Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den maminky ![]()
Jsem prvorodička, takže vše je pro mě poprvé. Mám skoro 5měsíčního chlapečka. Narozený v prosinci, takže jsem zvyklá ho hodně nabalovat když jsme chodili ven. Ale nevím jak moc teď na jaře. Pořád má ještě fusak v kočárku. Oblékám mu bodýčku, slabší mikinku, čepičku, punčošky a tepláčky. Když je teď kolem 15-20 stupňů. Řídím se tím, že mu vždy šáhnu pod čepičku nebo na zádíčka zda je spocený nebo ne. Pokud ne nechám ho a pokud je víc horký odkryju ho. V kočárku se mu spí dobře. Ale babičky mi říkají, že už mu ho tam dávat nemám atd. Asi to také některá znáte ty babské rady
Tak se chci zeptat i Vás jak ho tedy oblékat v tuto dobu a čím se řídit.
moc děkuji ![]()
No fusak třeba dneska asi fakt ne…
A jinak v tomto počasí jsem jela o vrstvu víc, než sobě…
punčocháče už vůbec…bodyno, tepláky nebo dupky…mikču, třeba tenkou bundu, tenkou čepici.
Fusak nedávám, jen lehkou deku a ještě jednu deku pro jistotu beru s sebou.
Jinak body s dlouhým rukávem, tepláky, mikinu, ponožky a čepici.
Dala bych lehčí deku místo fusaku a punčocháče určitě ne. Sama kolikrát nevím, co si oblíct, chvíli svítí slunce a je vedro, pak to zaleze a fouká, tak zas chladno, ale v tom kočáru je dítě víc chráněné. Obecně se říká o jednu vrstvu navíc, leží, nehýbe se, a to je ta deka, která se dá případně sundat.
Já bych mu dala tepláčky a mikinu, bez punčocháčků a vzala sebou deku, pokud byste byli někde ve stínu a zafoukalo třeba. Ale u nás bylo dnes teplo.
Na fusak se mi zdá oblečený až až. Prý máš dítě obléct stejně jak sebe, říkala sestra u naší dr.
Obě moje dcery by se upřímně v takových vrstvách upekly
Starší je lednová, pouze jednou jsem ji dala zimní kombinézu do fusaku, řvala jako tur. Mladší je čerstvě dubnová, aktuálně třítýdenní a dnes měla na sobě body s dlouhým rukávem, tepláky, ponožky, mikinu a v kočáru byla přikrytá španělskou dekou. Po chvíli venku jsem ji musela odkrýt, kroutila se a kňourala, pak byla spokojená. Čepici nedávám, do kočáru nefouká a dcera ji nesnese na hlavě.
Mám ročního chlapečka a oblikam puncosky, teplacky, body s dlouhym rukavem a bud teplou mikinu/svetrik nebo slabou mikcu s lehkou bundou a cepicku. Fusak nedávám už dlouho. Třeba dneska měli jen jednu vrstvu oba, ale jinak oblikam takhle.
Příspěvek upraven 12.05.17 v 21:59
Mám 2 měsíčního chlapečka a v tom vedru dávám bodyčko, teplačky, hrubší mikinu a deku. I tak byl dnes uplně propocený.
Babičky mají pravdu. Fusak nee. A nedala bych ani punčocháče. Jen deku.
Mam 3,5 mesicniho a fusak nedavam uz hodne dlouho.
Dnes body s dlouhym, ponozky, dziny a slaboucky svetrik s dlouhym rukavem a tenka cepicka.
A takto do kocarku, zadna dalsi deka, nic.
Tak já dneska dopoledne dala devítiměsíčnímu prckovi bodýčko s dlouhým rukávem a tepláčky s ponožkama. Na spaní jsem přes něj dala slabou deku a tu jsem pak musela sundat, protože mu bylo vedro. Odpoledne se udělalo dusno, takže měl bodýčko s krátkým rukávem, kraťásky (který má tedy do půl lýtek) a ponožky a bylo mu fajn, byl moc spokojenej. Čepičku nedávám, pokud nefouká, když je sluníčko, dávám klobouček. Jinak mimčům jsem dávala o jednu vrstvu víc.
Můj půlroční nosíbody a tenkou mikinu a polodupačky. Když jdeme ráno, je přikrytý vlněnou dekou, přes den, když je teplo, pashminou (pokud fouká) nebo ničím, pokud ne. Na hlavě čepička ráno a odpoledne klobouček.
Na dnešní počasí bych dala tepláčky a body s dlouhým, na to svetřík. Pokud je ještě v hluboké korbě, tak tam má tepleji, do kočáru moc nefouká… deku když by byl ve stínu. Já dávám tenké punčošky pod tepláky ročnímu, protože mi lozí po zahradě a od země to studí, ale v kočáru není třeba, když je navíc přikrytý.
Zakladatelko, me se narodi mimisek v prosinci (jeste nevim co to bude) tak prosim porad jak oblekat miminko v prosinci /lednu