Nevadí, když se hřeje v ohřívačce lahví hotová flaška 5hod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
421
14.11.08 15:01

Holky, víte jak to u mě probíhalo v porodnici? Když jsem ještě neměla svoje mlíko, tak jsem vyfasovala nádobku umělýho, s tím, že mléko může být při pokojové teplotě 3 hodiny, v ledničce 24 hod.
Takže potom doma, jsem malýmu většinou večer nachystala mlíko (moje odstříkané, jelikož kojení nám nešlo a jako dokrm umělé), dala do lednice a potom v noci ohřála. Tu vychytávku s převařenou vodou v ohřívačce mi poradila kámoška. Přece, když do čisté lahve dáte převařenou vodu, dáte víčko, tak myslíte, že tam vzniknou bakterie? Je to možný, nejsem biolog, ale malej průjem neměl. Já jsem ani nevěděla, že by se měli lahve a dudlíky sterilizovat pokaždé. Já jsem lahve vymývala v horké vodě a sterilizovala jednou týdně a měla jsem z toho dobrý pocit.
Marky, myslím, že přehnaně moc informací škodí. Já jsem krmila malého v noci výše uvedeným způsobem bez výčitek, myslela jsem, že dělám to nejlepší. Poté co jsem si tedy přečetla ty reakce, tak u druhého dítka to už ve mně asi bude hlodat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
14.11.08 15:28

Pokud ta flaška a víčko nejsou sterilizované, nějaké bakterie se tam dostat určitě můžou. Navíc nežijeme ve sterilním prostředí, takže než to zavřeš a třeba i necháš chvilku stát, tak se tam taky dostanou, ale otázka je jaké a v jakém množství a kolik jich tam nakonec tedy je, když se to hotové mléko podává :roll: Hotové mléko bych tak dlouho nenechala ohřívat, ale třeba tu převařenou vodu ve sterilizované lahvičce … to už tak zlé podle mě není.
Ono připravovat před každým krmením mlíko z čerstvě převařené vody je zdlouhavé a náročné, něž se ta voda převaří a následně ochladí, tak se dítě uřve a když je to třeba 3× za noc :roll:
Ale nezkoušela jsem ohřívat převařenou vodu v mikrovlnce, třeba je to lepší způsob než termoska. Na cesty se však člověk bez termosky neobejde, ohřívačku sebou člověk může samozřejmě často tahat, ale ne vždy. Já v ní malé mlíko někdy přihřívala, ona z jídlem zlobí od narození a mléko o teplotě 37°C se jí zdálo jedno období málo teplé :roll: :roll: :roll: , takže se to muselo přihřívat na 40°C, jinak to nepila a byl řev - no co si ty miminka všechno nevymyslí :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
14.11.08 16:55

Podle mě to sterilizování stačí taky jednou za týden, taky to tak dělám, vždycky lahvičky vymývám vařící tekoucí vodou, někdy umyju v myčce, potom ještě samozřejmě v horký vodě.. Myslím, že nic se nemá přehánět, a abych při každém krmení sterilizovala, to se mi zdá přehnané :D no ale to můj názor, a s těma bakteriema to taky tak hrozný být nemůže, právě před chvílí jsem mluvila s kamarádkou a ta tu vodu ve vohřívačce má taky, říkala, že by se musela zbláznit, kdyby při každém krmení, a že jich u nich je třeba i 5 za noc, běhala do ledničky, nebo do kuchyně vařit čerstvou vodu, to by potom byl vzhůru celý barák, takhle se mi to zdá taky nejjednodušší a nejrychlejší, ono chtěla bych vidět tu trpělivou matku, která nechá svoje dítko prořvat třeba 5 minut , než se krmení připraví..Pak je nervózní matka, přenáší to na dítě a je zle.. A pokud je ta lahvička zavřená, ihned po přelití převařené vody, tak bakterií tam může být úplný minimum.. To si myslím, že naopak bakterie nemají tolik šancí, jako v tý termosce.. Nevím, ale pokud to někdo dělá tak , jak radila Magi, tak si myslím, že nemusí mít vůbec špatný pocit, ale to je pouze můj názor a samozřejmě ho nechci nikomu nutit.. a budu ráda za jakékoli další názory a příspěvky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
14.11.08 17:36

Marky, pokud se dobře dívám, tak je Tvé holčičce půl roku. V tomto věku náš malej už lezl a s oblibou lízal zem i koberec. Přišlo mi tedy zbytečné potom úzkostlivě sterilizovat lahev :D
Samozřejmě, když jde o novorozeně, nebo i starší nedonošené děťátko, tak je opatrnost na místě, ale u půlročního dítěte bych se už fakt tak moc nebála.
No ale jinak doufám, že pokud bude nějaké příště, tak budu kojit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
15.11.08 08:26

ja si taky myslim ze je to zbytecny sterilizovat lahev pokazde a muze to mit i spatne nasledky.kamaradky segra to dela porad a sterilizovala vsechno no proste jeji mala se nesmela niceho spinaveho dotknout a ted je ji myslim takma problemy s imunitnim systemem teda uz dlouho ale je to cimdal horsi. jak se dostane do kolektivu je hned nemocna proste je stale nemocna a to dost protoze casto konci v nemocnici. :( a doktori zjisti ze diky tomu ze jako mala neprisla do styku temer s nicim neumi s tim bojovat a tak je stale nemocna.dokonce tu nemoc nejak pojmenovali ale uz nevim jak :oops: no ale rozhone me to poucilo a rozhone necham maleho at si bere co chce teda na urcite vyjimky :wink: a flasku nesterilizuju uz vubec od ty doby co se tacal valet po zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.11.08 23:25

Stojím si za tím, že ve vodě se množí bakterie. Samozřejmě pokud naliješ převařenou vodu do vysterilizované jahvičky a necháš pár hodin stát (nejlépe v ledničce), pořád to bude o hodně lepší než když připravíš mléko.

Myslím, že ta předpřipravená voda ve flaštičkách je dost běžná. Málokdo vydrží převařovat vodu před každým krmením. Ale s mlíkem bych si fakt nehrála.

Nemá smysl se ptát: měli jste problémy… to Ti nikdo nedokáže odpovědět. I kdyby někde měli např. průjem, těžko se pozná, že se baktérie přemnožily tolik, že to bylo z toho. A už vůbec nepoznáš, jak se tím zatěžuje organismus miminka (játra, ledviny), který už je tak zatížen nevhodnou výživou (UM).

Znova píšu, že výborná je voda Humana (v DM), sice leze do peněz, ale je ošetřená tak, že při skladování v ledničce vydrží tuším 2 dny a nemusí se převařovat. Neskutečná pomoc, pokud jste sami a onemocníte.

Na termosku jsou různé názory, osobně nevím.

• Citovat
  • Upravit
48576
15.11.08 23:34

Tak já teda jen stále kojim :lol: takže k tomu nemám co říct ale flašky také nevyvařuji pokaždé(na čajík)
V pul roce jsem už nachytala Matyáška jak jí psí granule a namáčí si je při tom do vody pro psa :oops: :lol: .zatím ještě nemocný nebyl(tuky tuk)
Většinou je to tak že čim víc se tohle přehání tím víc jsou děti choulostivý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.11.08 00:54

Nezlobte se, ale jestli má někdo náchylné dítě k nemocem, tak to určitě není tím, že mělo sterilní flašku a savičku.

Naopak nechci myslet, co by se dělo, kdyby ji nemělo - myslím tím dítě s oslabeným imunitním systémem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.11.08 05:50

Ahoj,
určitě mlíčko nenechávat tak dlouho v ohřívačce, nám se to jednou omylem stalo a smrdělo to hrozně, musela jsem to vylít.
Ani vodu bych raději nezkoušela … já jsem na tohle byla hrozně opatrná. První 4 měsíce jsem připravovala čerstvé - stejně jsem musela každé 2 hodiny odstříkávat, protože malá neměla sílu „tahat“, takže jsem se stejně nevyspala, pak jsem ohřívala lahvičku v plecháčku horkou vodou z konvice. Klasický způsob byl nakonec nejrychlejší, malá jedla ze začátku skoro každou hodinu, a nakonec vlastně i nejšetrnější pro to mlíčko. Nebo jsem lahvičku strčila pod kohoutek s horkou vodou, když jsem hodně spěchala a bylo tam jen trošku mlíka, byly jsme částečně na dokrmu, takže nejdřív nakojit … pak fofrem dokrmit, prostě nestíhačka. Pak jsem přešla na termosky, kdy jsem měla vodu připravenou, ale to už bylo malé 5 měsíců (musely jsem do nemocnice, tam jsem nemohla běhat stále do kuchyňky).

• Citovat
  • Upravit
1024
16.11.08 09:08

Milá anonymní, tak vidíš, že nakonec jsi termosku taky používala, já psala, že to mlíko sem takhle dělala asi 3 dny,ale co sem si tak spočítala tak tam maximálně stálo 4 hodiny, zkyslé nebylo..ochutnávala jsem, potom co mi poradila Magi tu vodu do ohřívačky,, tak to dělám takhle.. A malé už je půl roku, takže si myslím, že už není žádné malé mimi, které by muselo mít všechno vysterilizované. Do půl roku jsem kojila, takže jsem todle neřešila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
16.11.08 09:12

Od půl roku nemá cenu lahvičky sterilizovat, tedy jakmile dítě strčí do pusy na co přijde :roll: S tím mám bohaté zkušenosti, malé jsem sterilizovala déle, ale byl to prostě zvyk, jinak do pusy strčila kde co, hrozně mě tím štvala, když už to bylo i ve 2 letech. Průjem žádný, ona má ty střeva snad kovové nebo co :lol: S imunitou bych taky nespojovala to vyvařovaní, ono sterilizovaní svůj význam má, když je to miminko malé, střeva a vyvíjející se imunitu není třeba ještě víc zatěžovat než je nutné. A co vlastně imunita ? Švagrová kojila malého do 18ti měsíců, ale od 6ti měsíců to dítě bylo neustále na hromadě. ATB několikrát do roka, rýmy, průjmy, angíny a záněty průdušek, před půl rokem podezření na monoukleózu - fakt síla. Někdy se mu objeví jen tak horečky a zase zmizí a nikdo neví proč. Teď mu budou 3 roky a začíná se to konečně zlepšovat, ale ve školce to asi nastane znovu, toto já fakt ani trochu neznám. Malá má rýmu jednou za rok a trvá 3 dny, jinak nic. Jooo a taky je problém od té doby co se dala do pohybu po bytě (8 měsíců) ji udržet, aby nejedla dohromady se psem :roll: … a dělá to pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.11.08 01:49

Všude si můžete přečíst, jak rychle se množí baktérie v UM. Takže si myslím, že i dítěti, které olíže, na co přijde, má velký význam sterilizovat lahve od mléka.

Něco jiného je láhev od vody, čaje … to není až tak moc živná půda pro bakterie jako mléko.

Jen tak mimochodem, proč si myslíte, že na každém UM je přesný návod k použití (a se zdůrazněním podmínek sterility a výhružkou, že nedodržením návodu můžete způsobit vážné problémy)?

A máte náhodou někdo takový výrobek, u kterého by se požadavky na sterilitu měnily s věkem? Já tedy ne.

To, že vaše lenost většinou neskončí průšvihem, je zřejmé, ale jak jsem psala, zaděláváte svým dětem na problémy - prostě jim zatěžujete organismus a to je bez debat. Rozhodně neposilujte imunitu :-).

Tak hodně štěstí, nevím, co jiného popřát.

PS: Já jsem ta anonymní, co nikdy termosku nepoužívala, ale nějak to snad jde, četla jsem o tom v poradně www.porodnice.cz, pohledejte a někde je tam návod od doktorky a zdál se mi docela věrohodný.

• Citovat
  • Upravit
341
2.12.08 22:49

Na Nutrilonu je přímo napsané že smíchané můžete uchovat maximálně dvě hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
1.2.09 10:21
Lucije píše:
No, to už mi teda přijde dost dlouho…

Já jsem to řešila tak, že jsem si připravila flašku, dala do lednice a když to bylo aktuální za pár sekund se mlíko ohřálo v mikrovlnce :wink:
Myslím, že čistě teoreticky, nejsem žádný odborník, v chladu vydrží mlíko déle než v teple, natož ohřívaný.

Lucka
…OSOBNĚ OHŘÍVANÉ MLÍKO V MIKROVLNCE VŠECHNY LÁTKY ZNIČÍ Ůkteré jsou v tom mléce připravené pro mimí" NEŘEKMU JEN TU VODU, ALE CELOU DÁVKU.. :roll: MIMINKO PAK NEDOSTÁVÁ TO CO MÁ.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová