Jak naučit prcka spát v postýlce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
465
16.2.13 13:29

@Verca1989 ;) my už to posunuli blíže nahoru, on cestuje zatím jen směrem nahoru a je to ok :mrgreen:
A můžu se zeptat, kdy ti malá přestala dýchat? Myslím v kolika měsících. jsem měla za to, že největší pravděpodobnost je úplně na začátku života a čím je starší tím se riziko zmenšuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
16.2.13 14:50

@Esterkaaa já zas mám monitor úplně dole, malá nejradši spí napříč nacpaná co nejníž :D Přestala nám dýchat, když jí bylo něco málo přes 4 měsíce, bylo to asi ve 2 ráno, monitor začal řvát, tak jsem vyletěla, začala s ní po tmě třást ale nechtěla se probudit, pak přítel rozsvítil a ona se asi lekla, tak se probudila, to byla málem moje smrt. Asi spala tak tvrdě, že se prostě nenadechla…takže děkuju bohu, že monitory existují, naše malá je narozená přesně na termín, apgar 10-10-10, naprosto zdravá a stejně se to stalo.
Největší riziko SIDS je prý do toho půl roka, ale vím bohužel o případu, kdy zemřel 7mi měsíční chlapeček, naprosto zdravý, monitor bohužel neměli…po roce se prý SIDS už nevyskytuje, takže minimálně do roka bych monitor používala, já ho hodlám používat dokud bude malá spát v postýlce, nijak mě to nezdržuje, že musím zapnout čudlík :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
16.2.13 15:33
@Crystal87 píše:
Tohle není o návycích…třeba první syn spal s náma v posteli od roka do dvouapůl? Pak přešel sám. Druhý syn ten mi od půlka roka měl alergii na postýlku. od té doby v ní nikdy nespal. a i ted ještě v noci chodí ke mně ale pracujeme na tom:) a Třetímu je 5 měsíců a ten naopak ke mně do postele nechce :mrgreen: chce jen svojí postýlku :nevim:

Hold je to „kus od kusu“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
16.2.13 16:44

@Verca1989 až mě z toho zamrazilo 8o Tak to je mazec.
Nám je 3,5 měsíce. Já si to taky bez něj nedovedu představit a jak píšeš budu ho používat dokud bude spát v postýlce.
Teď jsme asi vylekali @panenka87 :mrgreen: a už prcka jen tak do postýlky nedá :D Ale neboj, jak budeš mít monitor, fakt budeš klidnější, i když budeš kontrolovat i tak jestli dýchá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
16.2.13 16:49

@Esterkaaa já jsem právě kvůli tomuhle poplachu začala malou dávat spát do postýlky. Do té doby tam spala jen ze začátku, jakmile se vzbudila na první kojení, tak už jsem si ji nechala u sebe, takže děkuju bohu, že když se to stalo, byla zrovna v postýlce. Moc nevěřím tomu, že bych nějak ve spánku zaznamenala, že nedýchá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584
16.2.13 17:24

Holky zase neplaště, vynervovaná maminka není dobrý ;) Ano, postihuje to nějaké procento dětí ve věku do jednoho roku, ale jsou tam různé další aspekty - například jsou to většinou děti nedonošené, děti, které spí sami v pokoji od narození atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
16.2.13 19:05

@Esterkaaa Ale jo dam:-) je to o zvyku ale monitor chci at se to chlapovi libi nebo ne!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
16.2.13 19:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.2.13 13:51

Nad monitorem dechu sem sice na začátku těho přemýšlela, ale myslím že se tím jen člověk ještě víc zneklidnuje, byla bych ještě víc asi vyplašená. U malého mám výhodu, že si v noci pomlaskává a nebo z hluboka dýcha a slyším ho a to mě stačí pro klid- nic se nemá přehánět. A spaní v postýlce podpruju, malého sem to nikdy neučila a postýlku má rád, dříve sem ho přes den dávala hodně spát do kočárku, protože nechtěl spinkat v postýlce, ale ted už nějaký týden usne i v pohodě v postýlce přes den. Když na něm vidím že je unavený a mne si očíčka vemu ho a položím do postýlky, někdy usne hned a někdy si ještě třeba 10min povídá a pak usne. Když mu byl týden tak ho hodně trápily prdíky tak sme ho s přítele často nosily ale nestihl si na to nějak zviknout. Pak sem ho vždy dala do postýlky, že budu spinkat, jo byl to boj, protože sem k němu musela během hodiny asi 30krát poplakával atd.., ale nikdy sem ho nenechal vyřvat, to bych nedala. byla sem u něho a nebrala z postýlky, hladila po tvářičce a držela dudlíka a když byl klidnější odešla a takhle pořád do kola. Ted poslední dobou spinká pěkně přes den v postýlce a i večer dobře usíná. Prostě ty děti to neučte na postel, myslím že se, pak i vytratí taková ta intimita mazi váma a mužem- postel patří protě vám dvou. jej nějak sem se rozepsala. Tak hlavně at sou ty vaše drobečkové zdraví :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.1.16 01:40

Náš mladej 1 rok spí sám v pokojíčku od prvního dne, co jsme si ho přivezli z porodnice. Jelikož je na to zvyklý a nezná spaní s náma v posteli je to úplně v pohodě. Jde spinkat v 8h dostane mléko a probudí se cca v 5h na další nášup. Teď jsme mu z postýlky udělali postel ( sundali tu delší stranu a dali zábranu) a není žádný problém. Ano vyleze si, protože je to raubíř, ale vezme hračku a jde zase spinkat. Nemyslím si, že je pro dítě dobré spát s rodiči. Na mazlení a hraní mají rodiče celý den. Proto by měl mít na spánek klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
14.2.17 14:15

Chtěla bych poprosit o radu. Mám 7 týdenní dcerku, kterou plně kojím. Dcerka ale nechce vůbec spát v postýlce, v noci spí s námi v posteli a přes den buď v kočárku nebo na rukou. Když ji jenom položím do postýlky hned se probudí a začne křičet. Nevím, jak ji na postýlku naučit. V noci to stejné, jenom dcerku přeložím do postýlky do 5 minut křik. Mohu ji ještě nějak naučit na postýlku a na to, aby nechtěla být jenom na rukou? Mám 2 starší děti a ty krásně spaly ve svých postýlkách, takže toto vůbec neznám. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.2.17 14:25

Ahoj, prosímtě, byla jsem na tom stejně, kojila jsem 11 měsíců, celou tu dobu spal syn pouze se mnou ve velké posteli, na postýlku nesnesl ani pohled:) Odstavila jsem ho a společně ruku v ruce ten samý den ho dala spát do postýlky. Trocha protestu byla, ale během víkendu si zvykl. Nechala jsem si postýlku vedle postele, aby věděl že není opuštěný a když chtěl, dala jsem mu ruku. Myslím si že ani při nejlepší vůli ho nenaučíš při kojení co 2 hod spát v postýlce, on je totiž zvyklý si usínat u tebe. Teprve až se nebude kojit, bude spát i jinde. Toť moje zkušenost, v klidu a bez křiku, žádně trauma já ani malý:D Ale zkusit můžeš samozřejmě všechny varianty:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
14.2.17 14:28

V porodnici děti přeci spí v postýlce, jak to že doma v ní nespí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
14.2.17 14:33
@ka2ka píše:
V porodnici děti přeci spí v postýlce, jak to že doma v ní nespí?

Tak novorozenec je něco trošku jiného než dvou měsíční prdola asi. A mně teda první kluk nijak zázračně nespal ani v porodnci. Druhy jo, cele šestinedělí taky a pak se rozjel :mrgreen:. mimina no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.2.17 14:33

@Isia Isi, u mě to samé, syn spal pouze a jen v kočárku, dokud se kojil tak v noci jen se mnou v posteli. Kolem 1.5 roku se sám najednou vzbouřil a spánek v kočáře bojkotil, tak jsem řekla fajn ale spát budeš a šup ho do postýlky, a on tam přes den spal. A pak už to bylo OK. Malinkaté děti ze začátku děsí ten prostor kolem nich, v břiše měli těsno a teď najednou venku rozhodí rukama a nic necítí kolem sebe. Tohle mi dělal syn dost dlouho, řešila jsem to zavinovačkou, do kočárku srolovanou dekou stočenou podél něho -vše proto aby se kolem něj zmenšil prostor…pomáhalo to, byl klidnější, ale nejklidnější byl když spal vedle mě v posteli:) to žádné křiky v noci nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510