Nezodpovědný otec

38
21.9.16 16:04

nezodpovědný otec

Ani nevím, jak začít… S přítelem jsme se přes dva roky snažili o miminko. Povedlo se to v nejnevhodnější chvíli, kdy jsem se rozhodla od přítele odejít, protože mě začal mlátit. Našla jsem si novou práci, kde jsem měla dobrý plat a vystačila bych si sama. Jenže 14 dní po nástupu do práce jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, přítel se ke mně vrátil a svým způsobem se změnil, nebil mě, choval se hezky, nakupoval pro malýho, skoro idylka. Ta trvala i po narození našeho jediného syna, ale asi jen 14 dní. Pak příteli přišlo na obtíž, že díte brečí, řval na něj, ať mlčí, sprostě mu nadával apod. Přestal ve chvíli, kdy jsem se zmínila mé mámě, ze které měl respekt. I když tohle skončilo, tak nebyl schopný malého na chvíli zabavit, abych se třeba najedla, něco zařídila, neuměl ho zabavit. To jsem ještě pořád přecházela, i když jsme se kvůli tomu hádali. Synovi je teď 5 měsíců a přítel se tak před 14 dny utekl k mamince, jak to dělal vždycky když byl problém. Samozřejmě hned druhý den psal, jak nás miluje, jak se chce být s námi a já blbá ho vzala. Od té doby mi lhal. Například, že si jde do krámu něco koupit a přišel o půlnoci po více jak 4 hodinách, že byl v hospodě. Přitom jsem mu to nikdy nezakazovala. Nebo ležel v posteli s telefonem a když jsem přišla, rychle něco vymáčkl a tvrdil, že kouká celou dobu na menu. Tajně si založil fb, bloknul mě, abych nevěděla, že ho má. A takhle vlastně vznikaly hádky, přiznávám, že z mé strany, protože on si pořád myslí, že je vše v pořádku, že nic neudělal. Včera jsem jela k mámě a přišla mi zpráva, že se stěhuje, že takhle dál nemůže, že se chci pořád jenom hádat. Pak jsem se dozvěděla od svého bratra, že se mu chlubil, že když jsem byla v porodnici, jezdil po bordelech, čemuž se mi nechce věřit, ale prostě ani po těch dvou letech nevím, čemu věřit můžu a čemu ne… To by bylo asi tak vše, potřebovala jsem se vypsat. A teď k dotazu. Opravdu jsem tak hysterická? Že mi vadí lhaní. Absolutně nevím, jak dál, mám první dítě, žádné přídavky neberu, koncem měsíce přecházím na rodičák a vůbec nevím, jak to zvládnu. Mám nárok na nějaké příspěvky? Děkuji všem, co mají tu trpělivost a dočtou do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15957
21.9.16 16:09

@dendul02 Tvůj přítel je idiot, to ani není potřeba rozepisovat… Budeš mít nárok na alimenty, přídavek na dítě, příspěvek na bydlení, asi na sociální příplatek, nevím přesně, ale zřejmě i výživné na sebe. Držím palce ať to zvládneš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.9.16 16:12

Jinak jsem tedy zapomněla zmínit, že i přes to, že bere cca 26 tis. na věci syna nijak nepřispívá, jediné, co kupuje jsou vlhčené ubrousky. A předpokládám, že až mu dojdou korunky, což bude tak do týdne, bude nás zase hrozně milovat a bude se chtít vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
21.9.16 16:22
@Alušáček píše:
@dendul02 Tvůj přítel je idiot, to ani není potřeba rozepisovat… Budeš mít nárok na alimenty, přídavek na dítě, příspěvek na bydlení, asi na sociální příplatek, nevím přesně, ale zřejmě i výživné na sebe. Držím palce ať to zvládneš ;)
:roll: a idiot je i člověk, co si udělá s takovým agresivním idiotem dítě..
Přídavky, příspěvky… no výborně, jsem ráda, že na tohle všechno platím daně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.9.16 16:23

Máš svůj byt, nebo bydlíš v pronajatém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
21.9.16 16:27

Domů už zpět nebrat :pocitac: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.9.16 16:30

@Monzumka no, ja to tedy psala, ale tak jeste jednou. Zacal me mlatit, odesla jsem, ale v te dobe jsem uz byla ve 3m a nevedela jsem o tom. Brala jsem predtim depo proveru, tak jsem nemela ms. Ja taky chodila do prace, nikdy jsem nebyla na pracaku, nejsem stastna z toho, ze musim nekde zebrat. A co mam delat? Dat pryc dite? Jit stanovat? Ale tak asi jsem idiot, kdyz jsem nevedela, jak se zachova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.9.16 16:31

@berry4 v pronajatem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
21.9.16 16:33
@Saatine píše:
No tak hlavně rychle návrh dítě do péče a chtít alimenty :) Vlastně si polepšíš.

Souhlasím. A s těmi sociálními příspěvky, záleží jak jsi na tom finančně, na co přesně máš nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.9.16 16:35

@dendul02 máš nájemní smlouvu? Pokud ano, on tam není, dostaneš příspěvek na bydlení. A zatím si předběžně udělej s otcem dohodu o výživném na dítě a na sebe. Jak na to zjistíš na internetu.
Tu co nejrychleji.
A mezitím si podej žádost o svěření dítěte do své péče u soudu, vzory najdeš taky na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.9.16 16:35

@Michrich ja mam ted materskou kolem 16 tisic, takze zatim je to dobry, ale od 26.9. budu na rodicaku a to bych mela mit 6100. I kdyz premyslim, ze si to necham na dva roky napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.9.16 16:37

@berry4 najemni smlouvu mam jen na sebe. Dobre, dekuji. Kouknu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
21.9.16 16:38
@Monzumka píše: :roll: a idiot je i člověk, co si udělá s takovým agresivním idiotem dítě..
Přídavky, příspěvky… no výborně, jsem ráda, že na tohle všechno platím daně.

Vážně nechápu, že někdo má potřebu takhle urážet. Někde tu slušně požádá o radu a pak čte tohle… Ono dokud člověk něco podobného nezažije, tak se to hezky mluví… já to sice nezažila, ale známá jo a vím že to není tak jednoduché se z toho vlivu vymanit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.9.16 16:38
@dendul02 píše:
@Michrich ja mam ted materskou kolem 16 tisic, takze zatim je to dobry, ale od 26.9. budu na rodicaku a to bych mela mit 6100. I kdyz premyslim, ze si to necham na dva roky napsat.

A ty budeš mít za dva roky školku a práci? Neblbni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.9.16 16:41

@berry4 Brácha teď čeká dítě, tak mě napadlo, že ho budu dávat k nim a platit mu a myslela jsem, že bych se vrátila do své práce. Je to brzo, chtěla bych s ním být do těch 3 let, ale nevím, jak to bez práce zvládnu právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí