Jak naučit na hrnek

170
16.11.08 19:38

Jak naučit na hrnek

Prosím zkušené maminky.Filípek má 6,5měs. a plně ho kojím tedy snažím se o zeleninový příkrm,ale žádná sláva a chci poradit jak na pití z nekapajícího hrnku malý to má jako kousátko a nemůžu mu nějak vysvětlit at' saje má dole uprostřed 2zoubky,které to ztěžují,protože mu to nemůžu dát na rovno do pusinky a pořád to sune doleva a doprava a kouše a tak prosím o radu chtěla jsem mu dávat čaj aby neměl problémy s příkrmy a zácpou.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
347
16.11.08 19:49

Tak to by me tedy taky zajimalo. Nasemu hochovi uz je mesicu 10 a nechce se to naucit ani za boha. My teda jsme od narozeni na flasce, tak je to mozna tim, ale mame hrnek NUK s membranou a to pitko porad jen kouse a nesaje a nesaje.
Tak sem s radama :wink: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.11.08 19:58

Ahoj, dát pryč membránu. Oni neví, že má z hrnečku něco téct. Sice se ze začátku polijí, ale pak pochopí, že je to na pití. Pak membránu vrátit. Jako rada to bylo na www.kojeni.net M.

• Citovat
  • Upravit
891
16.11.08 20:49

Přesně tak. Nebo pořídit hrneček, co teče. Naše malá taky nechtěla sát, ani flašku nikdy neměla, uspěla jsem až s hrnečkem, co teče. Koupila jsem ho v Tescu za 29,90. V sosáku pá 3 dírky, na víčku jednu, takže stačí nahnout a hned to teče. Ze začátku byla politá dost, ale teď už krásně polyká, a když už nechce, cukne hlavou nebo si vyndá hrnek rukou. Dost dlouho měla taky jen spodní jedničky, takže pítko má rýhy od jejích zubů, ale pila „na střed“ a nijak jí nevadily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.11.08 00:09

Ahoj, dcera z netekouciho hrnku taky nikdy nepila a asi uz ani nebude, uz ma dva roky… Ale co jsem chtela napsat, nekapajici pitko ma napr. kojenecka voda Rajec na male lahvi, z toho pila uplne v pohode. Tece to po malinkem cucnuti, popravde jsem zkousela a z netekoucich hrnku mi taky moc neslo pit, je to dost namahave :-) Podobny system jako lahev od Rajce ma jeden netekouci hrnek, ktery se prodava v DM drogerii a ma takove siroke pruhledne silikonove pitko napodobujici prso, uz nevim jaka je to znacka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.11.08 10:22

Tak třeba pomocí babylove nebo nuk lahve na učení. Mají obě měkké pítko a tečou samovolně, ne však velkým proudem, takže velké polití moc nehrozí. Dítě pochopilo okamžitě a pak už umělo i z netekoucího hrnku. Nebo lze učit z Rajec lahve s membránkou a trochu dítěti tu pet lahev stisknout, aby mu z lahve malinko vteklo do pusinky. Pak už bude umět pít ze všeho. Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.11.08 10:32

Tedy ještě musím dodat, že bude umět ze všeho, ale z něčeho se mu (jí) to nebude líbit, třeba dcerce vadil malý průtok nekapacích hrnků. Konkrétně Nuby zničila prošťouchnutím prstíkem při druhém pití, vyhozené peníze. Avet jí tekl do nosu, vyhozené peníze, Nuk prošťouchla také, vyhozené peníze. Už jsem k těm někapacím hrnkům nějak ochladla. Ještě jednou Petra

• Citovat
  • Upravit
347
17.11.08 19:46

Hm hm hm…diky diky…
ted uz si taky myslim, ze to byla unahlena investice,do toho hrnku…
zkusime ten Rajec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
17.11.08 21:15

mno my to učili tak, že jsem jim do toho sosáčku trošku natáhla a rychle dala do pusy. oni musí pochopit, že s to ho něco teče. Ale jinak už jsem taky zastáncem „jupíkových“ flašek. Přijde mi to lepší a mnohem levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katrrina
26.4.10 10:23

...

tak my jsme to udělali stejně,Domča měl v 6 měsících už 4 zoubky a další se klubaly a vše kousal, jak lahev tak hrníček (měli jsme od Aventu). Byl plně kojený tak taky nevěděl jak na to.Nakonec jsem odstranila membranu a zjistil že z toho teče něco a začal pít jak z flašky tak z hrníčku. Trvalo nám to skoro dva měsíce ale chce to vydržet…taky pomohlo že když to po třech týdnech pořád nešlo, prostě jsem lahev i hrnek schovala, a z
koušela mu dávat tekutiny lžičkou nebo z obyčejného dospěláckého hrnku, byl sice pěkně mokrý ale něco vypil, a zatýden jsem hrnek zase zkusila a najednou to šlo…:-)
:-D

• Citovat
  • Upravit
Ninocka.1
5.5.13 21:58

Super tipy :-) Mame hrnek Avent i Nuk a oba k nicemu. Kdyz jsem testovala Avent, bylo potreba poradne potahnout, aby vubec neco vyteklo. Navic ten kryt je tak blbe pridelany, ze to ma dite pri piti na nose. Nechapu, na zaklade jakeho vyzkumu/ testu tyto vyrobky vyviji :cert: Zitra odmontuji membranu, snad to pomuze :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová