Nevadí, když se hřeje v ohřívačce lahví hotová flaška 5hod?

1024
13.11.08 13:17

Nevadí, když se hřeje v ohřívačce lahví hotová flaška 5hod?

Ahoj všechny maminky, mám takový dotázek, jak to děláte, aby pro Vás bylo v noci , co nejpohodlnější dát miminku flašku? Já si večer než jdu spát, třeba kolem 10 h. připravim 1 flašku a když jdu spát, zapnu ohřívačku a až se Eliška vzbudí, rovnou jí tu flášu šoupnu, ale někdy se ta flaška hřeje taky třeba 5-8hodin? nemůže jí to nějak uškodit? předem díky za všechny odpovědi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
331
13.11.08 13:59

no ja teda nevim ale na krabici s mlekem pisou ze se ma do dvou hodin po udelani spotrebovat.myslim ze se pak zkazi.ja ho radsi nikdy delsi dobu nenechavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
13.11.08 14:08

No, to už mi teda přijde dost dlouho…

Já jsem to řešila tak, že jsem si připravila flašku, dala do lednice a když to bylo aktuální za pár sekund se mlíko ohřálo v mikrovlnce :wink:
Myslím, že čistě teoreticky, nejsem žádný odborník, v chladu vydrží mlíko déle než v teple, natož ohřívaný.

Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
13.11.08 14:16

Tak teda to bych taky rekla ze je to az prilis dlouho. Ja bych po vice jak dvou hodinach male to mliko uz nedala. Vzdy se ridim tim, ze to co bych ja sama uz radeji nejedla, male to rozhodne nedam. Zkus to mliko po tech 5-8h. ohrivani sama ochutnat, myslim ze si asi moc nepochutnas.
Nektere maminy to delaji tak, ze si pripravi „suche“ mlicko do flasky a teplou vodu to termosky k posteli, a kdyz prijde cas jidla, staci zalit protrepat a cerstve mleko je v minute hotove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
13.11.08 14:31

Tak to bych teda nedala, to uz je dlouho… schvalne si cuchni nebo ochutnej, ja to teda nevylivam po dvou hodinach, ale po trech - ctyrech urcite. Jak uz tu nekdo psal, pripravim si prasek do flasky a ohratou vodu do termosky a rano jen zaleju a protrepu a hned je hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
13.11.08 14:40

Já to teda vždy ochutnám, nikdy se mi to zkažený nezdálo..ale je fakt, že sem toto forum založila, protože sama sem si nebyla jistá. Na krabici od sunaru je napsáno akorát spotřeba celýho balení…Ono je to asi fakt, zatím jsem to teda udělala asi jenom 3×, tak dneska jdu na termosku :D každopádně díky za odpovědi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
13.11.08 14:42

Ahoj, tak takhle dlouho bych připravený mlíko neskladovala 8O , zaděláš malé na problémy… Buď bych nachystané mléko v lahvi ochladila, dala do lednice a v noci ohřála. Nebo si dám převařenou vodu do lednice, v noci ohřeju a přidám prášek. Zas tak dlouho to netrvá. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
13.11.08 14:47

ani nevím, jak mě to napadlo, no jo holt nezkušená matka ještě, že sem si to tak rychle uvědomila, naštěstí to bylo jenom párkrát… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
13.11.08 17:24

Ahoj Marky, já jsem to dělala tak, že jsem si večer převařila hrnec vody a nalila do flašky tolik převařené vody, z kolika jsem dělala malýmu mlíko a dala jsem to večer do ohřívačky, takže, když jsem se vzbudila ke krmení, tak voda byla nachystaná a na té se nemá co zkazit. Jen jsem tam pak nasypala požadované množství mlíčka, promíchala a hned to bylo. No a po krmení jsem opět umyla flašku a nalila předem převařenou vodu a šup do ohřívačky atd. To mi přijde jako nejrychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
13.11.08 17:30

Magi, díky moc za odpověď, tak to by mě nenapadlo :) to je geniální, tak dneska to hnedka vyzkouším :D díkys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.11.08 20:30

Skladování mléka, ale i vody v ohřívači je šílenost, tato teplota je ideální pro množení bakterií. Nechápu, jak Tě to mohlo napadnout, na každé UM je dost jasný návod.

Jediné zjednodušení, které jsem ochotna překousnout je předem připravená voda ve vysterilizované lahvi - buď převařená (a nejlépe skladovaná v lednici) nebo čerstvě načnutá voda pro kojence. Je i speciální voda, která se nemusí převařovat - Humana, k dostání v DM.

Vodu ohřát ve vodní lázni až těsně před přpravou mléka (pokud místo ohřívače lahví použiješ rychlovarnou konvičku a větší hrníček, bude to rychlejší).

Fakt dejte pozor, průjmy u mimin nejsou nic moc.

• Citovat
  • Upravit
1024
14.11.08 09:25

Tak já už z toho teda nejsem vůbec moudrá, paní anonymní píše, že se ve vodě můžou množit bakterie, ale to si myslím, že zas až tak horký nebude. Magi měl tvůj malý nějaký problémy? a maminky, které jste připravovali vodu do termosky, zpozorovali jste něco? já myslím, že to je dost přehnané. Vždyť vodě se nemůže nic stát, a sterilizovat před každým pitím lahvičku i savičku mi taky přijde zbytečné, no možná ještě u toho malého miminka, ale myslím, že to dělá málo maminek, teda aspoň co já znám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
14.11.08 09:36

Marky, mně se ta teplá voda v termosce taky celkem příčí. Souhlasím s anonymní, není nad převařenou a ochlazenou vodu v ledničce… A jestli se v horké vodě nemnoží bakterie, tak tě vyvedu z omylu…Ale záleží na tobě, jaký jsi tvrďák :wink: Ahoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
14.11.08 10:00

Kdepak já taky měla převařenou vodu v termosce. Vždycky jsem si připravila na noc, termosku jsem vždy před tím vypařila vařící vodou. A zároveň jsem si připravila převařenou vodu do lednice a pak, když přišlo krmení, jsem jen z těch dvou vod namíchala tu pravou teplotu. Dělalal jsem to tak od 2 měsíců malé, kdy jsme museli zcela na UM a bylo to vždy v pohodě. Nikdy žádný problém. Malá zatím ve svých 3 letech měla jen jednou průjem. A to ještě před rokem, když jí bylo 2,5 a trval 2 dny. Až jí ty střeva závidím :roll: :lol:
Ale sterilizovala jsem lahvičku i savičku docela dlouho, tak do 8mi měsíců. Používala jsem sterilizátor do mikrovlnky, takže to moc práce nedalo. A pořád jsem měla v zásobě sterilizované lahvičky i savičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
14.11.08 11:33

Ahoj, já sice ještě dítě nemám, ale vysvětlím ten názor proč nenechávat ohřívat ani vodu…je to jakobys sama bakteriím připravila skvělou kultivační nádobku. Když chce mikrobiolog nechat vyrůst bakterie, kultivují se obvykle při teplotě lidského těla tj. cca 37 stupňů Celsia, sice na živné půdě, takže se jim množí lépe, ale i tak, asi bych to taky nedělala ani s vodou. Těžko říct, nejsem zastánce ani přehnané hygieny a sterilního prostředí, to není taky zdravé, dítě si pak hůře pěstuje imunitu. No, babo raď, jsem zvědavá, jak to pak až se nám mimčo narodí budu dělat já, pokud bych nekojila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová