Jak obléct miminko ven?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.6.11 09:35

jak obléct miminko ven?

Holky, mám doma 10denní minko a chtěla bych s ním dneska odpoledne poprvé na chvíli procházku. Ale nevím si rady s oblečením, do čeho by jste zabalily a oblékly vy? Myslíte, že stačí bodýnko, dupačky, čepička a peřinka? Omlouvám se za „zbytečnou“ diskuzi, ale opravdu nad tím přemýšlím od rána:-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
4.6.11 09:39

Stačí. Jen bych nechodila v největších vedrech (tj mezi 11. a 14.h) a určitě nenechala na miminko dopadnou jediný paprsek :mrgreen: . U menších dětí je nejlepší plína přes kočár, když je velké vedro, tak třeba i mokrá. S takhle malým bych šla ven buď brzy ráno nebo až později odpoledne. A napoprvé určitě ne na dýl.

Nám v porodnici říkali (starší dcera je narozená v květnu a tenkrát bylo dost teplo), že první den máme jít na půl hodiny a pak každý den půl hodiny přidávat. A mohli jsme hned druhý den, co jsme se vrátily z porodnice, tj Anežce byly 4 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
4.6.11 09:52

Myslim, ze tim cos napsala nic nezkazis. Pro jistotu ale pravidelne kontroluj zatylek miminka. Strasne rady se prehrivaji. Nas broucek byl venku kazde odpoledne od 5. dne a uplne nesnasel teplo, takze jsme mu davali jen overalek, cepicku a teplou decku. To bylo venku 14 stupnu. Chtela jsem se ridit radami, ze v sestinedeli miminkum nefunguje termoregulace a musi se teple oblekat, ale on nam vzdycky zrudnul a prehrival se, takze jsme spis neustale sundavali nejake obleceni. :-)

• Citovat
  • Upravit
15674
4.6.11 09:55

Ano, to jsem zapomněla - v porodnici radili kontrolovat zátylek (aby nebyl zpocený) a přední výstřih (aby nebyl studený) a podle toho přidávat nebo ubírat oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.11 10:10

Ano, mám v plánu vyrazit kolem té 16h a opravdu jen na chvíli . . .tak Vám moc děkuji za rady, ubezepčily jste mě, že ještě myslím po tom zápřahu racionálně:-))

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
4.6.11 10:59

Hlavně ať je miminko zakrytý, tzn. žádné krátké rukávy a nohavice, overálek a vzít si sebou dečku, a ja psaly holky pozor na sluníčko.Přeju příjemnou prochajdu :mavam:

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
4.6.11 11:27

Není to moc? Vzdyt má být 28C. Můj syn byl miminko před rokem a chodil oblečený takhle.Přes kočárek měl plenu aby na něj nesvítilo.

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
4.6.11 11:31

Sorry, špatná fotka na tý první mu je měsíc. Na týhle je mu scca týden

• Citovat
  • Upravit
3429
4.6.11 11:46

já si myslím, že dneska by stačilo jen bodýnko. Kdyžtak si můžeš vzít s sebou deku a dupačky s čepičkou a příp. ho/jí obléci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
4.6.11 12:16

Ahoj,
já bych tedy v tomto horku dala miminku jen bodyčko, a buď nožičky přikryla plenkou nebo dala lehounké kalhoty.
Miminko se nemá přehřívat a mě občas jímá hrůza, když vidím maminky, co miminko navlečou a ještě přikryjou peřinou a někdy i nánožníkem :roll: :roll:
Ale s sebou do tašky bych jistě vzala lehkou čepičku a mikinku, deku kdyby začlo foukat nebo se ochladilo…
Každopádně chránit před sluníčkem - stínem, plenkou, sluneční clonou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
4.6.11 21:55
spagetka píše:Miminko se nemá přehřívat a mě občas jímá hrůza, když vidím maminky, co miminko navlečou a ještě přikryjou peřinou a někdy i nánožníkem :roll: :roll:

Nejlíp,když jdou samy v tričku a minisukni,viď :lol:
Já bych taky dala jen bodynko, na nohy třeba plínku a s sebou pro jistotu polodupacky/dupacky,kabatek a deku, to nosim,kdyby nahodou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
1.12.14 11:29

Ahoj, prosím Vás máme tady mínus dva stupně..co oblékáte dětem na spaní do kočárku?
Malej má body s dlouhým rukávem, na tom punčosky, tepláky takové tenké, svetr, a na tom všem takovou lehkou plyšovou kombinézu…samozřejmě rukavice čepici a je ve fusaku..stačí to? Jsou mu dva měsíce, ještě sem to oblékaní vůbec nevychytala…nejraději bych mu na kombinézu dala ještě jednu teplejší :mrgreen: :oops: Manžel vždycky kroutí očima a ptá se co budu dělat až bude fakt zima..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.12.14 11:31

@Corie můj má body, polodupky na to lehký overal, přikrývám jen dekou. Jsou tu -3 :think: v šátku nosím jen v mikině. :think: ještě edit - mladému jsou 3 m, fusak jsem ještě nevytáhla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
1.12.14 11:32
@martina.se píše:
@Corie můj má body, polodupky na to lehký overal, přikrývám jen dekou. Jsou tu -3 :think: v šátku nosím jen v mikině. :think:
:oops: fakt? Tak to sem asi pošuk..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
1.12.14 11:34

@Corie no zeptala bych se stejne jak tvuj manzel.
Davam bud teplaky a mikcu nebo overal ale vzdy jen jedno. Pres bodycko s DR a puncochacky. A do fusaku deku.
Ale ono to bude dost odvisle od toho fusaku 8) my mame teply takze je vzdycky taploucka a nebyla spocena. To poznas kdyz ho pak vyndas. Pokud neni zborceny potem tak v pohode :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková