Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: …že by zase byl na přes držku snad jsem to napsala správně.
Jde o to, my se k těm příbuzným plánovaně (z jejich strany) letos chystáme na cca 4dny. Oni by i nás rádi za dalších 14dní po naší návštěvě u nich poctili svou navštěvou, ale loni to také tak udělali a my bohužel, neznalí, jsme na to kývli a jaksi se ukázalo, že ten 1 člověk je opravdu na přes hubu (zbytečné vyrypavání, vyvolávání hádek a sporů, tahání za slovíčka, motání se a řešení věcí, do kterých mu nic není, zkrátka vše, co slušný a pracující člověk, který lítá celý den jak hard na holi, neocení a když už má tu dovču, chce relax…a to u nás strávili pouze 2 dny! A takovou paseku ten 1 tvor nadělal)…popravdě, když jsem je pak tehdy odvážela na bus zastávku, ptali se, jak jsme si to užili a jakéto bylo…má odpověď byla řečena velmi negativním tónem NO a slyšitelný hluboký nadech a výdech a ten 2.příbuzný (který nerýpal), jen pověděl: „Ještě štěstí, že už jedeme domů, že.“ Každopádně ten konkrétní jedinec, kterého se to týká, je opravdu natvrdlé a ignorující stvoření, takže jak slušně toto povědět?
Natvrdlemu a ignorujicimu stvoření bych to neříkala slušně, ale natvrdo.
Těžko říct, s lidmi, kteří mně vytáčí, dovolenou netrávím. Ale jestli na tom trváš, řekla bych mu to, jak to je „hele Franto, nezlob se na mně, ale na tohle tvoje rýpaní nemám náladu. Chhci si užít klidnou dovolenou.“ Když by se urazil, aspoň by se ti třeba příště domů nezval ne? ![]()
Pribuzne i zname rada uvidim jednou za cas na par hodin a pak zase pekne kazdy do sveho. A to z nich nikdo neni na presdrzku.
A se znamyma, kamosema z mladi, se uz hodne let schazime v hospode, navzajem domu se vubec nezvem. V restauraci poklabosime tak 4 hodiny, pritom si kazdy da na co ma chut, nikdo nEmusi nic resit, pripravovat a nikoho obskakovat. Zn. IDEAL!
Doporucuji to samo i tobe.
Příspěvek upraven 31.05.23 v 12:55
Jde o to, my se k těm příbuzným plánovaně (z jejich strany) letos chystáme na cca 4dny. Oni by i nás rádi za dalších 14dní po naší návštěvě u nich poctili svou navštěvou, ale loni to také tak udělali a my bohužel, neznalí, jsme na to kývli a jaksi se ukázalo, že ten 1 člověk je opravdu na přes hubu (zbytečné vyrypavání, vyvolávání hádek a sporů, tahání za slovíčka, motání se a řešení věcí, do kterých mu nic není, zkrátka vše, co slušný a pracující člověk, který lítá celý den jak hard na holi, neocení a když už má tu dovču, chce relax…a to u nás strávili pouze 2 dny! A takovou paseku ten 1 tvor nadělal)…popravdě, když jsem je pak tehdy odvážela na bus zastávku, ptali se, jak jsme si to užili a jakéto bylo…má odpověď byla řečena velmi negativním tónem NO a slyšitelný hluboký nadech a výdech a ten 2.příbuzný (který nerýpal), jen pověděl: „Ještě štěstí, že už jedeme domů, že.“ Každopádně ten konkrétní jedinec, kterého se to týká, je opravdu natvrdlé a ignorující stvoření, takže jak slušně toto povědět?
A kdyz vy jste u nich, tak on na pres drzku neni? ![]()
Nejezdete vy k nim a nezvete je k vam. ![]()
Tak tam nejezděte! Nechápu, proč tam jedete a budete muset oplatit pozvání?
Nevim kdo je vic na presdrzku, jestli natvrdly jedinec nebo ten, kdo chce takoveho dospeleho vychovavat.
Jela bych na otočku a pokud je to daleko, tak bych spala v penzionu někde a pokud by chtěli přijet, tak taky pouze na otočku.
Nemám zájem s vámi trávit svou zaslouženou dovolenou. Upřednostňuji méně nervy drásající společnost. Děkuji za pochopení, pěkný den, Mařka.
Natvrdlý prudič by mi nestál za vysvětlování, ani jemně, ani natvrdo. Prostě bych s nimi dovolenou netrávila. Zajela na otočku na oběd a kafe a hotovo.
Ahoj,
jestli tomu rozumím vy jedete k nim, oni by pak přijeli k vám.
Pokud vy jezdíte k nim, tak je slušnost nabídnout recipročně to samé.
Pokud vám nevyhovuje chování, tak styk omezte.
Kdybych nemusela, vůbec bych se s takovým člověkem dobrovolně nestýkala. Ale jsou to manželovi příbuzní a chtějí se taky vždy podívat na děti.
@PaníBovaryová píše:
Nemám zájem s vámi trávit svou zaslouženou dovolenou. Upřednostňuji méně nervy drásající společnost. Děkuji za pochopení, pěkný den, Mařka.
@PaníBovaryová Děkuji za tip, toto se mi líbí. Zkusím si zapamatovat.
@cecetka píše:
A kdyz vy jste u nich, tak on na pres drzku neni?Nejezdete vy k nim a nezvete je k vam.
@cecetka jak kdy. Nechápu prostě jeho myšlenkové pochody nebo hormonální výkyvy? Někdy je úplně normální, ale pak zas jiný den začne rýpat a mít fakt hloupé řeči.
@Fiveone píše:
Jela bych na otočku a pokud je to daleko, tak bych spala v penzionu někde a pokud by chtěli přijet, tak taky pouze na otočku.
@Fiveone je to právědaleko, proto jezdí na více dní. Penzion právě letos bude na pár dní, abychom navštívili mé příbuzné a kamarády a pak i ty manželovy příbuzné…už jsem chlapovi říkala, že by bylo lepší jim zajistit ubytko mimo náš domov, ale on s tím moc nesouhlasí…si už říkám, že klidně udělám asi scénu, pokud bude zas vyrýpavat a mít nemístné řeči a při té příležitosti ho poslat do hotelu.
…že by zase byl na přes držku snad jsem to napsala správně.