem bydleli s rodiči, tak jsme vlastní pokoj neměli (2+1), ale místnost se ustavila tak, že každý měl své soukromí, jak já, tak bratr, tak rodiče

Příspěvek upraven 29.05.14 v 17:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
@Marky983 píše:
Ahoj děvčata, zabývám se zrovna otázkou vlastního pokoje pro mimi. Přestěhovali jsme se s přítelem do nového bytu (pronájem)2+1 a akorát jsme ho dovybavili…Jsme tu pouze rok.No a já otěhotněla a budu za chvilku rodit. Myslela jsem si že dítě může mít bez problémů vlastní pokoj třeba ve 2,5 roku, kdy by jsme se tedy holt přestěhovali do většího…ale jak tak koukám do diskuzí, tak se dávají do vlastního pokoje už půlroční mimča a vyhovuje jim to většinou, že se navzájem nebudíme a jsou rovnou zvyklí…Mám strach že pak to bude těžké dítě odnaučit aby s námi přestalo spát v jednom pokoji… Je tu někdo kdo dal své dítě do vlastního až v pozdějším věku?

Ahoj, my bydlíme v rodinném domě, takže pokoj vyhrazený na dětský pokoj tu máme, ale zatím zůstává nevybavený.
Teď má syn 10 měsíců a nedovedu si představit, že by byl v pokoji vedle. Je to i praktické, protože když se mi v noci vzbudí, tak nikam nemusím vylézat a chodit, jen natáhnu ruku, podám dudlík a spí se dál. Takže bez obav:) Vybavit pokojík máme v plánu až kolem 1,5 roku, ne-li klidně i o něco později.
Půlroční bych do pokoje samotné nedala, mě naopak vyhovovalo a vyhovuje, že na malého vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359

Tak já bych teda neřešila co se píše v diskuzi. Udělal bych to podle svých možností a toho co mi bude vyhovovat. Jsou rodiny kdy mají dvě děti ve 2+1 a taky žijou. To že jdou miminka do pokojíčku je spíš o tom že rodiče chtějí mít víc soukromí.
Takže - použij vlastní rozum a udělej to tak jak to bude pro tebe a miminko nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
29.5.14 17:12

@Marky983 je to úplně jedno, záleží na vás, jak si to uděláte. My máme 3+1 a dvouletá spí nama v ložnici. Teda ve své postýlce. A to jsem si myslela, jak bude od malička spávat zvlášť :nevim:
Každé má své výhody i nevýhody. A za rok se na to třeba budes dívat jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
29.5.14 17:13

@Marky983 prosím tě kamarádka žila v 1+1do dvou let dítěte. S náma spal malý v ložnici do dvou let. Nehysterči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171

Ano, syn se přestěhoval do vlastního pokojíčku v 6 letech a žádné problémy a psychické následky nemá, od prvního dne tam usíná sám..Dcera má 5 let a někdy se mnou ještě spí v ložnici - toleruju to. Jsme domluvené, že až půjde do školy, bude spát už jen v pokojíčku..
A nejmladší bude mít dva roky, spí v ložnici, má tam svoji postýlku a taky ji tam chci nechat delší dobu - minimálně ještě rok, dva, pokud si ona sama neřekne, že by chtěla spát s dětmi v pokojíčku, kde už má postýlku..

Moje příbuzné(dvě dívky, sestry) z bytových důvodů neměly vlastní pokoj nikdy - rodina žila ve dva plus jedna, jedna místnost obývák, druhá společná ložnice. Tak jsme to měli i my, když jsme bydleli v bytě této kategorie..S chlapem bychom se pozabíjeli, já skřivan, který brzy vstává, on noční sova, když nemusí ráno do práce, rád si přispí a večer se podívá na TV, sedne si k PC, mě by toto všechno rušilo..Sestřenky jsou dnes dospělé a žijí v normálním vztahu kvalitní život, bez jakýchkoliv následků.

Moc ses podle mě ponořila do amerických filmů, tady není zase tak časté, že by kojenec měl mít svůj pokoj :nevim:

Co se týče toho nočního buzení mimča, většinou stačí odsunout postýlku na druhý kout místnosti a nespat s mimčem ve společné posteli(moje děti měly vždy svou vlastní postel, i když ve společném pokoji).

Vůbec se tím netrap, dítě žádné následky mít nebude..A co se týče bytových podmínek, jsou na tom lidé ještě daleko hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
@geilens píše:
Máme taky 2+1 (resp. upravenou 1+1 - 40m2) a čekáme mimino, ale tohle fakt neřeším. Když to půjde, tak to půjde. Když to nepujde, najdeme si větší :nevim:

ty to řešit nemusíš tobě vezme miminko Juvenilní justice, žádný pokoj nepotřebuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
@anickadomnik píše:
ty to řešit nemusíš tobě vezme miminko Juvenilní justice, žádný pokoj nepotřebuješ

a jo vlastně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
29.5.14 17:14

Jo to ani nemluvím o vracení vypadlého dudlíčku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...