Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminy,
chci se vás zeptat na pár dotazů,Jsem 11dní po porodu a jelikož mám mléka na rozdávání a musím odstříkávat a ráda bych ho zužitkovala pro mimi a nikoli, že si to, co odstříkám, vypiju zase zpět. Jde mi jen o to,kdybych byla mimo domov, aby malej měl stravu v mé nepřítomnosti.
1.Jak dlouho po porodu jste začaly zamrazovat mléko?
2.Jak se vůbec mléko zamrazuje a v čem se zamrazuje?
3.Může se zamrazovat v kelímkách?
4.Jak dlouho může být mléko v mrazáku?
5.Když se mléko rozmrazí, tak jak ho upravujete k potřebě do lahvičky?
děkuji moc rady ![]()
Yvn
Ahoj !
já jsem začala za mrazovat asi tak 14dní po porodu.
já zamrazuju ve skleničkách od jogurtu.naleju ho tam z odsávačky a dám do mrazáku napíšu datum a kolik ho tam mám.do jedné skleničky dávám 120ml. můžeš tedy mlíčko postupně dolévat podle toho kolik ml tam chceš mít.
určitě se může dávat i do kelímku,
tři měsíce
po rozmražení ho ohřívám ve vodní lázni do mikrovlnky by se vůbec dávat nemělo
tak se měj hezky Lucie
ještě bych dodala, že po rozmrazení má MM jinou chut, chtělo by to vyzkoušet, jestli bude mimču šmakovat ![]()
u nás jsem se s mraženým mlíčkem mohla jít vycpat, malá si vzala první lžičku a pak už ani kapku a dělala strašný obličeje a později, když už se to naučila tak dělala „bleeee“ ![]()
Já jsem začala mrazit asi 3 týdny po porodu. Dostala jsem plastové kelímky od Aventu, byla na nich i odměrka. Zamrazila jsem do zásoby asi 2 litry (celkem posčítáno, průběžně jsem odebírala a dodávala) pro případy nepřítomnosti. Po čase ale začal Matýsek rozmražené mléko pít a je fakt, že i mě nějak jinak vonělo. Rozmrazovala jsem v horké lázni za průběžného míchání. Déle než 2 měsíce jsem nic neskladovala, pak jsem zbytek (asi 0,5 l) vylila.