Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ka2ka uz treti noc v porodnici skoncila u me v posteli a byla spokojena
pak byla par mesicu v postylce a od pul roka opet u me v posteli, vyhovuje nam to tak. Ted ma moznost byt v postylce a prijit za mnou, kdyz chce.
@Lucky U nás to bylo podobné. Nejdříve jsem po příjezdu z porodnice trvala striktně na tom, aby spal malý sám a dva měsíce se nám to dařilo. Pak s námi cca do 5,5 měsíce spával v posteli. U nás to jaksi rozhodnul osud, protože naše mimi bylo moc akční tak nám chudák dvakrát po ránu vypadnul z postele. Ze strachu, aby se to neopakovalo a taky i trochu proto, že jsme se všichni tři vůbec pohromadě nevyspali jsem začala dělat razantní změny
Nejdříve jsem chlapečka dávala do postýlky jen ráno jak odešel tatínek do práce a pak jsem ho tam začala dávat i večer, hned jak si začal třít očička a byl unavený. Sice chvíli plakal, ale zvyknul si a teď ho tam kolikrát položím párkrát kňukne a je po něm
V noci se mi taky budí co 2 -3 hodiny a to víš, že se mnou sem tam v posteli na pár hodin zůstane, ale většinou spinká sám v postýlce
Někdo by to mohl nazvat vybrečním, ale my ho nikdy nenechali plakat až do extrému. Vždycky jen chvíli..Každá mamka už pozná typ pláče svého miminka, stejně tak já poznám jestli usne nebo ne když v postýlce pláče a podle toho zakročím
Jsem ráda, že jsem to syna odnaučila v tak nízkém věku, nechtěla bych aby se mnou dítě spalo až do školních let
@blumen to jsem teda zvědavá na to naše druhý
syn byl v postýlce, ale tu jsme měli těsně u postele a dávali mu tam ruku ![]()
@ka2ka píše:
@blumen to jsem teda zvědavá na to naše druhýsyn byl v postýlce, ale tu jsme měli těsně u postele a dávali mu tam ruku
Ja taky, ale pak to, myslim v pul roce, prestalo fungovat.
@ro Nám tedy malý nespává ani po kaších tak dlouho
vždycky tak 2 mex 3 hodiny a má zase hlad ![]()
Je to stara diskuze a přesto mi to nedá, ono se to lehce říká učit neucit, muj prvni syn spal od narození v postylce, ted ma svůj pokojíček, obcas prijde ale bez problemu
Tak jsem taky byla nazoru, dite ma mit svou postylku
Dcerka do 5 mesicu v postylce, krásně a pak začali boje, ja vstával co hodinu, usinala jsem v sede u kojení, tak jsem kojila v leze a spala, byla jsem hotova, skoro 10 mesicu, chlap v pokojiku, postylka prirazena bez bocnice a dcera u me v posteli
, clovek mini, zivot meni, teda děti, to se nedá soudit takhle
![]()
@dracek81 To máte pravdu, Syn má sice svůj pokoj, ale když ho třeba trápí zuby, tak se vzbudí např ve tři ráno a chce jít za námi. Bude mít dva roky. Jak ho dám k nám, tak do rána spí. Když ho uspím v posteli a dám do pokojíčku do hodiny je zase u nás
Ale naštěstí jsou to jen výjimky. Syn měl se spaním problémy dlouho, proto jsme mu dali brzo vlastní pokoj, protože ho kolem půl roku začalo všechno rušit i když před tím spal i u zapnuté televize, rádia, sekačky a spol.
Holky, taky poprosím o rady. Syn spal od narození až do cca 5 měs. v postýlce. Budil se max.2× za noc, nakojila jsem a zase usnul. Pak se něco zlomilo a začlo šílené vstávání, uspala jsem, do půl hodiny probuzený a pláč, trvalo to asi měsíc, budil se snad po 1,5 hod. A pláč. Tak jsme jej dali do postele, nedalo se jinak, byli jsme s manželem úplně hotovi. Začal se koulet a koulí se v noci do teď, cestuje po celé posteli, budí se i 5-6 x za noc. Někdy nakojim, někdy stačí dudlík, ale často sebou hází, nemůže usnout a začne brečet. Teď jsou některé noci jsou lepší a některé horší. Když jsme ho zkusili dát do postýlky, usne tak na hodinu, vzbudí se a doslova ječí, jako bychom ho mučili. Nevím, co dělat, ale hlavní jeho problém je, že se často budí a u toho koulí. Večer mu dám kol.19h kaši, pak si dá ještě prso. Tak hlad by to být nemusel…
Měla jsem ten samý problém, ale vyřešila jsem ho tak, že jsem děti přesunula do jejich pokoje a od té doby klid. Nerušíme se a spí jako dudci…
A kde ma maly postylku? Jestli samostatny pokoj, prestehovala bych postylku do loznice. Pri placi nevytahovala, drzela za rucicku a utesovala. Mate vecerni ritualy? Nekdy pomuze stejny cas na koupani, najezeni/kojeni, pomazleni a spinkat. Nechat male nocni svetylko. Nic si z toho nedelej, nas 5,5 se vraci nenapadne v noci k nam do postele doted
Nektere deti trpi na nocni desy, nas to mel taky a byl to teda krest ohnem. Preslo samo casem ![]()
@svycarka Postylku měl v ložnici, teď je v obýváku a pořídili jsme i cestovní a do té dali matraci z té jeho, že by se třeba netriskal do těch sprušli. Tu jsme dali do ložnice, ale jekot jak blázen. Rituály máme, spát chodí přibližně taky stejně. Kéž by to přešlo dřív než v pubertě, jak všichni vtipkuji
Ale chci to zkoušet dál..
@Včelička992 Zuby to být můžou, nemá žádný a má skoro 8,5 měs. Ale přijde mi, že to trvá strašně dlouho, aby tak bláznil. A co mu oblikat v těch vedrech na noc, tak to taky nevim ![]()
@Kath12
ja oblikam jen lehoucky overal a mala spi odkryta - odkope se. Postylku ma svoji a problem se spanim v ni nema, ale co jsme davali dolu matraci (bude ji 8 mesicu) tak se parkrat zasekla ve spruslich a plakala, takze jsme dali zpatky latkove mantinely a je klid, nekdy spi celou noc vzorne na zadech, jindy cestuje po cele postylce. Je pravda, ze jsme byli nekompromisni a od narozeni spi ve sve postylce, po sestinedeli ve svem pokoji a zadne potize se spankem nema, zatim