Nemáme dětský pokoj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9659
29.5.14 18:04

@Marky983 děti mám 4, ale mimčo bych do samostatného pokoje nedala… Nejdřív kolem 3. roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.5.14 18:12

Klid. mám 4 leťáka a 2 leťáka, a dětský pokoj sice máme, ale používáme čistě jako hernu(ve které je prd místo, jelikož tam je 3 místná palanda :mrgreen: ) stejně spí s námi v ložnici..a ten hrací koutek může mít klidně v obýváku, kluci si stejně víc než půlku času hrají v obýváku, takže máme hračky i tam :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
29.5.14 18:12

No já teda nevím, ale máme taky 2+1 a dcera teda svůj pokojíček má, spí tam sama od 6měsíců a vyhovuje jí to. Když je u nás návštěva a my musíme spát s ní (stalo se 2×) tsk je nervozní a nemůže spát. My holt máme obývákoložnici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
29.5.14 18:17

To je na každém, jak si nastaví a jak bude dítěti vyhovovat. My máme 4 + 1, do dětského šel syn v půl roce (nekojila jsem, dostal večer kaši a spal celou noc), zavřené dveře od pokojíku i od ložnice. Máme rádi s manželem svůj klid, rituály, vínko, film, PC a samozřejmě sex u kterého bych v životě nechtěla aby mě byť např. roční dítě vidělo, to fakt ne. Když jedeme na víkend k rodičům a spíme s malým v jedné místnosti, jsem z toho nervní a nespím, budí mě jak se v postýlce „mele“ :nevim: takže já dávám přednost soukromí, které je samozřejmě narušeno každý den v 5:30 ráno, kdy se syn vzbudí a do pokojíku si pro něj dojdu a odnesu k nám do postele, kde se všichni „dospíme“. Neměnila bych, ale fakt záleží na každým :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
29.5.14 18:21

Moje děti šly obě do vlastního pokoje hodně brzo. Dcera v 5 měsících proto, že ji budilo tátovo chrápání a ona pak zas budila mě (jeho ne). V pokoji jí to vyhovovalo víc, i když se budila i 10× za noc na podání dudlíka. Mě běhání tam někdy vadilo, ale pořád to bylo lepší, než záchvaty pláče z nemožnosti usnout.
Syn šel za ní do pokojíčku v necelém půl roce, protože dcera měla šílené noční můry z toho, že je v pokojíčku sama odstrčená a ložnice je tak malá, že se nám sem nevejde ani klasická dětská postýlka, natož dceřina postel. A spokojenost byla hned na všech frontách. Noční můry ustaly ze dne na den, syn to ani nepostřehl, nejnáročnější to bylo opět pro mě kvůli vstávání, ale těch 10 kroků mě nezabije.
Každopádně mít z toho těžkou hlavu předem je nesmysl, protože s tím stejně nic nenaděláš (pokud nemáte aktuálně možnost přesunout se do většího).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
29.5.14 18:22

Sice máme baráček 4+1, ale ve skutečnosti žijeme jen ve dvou pokojích - obývací pokoj a ložnice a syn je v ložnici s námi, hračky má skoro všechny v obýváku, kde na něj vidím i z kuchyně, teď jsme mu tedy už udělali vlastní pokoj, ale jen proto, že čekáme druhého prcka, jinak by byl ještě s námi, nevadí nám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
29.5.14 18:26

@Marky983 Řešíme teď doma podobný problém. Jsme ve 2+kk a máme 8 měsíčňáka. Taky jsem plánovala mít ho v ložnici tak do 2 let, jenže už teď vidim, jak ho v noci rušim. Takže už s mužem hledáme větší byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
29.5.14 18:34

My jsme do dcerinych skoro 6ti let bydleli v garsonce (0+1) a az pak jsme se prestehovali do 3+1 a nebyl problem pred ani po :-) nebyl problem s tim aby si zvykla spat sama, uz se citila jako velka holka a za ten krasnej pokojik byla rada :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
29.5.14 18:36

Ahoj zakladatelko, tak náš malej šel do svého pokojíčku v 7mi měsících, ale jen proto že prostě ten pokojík měl a už nebyl kojen, a jak se v 19h. napucnul tak spal až do rána, měli jsme ho na chůvičce, krásně jsme se vyspali všichni. od roka byl pryč z malé postýlky a vždy ráno - když pak nastalo vstávání v půl 6 tak vždy přicupital k nám. vyhovovalo to myslím všem, malej spokojeně spinkal, my taky, ráno všichni odpočatí. teď čekáme druhé a jsme domluvený že 4leťák bude s manželem v dětskym pokojíčku ( má velkou dvoupatrovou postel)a já budu s malou v ložnici a pak budeme doufat že malou jen přesuneme k velkýmu bráchovi :) fakt je to každého věc a musí si to hlavně přizpůsobit svým možnostem a taky svojí situaci jak to prostě členům rodiny vyhovuje. Neodsuzovala bych ani jednu variantu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3815
29.5.14 18:49

Dcera spí sama v pokojíku od 11 měsíců a vyhovuje to všem. Nerušíme se. Máme ji ale celou noc na chůvičce, kdyby něco a dveře zavřené. Neučili jsme ji vůbec spát s náma, jen když jsem usnula v noci při kojení. Vždycky ji jen položíme do postýlky a hned usne, žádný uspávání a pak spí i 14h vkuse. Ale myslím si, že je to pořád o tom, jak si to každej nastaví. Někdo spí s dítětem v jedné posteli, že ani prcek nemá postýlku a to bych teda nemohla. To mi přijde strašný!
@Eveelin Proč až kolem 3.roku? 8o Do roka chápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
29.5.14 18:58

To je na tobě. Naše 2,5 letá i 11 měsíční spí s námi - za jedno nemáme zatím další místnost a za druhé bych je tam nedala i kdyby jsme ji měli. Počítám se stěhováním tak ve 4 letech starší… Je to každého věc, já v tom brzkém oddělení nevidím nic dobrého ani praktického. Starší se teď budí na čůrání, čůrá v polospánku, tak by si sama asi nezašla. Myslím, že za rok to bude zase lepší. Mladší kojím i 4× za noc takže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
29.5.14 19:52

Moje dcera šla do vlastního pokojíku na 2,5 letech… vlastně nedávno… než přišel na svět syn abych měla volnou postýlku v ložnici… vzala to dobře, moc se jí tam líbí.. Žádné odnaučování či tak se nekonalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
29.5.14 20:01

Tak synovi jsme dělali pokojík po 3 roce a stejně doteď lozil za námi pořád do ložnice, tak jsme mu nakonec postel přestěhovali zpátky k nám do ložnice a spíme tam všichni i s jedenáctiměsíčním prckem a myslím, že nám to tak chvíli ještě vydrží než bude chtít starší do pokojíku, pak tam odstěhujeme asi oba dva kluky. Nevadí mi to, kluci jsou zvyklý na tatínkovo chrápání, starší má tak tvrdé spaní, že ho nevzbudí ani řev mladšího a když se v noci mladší probudí putuje k nám do postele a vyspíme se suprově všichni čtyři.

Ale je to o tom, jak komu, co vyhovuje, zařiďte se dle sebe, abyste byli všichni spokojení a jak to mají nebo nemají ostatní vůbec neřeš. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
29.5.14 20:02

Dcera s nami spala v loznici do 5 let, problem s nicim nebyl, syna planujeme odstehovat z nasi loznice nejdriv ve 3 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.5.14 20:03
@Marky983 píše:
Ahoj děvčata, zabývám se zrovna otázkou vlastního pokoje pro mimi. Přestěhovali jsme se s přítelem do nového bytu (pronájem)2+1 a akorát jsme ho dovybavili…Jsme tu pouze rok.No a já otěhotněla a budu za chvilku rodit. Myslela jsem si že dítě může mít bez problémů vlastní pokoj třeba ve 2,5 roku, kdy by jsme se tedy holt přestěhovali do většího…ale jak tak koukám do diskuzí, tak se dávají do vlastního pokoje už půlroční mimča a vyhovuje jim to většinou, že se navzájem nebudíme a jsou rovnou zvyklí…Mám strach že pak to bude těžké dítě odnaučit aby s námi přestalo spát v jednom pokoji… Je tu někdo kdo dal své dítě do vlastního až v pozdějším věku?

mimino (kluk), se mnou spal do 3 let v posteli a hrací koutek měl v obýváku. Pokojík jsem mu udělala až po 3. roku. To samé s druhým miminem. K mladému nepůjde do pokoje dřív, než bude 100% spát celou noc a budu vědět, že ho nebude rušit. Takže opět hrací koutek v obývákoložnici(byt 2+1).. z mých zkušeností mimčo pokoj nepotřebuje. Potřebuje místo na hraní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí