Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím,
chci si zkusit růžičky a popřípadě něco takového. Mám použít fondán nebo marcipán? Jak to obarvit čokoládou (kakaem)?Použiju ten klasický kupovaný od dr. Oetkera. Čokohmotu nechci.
Díky ![]()
Nechci kecat, ale myslím, že ani jedno kakaem neobarvíš. barví se potravinářským barvivem.
Barvit potravinářským barvivem fondán, který koupíte nejlépe přes internet. V kamenném obchodě stojí 250 g 75 kč. Pře net je klasický cena 99 kč za 1 kg.
Připádně se dají koupit již barevné marcipány/fondány.. Jejich cena se pohybuje kolem 50 kč za 250 g mám dojem @Ssd
Čokoládou určitě ne! Zmenis strukturu a bude to hrudkate něco. A když čokoláda ztuhne, tak se ti to bude ještě lamat. Určitě barvivem nejlépe gelovým. Ty sypké že supermarketu obsahují sůl a ta změní chuť marcipánu a je to pak hnusne. Jinak kakaem by to jít mohlo, ale neriskla bych to.
Barvila jsem práškovou barvou za ani ne 10Kč, obarvilo se to výborně beze šmouh
Jen jsem nasypala do fondánu a pořádně prohnětala. Gelovkou by se to obarvilo taky a asi pohodlněji, ale nechtělo se mi za to utrácet ![]()
A šedivé myšky jsem barvila živočišným uhlím ![]()
Práškové barvy ale jedině od f. Kovandovi - mají tam místo soli cukr a chuť je pak OK.
Ideálně gelovýma barvama. Jde to i s práškovou, ale gelovky jsou lepší
@atominnka Nj, zkusila jsem obarvit na černo, vyplácala jsem celou gelovku, bylo to tmavě šedé, a ještě se fondán patlal
černou už nikdy více
podruhé jsem si koupila malý kus už černého fondánu a bylo ![]()
@deniikuc no ten nejlevnější bych zrovna nedoporučovala, chtěla jsem ušetčit a vzala levnější, a chuťově nic moc a na dortu se docela jako potah roztékal a modelovat z něj taky moc nešlo. Raději jsem se vrátila k „lepší“
beru buď pasta dama, nebo K2
Zkusila jsem i smartflex )či co) na kytičky a tak, ale to se mě nevyplatí
kytiček moc nedělám ![]()
@Beaumont sypká barva musí být od Kovandů nebo f. Detecha, obě jsou cukrové
Jinak si nasypu trošku do frťana a kápnu tam pár kapek vodky (někde jsem četla jako doporučení alkohol) zamíchám párátkem a pak dávám na marcipán ![]()
@jalemina tak záleží, jaký fondán máš. já peču dorty na zakázku s barvením na černo nemám problém ![]()
@atominnka ahoj. Jakou pouzivas potahovky? A zivis se tím nebo jen prividelavas?
@atominnka většinou beru tu pasta dama top, nebo K2… tuším že jsem barvila tu Damu a sytá černá to fakt nebyla.
Barvila jsem půl kila, celou gelovkou… akorát mi to pak lehce zřídlo a lepilo se. Ale dort se líbil, a nevadilo že to nebylo černý jak uhel ![]()