Jak naučit pít 2 leté dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.10.24 09:55

Jak naučit pít 2 leté dítě

Ahoj holky, mám nedonosenou holčičku, v září ji byli 2 roky (mínus 2,5m). A problém tkví v tom, že mi pořád pije s flašky mam s dudlikem. Zkoušela jsem různé pitka, flašky s brčkem, dokonce i piticka s membranou jako Kubík a podobně a prostě jednou se napije a konec. Ze své flašky je schopna mi vypít i přes půl litru. Byl u ní úspěch, když mi vůbec začala pít něco jiného krom um, to už dávám jen večer a v noci, když se probudí. Sem tam ji naredim džus a dám do normální flašky, ale ani to ji nedonuti. Kdybych ji to odpoledne nedala do kojenecké, tak je schopna mi celý den nepit 🤦‍♀️ máte nějakou radu krom toho ji to nabízet a vysvětlovat? 🙏

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4185
15.10.24 10:01

A z klasického hrníčku/ skleničky se nenapije? Když jí tam dáš trochu pití, podržíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.24 10:04
@Menton píše: Více

Zkoušela jsem a zvládne to, ale jen když se jí chce 🤦‍♀️ jinak bych za ní celý den běhala a když nechce, tak se z toho nenapije 😒

• Citovat
  • Upravit
18526
15.10.24 10:08
@Anonymní píše: Více

Klasicky brcko do hrnicku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4185
15.10.24 10:17

Kojeneckou láhev bych zrušila a postupně ji učila pít z klasického hrníčku/ skleničky. Ve dvou letech už je velká, postupně se to naučí. V zimě určitě nebude dehydrovaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
15.10.24 10:18

Já bych dala obyč hrneček a prostě to hlídej :nevim: zas už je fakt velká, a bude chtít dělat to, co uvidí u tebe.

A napadá mě, jestli je ještě v tomhle věku nutné davat lahvičku s UM. Možná by ti líp pila, kdybyste tu kojeneckou láhev úplně odbourali. Večer a ráno mliko do hrnečku a v noci už fakt může klidně i spát bez pauzy na občerstvení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7242
15.10.24 10:28

Dcera pila ze zdravé láhve. I UM pila z té zdravé láhve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.24 11:02
@hospodki píše: Více

Taky zvládne, ale jak říkám, cucne si a zdrha 🤦‍♀️ věnují se jí dost, ale chtěla bych, aby alespoň najít se dokázala sve pomocí 🙆‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.24 11:03
@Menton píše: Více

To jediné mě uklidňuje, že teď na zimu to zas tak moc řešit nemusím, no zkusím tu flašku od kubika, z toho už jaks taks se občas napije i sama 🙏

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.24 11:04
@Teik310 píše: Více

Ona se probudi v noci a má úplný hystericky záchvat, dokud nedostane um. Zkoušela jsem caj, ale ten mi vypije až ráno, ale večer před spaním u toho usíná a v noci to vypije a spinká dál, jinak by mi hystercila až do umoru 😒

• Citovat
  • Upravit
986
15.10.24 11:32

Jasný, je potreba dávat si reálný cíle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.24 18:49

My jsme to učili na hrnicek, skleničku a když to neslo, tak brcko a malej se to naučil v pohodě, jediné, když je nemocné, tak vyžaduje lahvičky s dudlikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí