Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Stačí. Jen bych nechodila v největších vedrech (tj mezi 11. a 14.h) a určitě nenechala na miminko dopadnou jediný paprsek
. U menších dětí je nejlepší plína přes kočár, když je velké vedro, tak třeba i mokrá. S takhle malým bych šla ven buď brzy ráno nebo až později odpoledne. A napoprvé určitě ne na dýl.
Nám v porodnici říkali (starší dcera je narozená v květnu a tenkrát bylo dost teplo), že první den máme jít na půl hodiny a pak každý den půl hodiny přidávat. A mohli jsme hned druhý den, co jsme se vrátily z porodnice, tj Anežce byly 4 dny.
Myslim, ze tim cos napsala nic nezkazis. Pro jistotu ale pravidelne kontroluj zatylek miminka. Strasne rady se prehrivaji. Nas broucek byl venku kazde odpoledne od 5. dne a uplne nesnasel teplo, takze jsme mu davali jen overalek, cepicku a teplou decku. To bylo venku 14 stupnu. Chtela jsem se ridit radami, ze v sestinedeli miminkum nefunguje termoregulace a musi se teple oblekat, ale on nam vzdycky zrudnul a prehrival se, takze jsme spis neustale sundavali nejake obleceni. ![]()
Ano, to jsem zapomněla - v porodnici radili kontrolovat zátylek (aby nebyl zpocený) a přední výstřih (aby nebyl studený) a podle toho přidávat nebo ubírat oblečení.
Ano, mám v plánu vyrazit kolem té 16h a opravdu jen na chvíli . . .tak Vám moc děkuji za rady, ubezepčily jste mě, že ještě myslím po tom zápřahu racionálně:-))
Hlavně ať je miminko zakrytý, tzn. žádné krátké rukávy a nohavice, overálek a vzít si sebou dečku, a ja psaly holky pozor na sluníčko.Přeju příjemnou prochajdu ![]()
Není to moc? Vzdyt má být 28C. Můj syn byl miminko před rokem a chodil oblečený takhle.Přes kočárek měl plenu aby na něj nesvítilo.
Sorry, špatná fotka na tý první mu je měsíc. Na týhle je mu scca týden
já si myslím, že dneska by stačilo jen bodýnko. Kdyžtak si můžeš vzít s sebou deku a dupačky s čepičkou a příp. ho/jí obléci.
Ahoj,
já bych tedy v tomto horku dala miminku jen bodyčko, a buď nožičky přikryla plenkou nebo dala lehounké kalhoty.
Miminko se nemá přehřívat a mě občas jímá hrůza, když vidím maminky, co miminko navlečou a ještě přikryjou peřinou a někdy i nánožníkem
![]()
Ale s sebou do tašky bych jistě vzala lehkou čepičku a mikinku, deku kdyby začlo foukat nebo se ochladilo…
Každopádně chránit před sluníčkem - stínem, plenkou, sluneční clonou…
spagetka píše:Miminko se nemá přehřívat a mě občas jímá hrůza, když vidím maminky, co miminko navlečou a ještě přikryjou peřinou a někdy i nánožníkem![]()
Nejlíp,když jdou samy v tričku a minisukni,viď ![]()
Já bych taky dala jen bodynko, na nohy třeba plínku a s sebou pro jistotu polodupacky/dupacky,kabatek a deku, to nosim,kdyby nahodou ![]()
Ahoj, prosím Vás máme tady mínus dva stupně..co oblékáte dětem na spaní do kočárku?
Malej má body s dlouhým rukávem, na tom punčosky, tepláky takové tenké, svetr, a na tom všem takovou lehkou plyšovou kombinézu…samozřejmě rukavice čepici a je ve fusaku..stačí to? Jsou mu dva měsíce, ještě sem to oblékaní vůbec nevychytala…nejraději bych mu na kombinézu dala ještě jednu teplejší
Manžel vždycky kroutí očima a ptá se co budu dělat až bude fakt zima..
@Corie můj má body, polodupky na to lehký overal, přikrývám jen dekou. Jsou tu -3
v šátku nosím jen v mikině.
ještě edit - mladému jsou 3 m, fusak jsem ještě nevytáhla ![]()
@martina.se píše:
@Corie můj má body, polodupky na to lehký overal, přikrývám jen dekou. Jsou tu -3v šátku nosím jen v mikině.
@Corie no zeptala bych se stejne jak tvuj manzel.
Davam bud teplaky a mikcu nebo overal ale vzdy jen jedno. Pres bodycko s DR a puncochacky. A do fusaku deku.
Ale ono to bude dost odvisle od toho fusaku
my mame teply takze je vzdycky taploucka a nebyla spocena. To poznas kdyz ho pak vyndas. Pokud neni zborceny potem tak v pohode ![]()
Holky, mám doma 10denní minko a chtěla bych s ním dneska odpoledne poprvé na chvíli procházku. Ale nevím si rady s oblečením, do čeho by jste zabalily a oblékly vy? Myslíte, že stačí bodýnko, dupačky, čepička a peřinka? Omlouvám se za „zbytečnou“ diskuzi, ale opravdu nad tím přemýšlím od rána:-)