Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Lili5 píše:
@RadkaOR já bych jí už umělinu nedávala. Nejmladší dcerka ho začala odmítat v roce a půl, tak jsem jí ho prostě přestala dávat. Je to známka že už mléko nepotřebuje. Ono stejně vitamíny z um jsou pramálo tělem využitelné, není potřeba to hrotit.
@Lili5 píše:
@RadkaOR z mlékomatu, ale mléko už nemusí mít vůbec.
Co zkusit klasické kakao? Už je dost velká na UM. Moje děti UM nikdy neochutnaly. Kojila jsem ke konci už jen večer a to do 16ti měsíc. Po prvním roce začaly dostávat normální mléčné výrobky a zhruba od roku a půl i normální mléko.
@ynax píše:
Co zkusit klasické kakao? Už je dost velká na UM. Moje děti UM nikdy neochutnaly. Kojila jsem ke konci už jen večer a to do 16ti měsíc. Po prvním roce začaly dostávat normální mléčné výrobky a zhruba od roku a půl i normální mléko.
@RadkaOR já vždy říkám, že dokud chce dítě kojit, tak kojit, až nechce, přirozený odstav - neřeším, umělinou nenahrazuji. A podle mě je čerstvé mléko daleko lepší než umělina, sice tam výrobci píšou, jak jej obohacují o vitamíny apod. - ale pořád se jedná o umělou formu, musí tam být spousta aditiv, aby se to nekazilo, čerstvé je čerstvé…
@Lili5 píše:
@RadkaOR já vždy říkám, že dokud chce dítě kojit, tak kojit, až nechce, přirozený odstav - neřeším, umělinou nenahrazuji. A podle mě je čerstvé mléko daleko lepší než umělina, sice tam výrobci píšou, jak jej obohacují o vitamíny apod. - ale pořád se jedná o umělou formu, musí tam být spousta aditiv, aby se to nekazilo, čerstvé je čerstvé…
@RadkaOR píše:
A to koupíš normálně v obchodě?
Prodavaji to v tesco stoji to kolem 90 kc ja si to treba vozim z rakouska tam to vyjde na 50 kc.
@halusenka píše:
Prodavaji to v tesco stoji to kolem 90 kc ja si to treba vozim z rakouska tam to vyjde na 50 kc.
Vracím se k dotazu „Jak ochutit UM“ ![]()
Chlapečkovi při různorodých chutí příkrmů a „dospěláckého jídla“ též přestala stačit obyčejná a nepříjemně umělá chuť UM. Dochucujeme kvalitnějšími ovocnými sirupy bez Éček, nebo medem, který máme od včelaře. Stačí toho jen malinko, a mléko chutná lépe. Nebo přidám pro chuť trochu čaje či kašičky od Sunárku, kašička je hladká, a při malém množství se ani konzistence mléka nezmění, jen jej krásně ochutí.
A hned mi vypije celou láhev bez velkého prskání ![]()