jak naučit pít čaj?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
8.11.13 13:43

Ahojky, mám obdobný problém jako všici, mě malinká nechce ani moc příkrmy, natož pití, je jenak na UM už od narození, páč je nedonošená o 3 měsíce. Potřebuju poradit, jak jí naučit na příkrmy ( někdy sní dost jindy sotva 3 lžičky )a halvně na pití, po příkrmech nechce a to má džusíky a i neředěné vodou, ale prostě to sladké nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
8.11.13 13:54

Máme doma asi 4 lahvičky, taky jsem z toho byla špatná když nepil. Denně jsem mu nabízela vodu a třeba i do třech lahviček a zkošela a zkošela až to jednou vyšlo. Držím palce a vydržte oni se to naučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
8.11.13 13:57

Malý taky nechtěl pít a občas i jíst. Myslím, že to je normální. Nabízela jsem, ale nenutila a dalo se to do pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.26 15:37

Ahoj všem, my máme zase opačný problém. Mala pije čaj permanentně celý den a večer před spaním také.
Problém v tom mi přijde to, že sice sladime výhradně domácím medem, ale i to je sladidlo a nechci, aby se jí zbytečně kazily zoubky, protože pořád pije z lahvičky se savičkou. Zkoušíme přecházet na ředěný vodou ideálně z uciciho hrnečku a nebo brčkem, ale nějak nám tomu moc nedá a bojím se, aby přes den nebyla dehydratovaná. Sní tedy ores den i dost ovoce a jogurty a z polívek má taky tekutin dost, ale chtěla bych přejít na vodu spíš z toho, že by byla pro zoubky lepší. Nemáte někdo zkušenosti s tím jak bez boje zkusit přecházet na méně sladší variantu, ideálně přejít na vodu úplně? 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
18.2.26 15:56
@Csokasojc93 píše: Více

Kolik je dítěti? Naše dítě ani ve třech letech nepije jak bych si představovala ale nebudu to dělat na úkor toho že budu dávat sladký. Postupně den ode dne nařeď vodou dokud si nezvykne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.26 19:40

@Pyžamožrout malé je 19 měsíců a když jsme začínaly s čajem, tak ho ze začátku nechtěla a ve finále teď zase nechce nic jiného.
Dneska jsme zkusily naredit půl čaje a půl vody, jak píšete a nijak extra ji to nevadilo, tak ve finále to možná nebude zase tak horké jak to vypadá a bude to chtít pomalu ředit, až zbyde jen voda 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.4.26 10:53

A proč čaj?
Třeba moje holky taky nikdy čaj nechtěly a do dnes jim moc nechutná - jen když jsou nemocné tak vemou na milost čaj s medem a citronem, jinak nic. Ani ve školce
Pijou vlastně během hlavně čistou vodu. Mám na stole stále filtrační konvici s filtrem FL-402H a když mají žízeň tak prostě přijdou a nalijí si. Nebo mají v pokojíčku vlastní láhev (uzaviratelnou se slámkou) a z toho během dne pijou a berou si to i do postele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí