Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No upřímně, myslím si, ze prostě ma tvůj chlap spustu prace. Jak píšeš chodí do práce a k tomu si ještě privydelava, aby vas zaopatril. Proto už nejspíš nema moc sily s nějakým úklidem v domácnosti. To bych mu nevycitala. A co se týče dcerky, hraje si s ni? Chodí na procházky? Jestli ano, je to správný taťka. To, ze neprebali plinku, no bože. Ví, ze to uděláš ty. Kdyby si tam nebyla, tak by ji jiste v špinavé plínce nenechal
![]()
Tohle rovnou smažte. Nemam smysl to nechat běžet 12 stran a pak to blokovat. Jako na co zase @adnim čekáte? Však tato diskuze dopadne jako vždy. Nebude podle představ zakladatelky. A pak přijde @admin a řekne
Tahle diskuze nebyla nikomu v ničem přínosem! Blokujeme a za par dnu smazeme!
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne maminky,chtěla bych se zeptat, zda se tu najde alespoň jedna maminka, která to má doma podobně jako já. S manželem máme roční dceru, jsem tedy na rodičovské dov. Manžel doma nijak nepomáhá, nevysává, neuklízí, nemyje nádobí, nepomáhá s malou. Od jejího narození ji přebalil jednou a jednou se s ní koupal.. Sem tam ji převlékne, když mu oblečení podám, ale nijak jinak se neangažuje… Ani před porodem s domácností nijak nepomáhal, čili žádná změna. Manžel chodí do práce, když není v práci, přivydělává si jinak, čili nosí domů veškeré peníze. Snaží se nás finančně maximálně zaopatřit, proto tolik pracuje, abychom mohli jít do vlastního bydlení s co nejmenší hypotékou.
PS: že jiní tatínkové doma pomáhají vím, o tom tady čtu často, takže komentáře typu „proč jsi s takovým chlapem“ si nechte, díky
Nechci si stěžovat, jen bych chtěla vědět, jestli se najde některá, která to má doma podobně…
Jinak můj muž ma jednu práci. Kdyz prijde domu s malým si hraje a dělají blbiny. Ale plinku kdyz ma špinavou, tak mi to oznámí a ceka
A kdyz ja zrovna nemůžu, tak prebali. To samé s koupanim. Kdyz jde třeba ven na kafe s kámoškou, prebali, vykoupe, nakrmi i uspe. Ale kdyz jsem doma, tak jen tak od sebe ne
![]()
Můj chlap je také od rána do večera v práci a sám od sebe by taky nepomohl. Ale stačí říct: „prosím tě, vykoupej (přebal, obleč, nakrm…) malou“ a on jde a udělá to. Stejně je to i s úklidem.
Zkoušela si ho někdy o to požádat?
A ty s tím máš nějaký problém?
Prostě musíš si vzít co je pro tebe důležitější mít peníze, nebo aby ti někdo umejval nádobí když jseš celej den doma?
Vem to tak že vydělává za dva a to stojí také nějaký čas a pokud jsi po něm žádnou spolupráci nechtěla doteď a tak dnes když dělá a dva ji vyžadovat asi nebude úplně jednoduché.
Mám to doma. Mam kluka 2,5 a za celou dobu prebaloval asi desetkrát, sprchoval dvakrát až teď v posledním půlroce, nekrmil nikdy, v noci nestaral nikdy, po narození se vymlouval ze se bojí ze mu ublíží, neprudila jsem, jsem totiž hrozne chapava a tolerantní.. A blba.. doma nehne jako ze vážně nehne. Na mě je barák dítě pes zařizování všeho. Chodí do práce. Já prý sedím doma tak co. Nu což, zvykla jsem si.
ale pořád se mi honí hlavou kdo tohle všechno bude dělat až budeme chodit do práce oba ![]()
Souhlasím s @mamina89. Já sama moc dobře vím jaké to je hodně pracovat a vracet se domů úplně hotová. To je člověk rád, že je rád… A to jsem měla jen jednu práci.
Osobně si myslím, že dává „lásku“ rodině najevo právě tím, že se vás snaží finančně zaopatřit, abyste si mohli dovolit bydlet ve svém a nezadlužit se až příliš. Často to muži vyjadřují právě těmito „gesty“, dá-li se to tak říct.
A jaké je to o víkendu (nebo zkrátka když je doma), hraje si s malou?
Mame to doma velmi podobne. Manzel ma naseho syna opravdu rad a je s nami (verim tomu) stasten, ale prace ho naplnuje a plne vytezuje. Doma travi relativne malo casu a tim padem je temer vse na mne. Pokud neco po nem chci, musim to rict, pak to udela. Naznaky nestaci. Vim, ze kdyz opravdu nemuzu(prilis starosti o zdravi syna, moje zdr. problemy), je mi oporou a mohu se na nej spolehnout. Vzhledem k tomu, ze nas financne zajistuje, tak to povazuji za normalni. Nestezuji si. Prislo by mi divny, kdyby po 10-12hod v praci mel nastoupit na druhou smenu doma.
.. Nestěžuju si, vím, že s tím fakt horko těžko něco udělám, jen jsem opravdu chtěla vědět, jestli to má někdo podobně… ![]()
Co se týče času s malou - tráví s ní hlavně rána, když není v práci, to si ji užívá a mazlí… nakrmí či převlékne taky na požádání, ale sám od sebe málokdy…
Mě to u vás doma přijde naprosto v pořádku. V pořádku to přestane být, až začneš se stejným nasazením jako tvůj muž také pracovat a k tomu ještě na tebe zbude veškerá fyzická péče o dítě a domácnost.
@Anonymní píše:
Mame to doma velmi podobne. Manzel ma naseho syna opravdu rad a je s nami (verim tomu) stasten, ale prace ho naplnuje a plne vytezuje. Doma travi relativne malo casu a tim padem je temer vse na mne. Pokud neco po nem chci, musim to rict, pak to udela. Naznaky nestaci. Vim, ze kdyz opravdu nemuzu(prilis starosti o zdravi syna, moje zdr. problemy), je mi oporou a mohu se na nej spolehnout. Vzhledem k tomu, ze nas financne zajistuje, tak to povazuji za normalni. Nestezuji si. Prislo by mi divny, kdyby po 10-12hod v praci mel nastoupit na druhou smenu doma.
Souhlasím s tebou, také to tak od něj beru a mohu se na něj spolehnout
ZAKL.
Nemam to tak a nikdy jsem nemela. Ale pokud pracuje denne 10-12 hodin a hlavne, pokud dokaze ocenit i tvoji praci a to, ze mu zajistujes zazemi a jste s tim oba spokojeni, pak nevidim problem.
@Anonymní píše:
Prislo by mi divny, kdyby po 10-12hod v praci mel nastoupit na druhou smenu doma.
Já to taky tak vnímám - že starat se o dítě a domácnost je teď prostě moje „práce“.
Máme taky doma prcka, chlapa mám neustále od rána do večera v práci když má volno jde taky na melouch a tak aby zajistil co nejvíce peněz. Moje mateřská je fakt směšná, ale když je víkend a je doma tak pomáhá hlavně tak ze já ho požádám ze budu dělat týdenní velký úklid a ať se o malého komplet postará. Tak já vařím uklízím a chlap se stará krmí přebaluje atd..a když prcek usne tak mi pomůže. Dělá více méně všechno ale nádobí mýt proste nebude ![]()
Dobré odpoledne maminky,
chtěla bych se zeptat, zda se tu najde alespoň jedna maminka, která to má doma podobně jako já. S manželem máme roční dceru, jsem tedy na rodičovské dov. Manžel doma nijak nepomáhá, nevysává, neuklízí, nemyje nádobí, nepomáhá s malou. Od jejího narození ji přebalil jednou a jednou se s ní koupal.. Sem tam ji převlékne, když mu oblečení podám, ale nijak jinak se neangažuje… Ani před porodem s domácností nijak nepomáhal, čili žádná změna. Manžel chodí do práce, když není v práci, přivydělává si jinak, čili nosí domů veškeré peníze. Snaží se nás finančně maximálně zaopatřit, proto tolik pracuje, abychom mohli jít do vlastního bydlení s co nejmenší hypotékou.
Nechci si stěžovat, jen bych chtěla vědět, jestli se najde některá, která to má doma podobně…
PS: že jiní tatínkové doma pomáhají vím, o tom tady čtu často, takže komentáře typu „proč jsi s takovým chlapem“ si nechte, díky