Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neresila bych to podle ostatnich a pokud to situace neumoznuje, pulrocni rozhodne nemusi mit svuj pokoj.
Naše děti dostaly vlastní pokoj, až bylo nejstaršímu 2,5 roku a jeho sestřičce 1 rok. Do té doby jsme měli dvě postýlky v ložnici. A byt máme velký. Ale prostě jsem ty tvorečky chtěla mít u sebe. Takže bych vlastní pokoj fakt zatím vůbec neřešila. Dítě se stejně bude minimálně do dvou let „placatit“ kolem tebe, takže hračky budou všude po bytě
![]()
Taky jsme dávali starší dceru do pokojíčku asi ve 2,5 letech - z důvodu narození druhé dcery. Jinak bych ji u nás ještě nechala-to noční tulení bylo fajn, když k nám přišla ze své postýlky. Druhá šla do pokojíčku cca ve dvou letech-už chtěla být se ségrou
Ale občas ještě přijde k nám
přitulit se
Mě dali rodiče do vlastního pokoje až v mých 11 cca letech
a to jsme bydleli v RD, takže více pokojů
a to jsem s nima asi do 9 spala v posteli ![]()
My jsme 2 dospělí a 2děti - 3,5roku a 6m. A bydlíme v 1+1, 65m2. Ne že by to byl ideál, ale je to v poho, děti super spí, i v mírném hluku, nebudí se a my je taky nebudíme… Do vlastního pokoje, resp do vlastních pokojů půjdou až bude postaveno
Já měla svůj pokoj až v 17ti, do té doby jsem byla s o 2r mladším bráchou a v pohodě, následky nemám ![]()
@atominnka musím souhlasit, já svůj pokoj neměla nikdy v životě a nijak mě to nepoznamenalo ![]()