Jak obléct mimčo do kočárku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2450
12.5.17 22:44

Zakladatelko, me se narodi mimisek v prosinci (jeste nevim co to bude) tak prosim porad jak oblekat miminko v prosinci /lednu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
12.5.17 22:52

@Renca8 Taky přidám radu, měla jsem obě děti na začátku zimy. Před prvním jsem v představ+ „jéžiš, zimní miminko, aby mi neonemocnělo“, koupila super teplý beránkový fusak, kombinézu. Kočárek má s vložnou taškou. Zima byla poměrně teplá, takže mimčo chodilo do fusako v tom co doma, plus jedna tenká mikina, čepička a rukavičky. Druhé bylo ve studenější zimě, tak občas mělo tu mikinu teplejší. Ale pokud nejsi oblastí jako ŠUmava nabo Krušnohorsko, tak fusak takový střední a lehčí chupatou kombinézu a pod to jako doma, kdyby echt mrzlo, můžeš dát deku. Nebo teplý fusak a už bez kombinézy, aspoň má to mimčo volnější ručičky a pod, až se začne hýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
12.5.17 23:00

Fusak už opravdu ne! Je horko… já venku vídám i děti v kombinézách - teď v těch vedrech! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76763
12.5.17 23:15
@Renca8 píše:
Zakladatelko, me se narodi mimisek v prosinci (jeste nevim co to bude) tak prosim porad jak oblekat miminko v prosinci /lednu

tak jak ho zakladatelka obléká dnes a bude to akorát, když přidáš teplou čepičku a rukavice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
13.5.17 00:10

Já mám ročního kluka a dneska mel body s dlouhym, ráno lehčí mikinu, ponožky a botky. Mikcu sem sundala když se oteplilo. Ale klučík už chodi není ležící. Včera mel body s kratkym a lehčí teplacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
13.5.17 04:49

My máme taky zimní mimčo a nikdy jsem ho nenabalovala - on to ani nesnes. Takže fusak ano, ale letní (slabej) a punčocháče pod kalhoty jsem nedávala fakt ani v prosinci - to by byl chudák. A kombinézu do fusaku nikdy..Teď už je pěkně, není se třeba tak bát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.17 05:10

Já se vždy řídila heslem, že by mělo mít mimčo o vrstvu oblečení víc, než mám já. Nebo jsem ho oblékla stejně a dala přes něj lehkou deku. A vyhovovalo mu to. Naopak neměl rád, když byl víc nabalený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.5.17 06:07

Ted uz bych davala kalhoty, body, mikinu, jen bundu cepku. Deku.
Myslim si, ze uz tam neni ani na puncochy, ale pokud je jeste chces dat.
Segra ma nejaky nepromokavy jarni fusak (je to, spis jak lepsi deka, ze to neklouze dolu),mesic zpet se mi zdalo, kdyz tam dala dceru ze je to malo. A cpala jsem.tam male deku na nohy :).
Zimni uz fakt zazimuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
13.5.17 06:13

8o fusak uz schovej na dalsi zimu. A dala bych, jak pisi holky, teplaky, bodycko, mikinu, lehci deku. My jsme tu vcera meli 25st a 10mes dcera mela jen bodycko a teplaky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
13.5.17 06:47

Pětiměsíční dcera už mi odpo spala i jen tak v overálku (v kočáru) a bez čepice. Řvala, že už jsem nevěděla co s ní, a kupodivu tam hned usnula :mrgreen:. Jinak přidám jednu vrstvu - čepičku, mikinku, legíny.
Já jen teda nevím, co jsi mu dávala v tom prosinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
13.5.17 07:41

Pokud je den jako včera, předevčírem- 20C a víc ve stínu, má jen body s dlouhým a slabounké legíny nebo nic :-D a když foukne, hodím přes ni deku. Když je chladněji má body s dlouhým, slabé tepláky nebo polodupky, přes nohy dle potřeby deku a buď mikinu nebo slabou bundu. Slabou jarní cepku, klobouk nebo nic, dle počasí. Taky myslím, že bys měla dávat méně oblečení a fusak už úplně pryč, ale taky záleží na dítěti a jak je zvyklé od mala. Ta naše cacora by byla nejradši pořád nahatá :-D obecně, jak už říkaly holky, o jednu vrstvu víc než ty, takze když jdes v triku a kalhotech, to samé dítě a přes něj deku..nebo mikinu a bez deky..
Jo a dceři je 5m, narozená v listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková