Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda, holky, jsem zadaná matka od rodiny a opakovaně jsem dostala pozvání na rande od dodavatele. Resp. pozvání na kafe po telefonu, které jsem přešla mlčením. Včera jsem něco poptavala a on zareagoval v mailu slovy „..dlužím vám pozvání na kafe nebo skleničku, pokud by vám to. nevadilo“…
Na obchodní schůzky samozřejmě běžně chodím a jednám, ale tohle je jiný. Už na první schůzce na mě koukal jak na svatý obrázek. Toho si vsimnul i. kolega, který byl se mnou.
Na ten včerejší email chci zareagovat jasně, stručně a hlavně slušně, nemůžu si ho rozestvat
.
Dekuju za tipy, je to jiný než bývalo ve škole v za mlada ![]()
Dekuju
@alimdar píše:
Ahojda, holky, jsem zadaná matka od rodiny a opakovaně jsem dostala pozvání na rande od dodavatele. Resp. pozvání na kafe po telefonu, které jsem přešla mlčením. Včera jsem něco poptavala a on zareagoval v mailu slovy „..dlužím vám pozvání na kafe nebo skleničku, pokud by vám to. nevadilo“…
Na obchodní schůzky samozřejmě běžně chodím a jednám, ale tohle je jiný. Už na první schůzce na mě koukal jak na svatý obrázek. Toho si vsimnul i. kolega, který byl se mnou.Na ten včerejší email chci zareagovat jasně, stručně a hlavně slušně, nemůžu si ho rozestvat
.
Dekuju za tipy, je to jiný než bývalo ve škole v za mlada
Dekuju
Dobrý den,
nezlobte se, jsem šťastně a spokojeně vdaná a nehodlám na tom nic měnit. Pozvání na kávu i skleničku tímto s díky odmítám.
@lleennttiillkkaa píše:
Dobrý den,
nezlobte se, jsem šťastně a spokojeně vdaná a nehodlám na tom nic měnit. Pozvání na kávu i skleničku tímto s díky odmítám.
Presne, co jinyho ![]()
Aha, chlapi to potřebují slyšet jasně, náznaky číst neumějí.
Já si tedy servítky neberu a taková pozvání odmítám s tím, že „nesedávám s cizími muži na kávu a u mého manžela by se mi také nelíbilo, kdyby vysedával s cizími ženami“, ale pro obchodního partnera to asi není to pravé ořechové. Tam bych zvolila odpověď ve smyslu, že „soukromý čas trávím s manželem a rodinou, tudíž pokud chce pokecat u kafe, dojdu i s manželem, který je výborný společník“.
Případně bych napsala jasněji, že: „V obchodní sféře se nám spolupráce daří a nechci ji nijak pokazit. Nicméně pozvání mimo obchodní schůzku musím s díky odmítnout, aby to nezaložilo mylný dojem nebo naději“.
Chlapi to občas zkusí, pozvání na kafe či víno je „tradiční“ pokus. A na to očekávají odpověď, takže bych mu jasně a srozumitelně řekla, že mimo obchodní jednání, žádné soukromé schůzky nebudou.
@lleennttiillkkaa @sisk no něco takovýho jsem mela v plánu, tak jo, pojmu to takhle na rovinu a upřímně. Díky
@Apaji no právě, být to chlap z fronty u kasy, tak si s ním hravě poradím. Tady musim vážit slova a styl. Přece jen já potřebuju jeho
, je to dodavatel, co. má v rukou ceny, které se pak promitaji dál ![]()
@alimdar píše:
Na obchodní schůzky samozřejmě běžně chodím a jednám, ale tohle je jiný. Už na první schůzce na mě koukal jak na svatý obrázek. Toho si vsimnul i. kolega, který byl se mnou.Na ten včerejší email chci zareagovat jasně, stručně a hlavně slušně, nemůžu si ho rozestvat
.
Dekuju za tipy, je to jiný než bývalo ve škole v za mlada
Dekuju
napsala bych - děkuji za pozvání, potěšilo mě, ale musím s díky odmítnout- mé dny a volný čas patří mým dětem a rodině
Normalne mu napis ze je milej a ze dekujes ale NE, duvody (rodina) mu nerikej leda ze by pokracoval dal a byl neodbytny, pak bych mu to normalne strelila protoze by mi takove chovani vadilo. ![]()
@alimdar no já nevím, asi bych napsala něco, že nemám čas a basta. Kdyby byl i nadále neodbytný, zmínila bych rodinu, ale vpálit mu to hned v mailu do očí je takové trochu moc ![]()
Mě když někdo zval, tal jsem prostě řekla, že děkuji, ale nehodí se mi to. obvykle pochopili.
Jen jeden, ten neustále zval na kafe a když jsem teda řekla, že jo, že je u nás ve městě fajn podnik, hned začal, že on dělá super kafe a vezme ho s s ebou do termosky, že uděláme piknik někde na samotě. Tomu jsem po neúspěšném naznačování, že nemám čas, narovinu řekla, že s ním nikam šu*at nepojedu.
@EmmaAnna no mě se taky právě nechce vytahovat hned rodinu a soukromí.
Dam vám pak vědět, je mi. skoro 40 a neumím si poradit ![]()
@Anonymní píše:
Mě když někdo zval, tal jsem prostě řekla, že děkuji, ale nehodí se mi to. obvykle pochopili.Jen jeden, ten neustále zval na kafe a když jsem teda řekla, že jo, že je u nás ve městě fajn podnik, hned začal, že on dělá super kafe a vezme ho s s ebou do termosky, že uděláme piknik někde na samotě. Tomu jsem po neúspěšném naznačování, že nemám čas, narovinu řekla, že s ním nikam šu*at nepojedu.
Tak to je vtipný
, ale na to mám ještě čas
@alimdar hlavně je tu pořád velmi malá šance, že to opravdu myslí jen přátelsky, a vytahovat hned manžela by mi přišlo trapné ![]()
@EmmaAnna píše:
@alimdar hlavně je tu pořád velmi malá šance, že to opravdu myslí jen přátelsky, a vytahovat hned manžela by mi přišlo trapné
Věřím kde čemu, ale tomu, že to myslí přátelsky fakt ne ![]()
@EmmaAnna píše:
@alimdar hlavně je tu pořád velmi malá šance, že to opravdu myslí jen přátelsky, a vytahovat hned manžela by mi přišlo trapné
No přátelsky to spíš není myšleno, je to opakovaně a hlavně ten pohled… brrr. Nicméně ano, rodinu se mi taky vytahovat nechce.