Jak obarvit fondán/marcipán?

Ssd
143
17.3.16 09:47

Jak obarvit fondán/marcipán?

Zdravím,

chci si zkusit růžičky a popřípadě něco takového. Mám použít fondán nebo marcipán? Jak to obarvit čokoládou (kakaem)?Použiju ten klasický kupovaný od dr. Oetkera. Čokohmotu nechci.
Díky :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

2816
17.3.16 09:51

Nechci kecat, ale myslím, že ani jedno kakaem neobarvíš. barví se potravinářským barvivem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Ssd
143
17.3.16 09:52

@jalemina a když tam kápnu rozpuštěnou 50% čokoládu?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12
17.3.16 09:56

Barvit potravinářským barvivem fondán, který koupíte nejlépe přes internet. V kamenném obchodě stojí 250 g 75 kč. Pře net je klasický cena 99 kč za 1 kg.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12
17.3.16 09:57

Připádně se dají koupit již barevné marcipány/fondány.. Jejich cena se pohybuje kolem 50 kč za 250 g mám dojem @Ssd

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Ssd
143
17.3.16 09:59

Děkuji všem, tak tedy šáhnu po barvivu než čokoládě

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
665
17.3.16 10:11

Čokoládou určitě ne! Zmenis strukturu a bude to hrudkate něco. A když čokoláda ztuhne, tak se ti to bude ještě lamat. Určitě barvivem nejlépe gelovým. Ty sypké že supermarketu obsahují sůl a ta změní chuť marcipánu a je to pak hnusne. Jinak kakaem by to jít mohlo, ale neriskla bych to.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
17.3.16 10:18

Barvila jsem práškovou barvou za ani ne 10Kč, obarvilo se to výborně beze šmouh :-) Jen jsem nasypala do fondánu a pořádně prohnětala. Gelovkou by se to obarvilo taky a asi pohodlněji, ale nechtělo se mi za to utrácet :oops:

  • Nahlásit
  • Citovat
185
17.3.16 10:19

Kakaem to jde zkoušela jsem :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
24467
17.3.16 10:22

A šedivé myšky jsem barvila živočišným uhlím :mrgreen:
Práškové barvy ale jedině od f. Kovandovi - mají tam místo soli cukr a chuť je pak OK.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22512
17.3.16 10:33

Ideálně gelovýma barvama. Jde to i s práškovou, ale gelovky jsou lepší

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2816
17.3.16 13:55

@atominnka Nj, zkusila jsem obarvit na černo, vyplácala jsem celou gelovku, bylo to tmavě šedé, a ještě se fondán patlal :( černou už nikdy více :D podruhé jsem si koupila malý kus už černého fondánu a bylo :)

@deniikuc no ten nejlevnější bych zrovna nedoporučovala, chtěla jsem ušetčit a vzala levnější, a chuťově nic moc a na dortu se docela jako potah roztékal a modelovat z něj taky moc nešlo. Raději jsem se vrátila k „lepší“ :) beru buď pasta dama, nebo K2 :) Zkusila jsem i smartflex )či co) na kytičky a tak, ale to se mě nevyplatí :D kytiček moc nedělám :D

@Beaumont sypká barva musí být od Kovandů nebo f. Detecha, obě jsou cukrové :) Jinak si nasypu trošku do frťana a kápnu tam pár kapek vodky (někde jsem četla jako doporučení alkohol) zamíchám párátkem a pak dávám na marcipán :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22512
17.3.16 14:11

@jalemina tak záleží, jaký fondán máš. já peču dorty na zakázku s barvením na černo nemám problém :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
665
17.3.16 15:34

@atominnka ahoj. Jakou pouzivas potahovky? A zivis se tím nebo jen prividelavas?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2816
24.3.16 11:36

@atominnka většinou beru tu pasta dama top, nebo K2… tuším že jsem barvila tu Damu a sytá černá to fakt nebyla. :( Barvila jsem půl kila, celou gelovkou… akorát mi to pak lehce zřídlo a lepilo se. Ale dort se líbil, a nevadilo že to nebylo černý jak uhel :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama