Jak odnaučit dítě kousat věci

94
25.1.25 18:17

Jak odnaučit dítě kousat věci

Hezký večer, chci se zeptat jak odnaučit 8 leté dítě kousat věci. Kouše různé tužky když dělá úkoly do školy nebo i ve škole. Snažili jsme se domluvit i že si nové pero zaplatí sám, ale nepomohlo nic.. Místo toho aby ve škole pracoval koušeme pero…

Děkuji moc za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16112
25.1.25 18:38

Řekla bych mu, že s tím okusováním tužek apod. věcí, zároveň baští i spoustu ošklivých bacilů, ze kterých bude pak úplně zbytečně nemocný a bude muset být doma dokud se zase neuzdraví…
Možná, že to ve svém věku pochopí a dělat to přestane.
Omlouvám se, ale nic lepšího mě nenapadlo. :kytka:

Můj syn, když byl ještě malý, tak to sice přímo neokusoval, ale jakmile u něčeho dýl přemýšlel, tak vše zase dával do pusy. :cert:
Vysvětlovala jsem mu to úplně stejně a vždy si to hned uvědomil… Otázkou ale je, co dělal ve škole, když jsem u něj zrovna neseděla. :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
25.1.25 18:50

@Černá Madonna tam je problém to že je hrozný flegmouš je na něm vidět jak je mu vše úplně jedno a my už nevíme co s tím. Přinese v druhé třídě 5 ikdyž to umí jen prostě nechce pracovat to vždy víme učitelka to k známce napíše (např. dostal čas navíc stejně nestihl, nespolupracuje..) zeptáme se co bylo ve škole tak neřekne nic a když se ho zeptáme a co ta 5ka!? Tak odpověď jen hmm 🤷‍♀️ marodit mu nevadí v zimě vždy dělal vše pro to, aby byl nemocný a když už byl doma tak uvařený čaj nevypitý a tak dále mohla bych vyprávět… vše mu hrozně trvá napíšeme mu 9 příkladu aby trénoval a on u toho sedí hodinu a má jeden příklad…už nevolme co s ním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
25.1.25 18:52

Tohle se strašně těžko odnaucuje. Sestřenice to přestala dělat až ve 25 letech, ono se to blbě ovládá rozumem, protože si to člověk moc neuvědomuje v tu chvíli. Firma Kousak má jednak kousaci pomůcky - myslím že i nějaké nasadky na pero, aby si aspoň lidi nenicili psací potřeby a hlavně huby - a taky poskytují nějaké poradenství ohledně těch okusovacich zlozvyku.

• Citovat
  • Upravit
7221
25.1.25 18:54

Taky jsem Kousala tužky. Hlavně teda pastelky a tužky. Taky jsem kousala vlasy a nehty. Přešlo mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 19:11

Poradit neumím, ale mám doma to samé v bledě modrém. V lékárně mají hnusný lak na nehty, tak s ním zkus natřít ty tužky. Ale upřímně, pokud nekouše nehty, už to neřeším. Mě spíš šíleně drtí ta pomalost při vysoké inteligenci. Proč jako nemůže pohnout?? Jinak v něčem je to i fajn - třeba skoro nebrečí. A téměř se nedá naštvat.

• Citovat
  • Upravit
94
25.1.25 19:22
@Anonymní píše: Více

Já mu ho teď zkusila namočit do pepře nemá ho rád ani v polévce třeba pomůže… jo to je ten samý problém můžeš trochu zrychlit? Jooo a pořád stejné tempo.. většinou byl problém i u jídla oběd mu trval i hodinu než to vůbec snědl.. večer se jde koupat a je tam 45 minut 🙈 s tím mi už došla trpělivost domluvila jsem se s ním: budeš tam déle jak 15 minut dostaneš na zadek( na mokrý to bolí víc) jo pomohlo to na týden 🤦‍♀️ jsou tady další lidi co se chtějí koupat jooo a jsme tam dalších 15 minut..

A my teda máme pro změnu opak pořád uřvaný jak malá holka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16112
25.1.25 20:41
@Kacka0901 píše: Více

Hmm, tak tady to bude asi trochu těžší, než jsem si původně myslela. :think:
Ale neboj, to ho časem určitě přejde. :hug:
Možná, že je to jen takový jeho předpubertální vzdor a dělá to schválně, protože ví, že vás to vytáčí a ve skrytu duše mu to dělá dobře a zkouší, kam až může zajít.
Ale, jestli je takový už úplně od mala, víte jen vy. Těžko říct… :nevim:
Uvidíš, no. Já si myslím, že se to časem může ještě změnit.
Někdo to třeba skoro celou základku spíš flinká a až teprve někdy od sedmičky, to začne brát teprve vážně a pak se rázem snaží dát do toho úplně všechno, protože si začne najednou uvědomovat, že je to sakra důležitý, aby se dostal na takovou školu, která by ho bavila. :P
A má i jasnou představu a svůj cíl, čím by chtěl jednou v životě být.

Tím ti chci jen říct, abyste „neházeli flintu do žita“ a hlavně neztraceli trpělivost a naději na lepší zítřky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
25.1.25 21:13
@Černá Madonna píše: Více

Děkuji chápu, my už jen prostě nevíme jak ho zrychlit😩 ve škole zdržuje celou třídu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
25.1.25 21:17

PPP nebo klinicky psycholog…může mít ADHD resp. ADD, tam se takhle může projevovat motorický neklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
25.1.25 21:21
@Beruska999999 píše: Více

V PPP byl před nástupem do školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
25.1.25 21:26

A nic? Měl už tohle chování? Klidně bych šla znova, I když možná ten psycholog…u nás teda tohle vlastně psala pro SPC do papírů psycholožka, ale i PPP už před nimi vyhodnotila problémy s pozornosti.
Syn počítá třeba jednoduché příklady tempem zhuleneho šneka, přičemž okouše půl tužky, veme do rukou všechno, co má v dosahu, a pak se mě zeptá něco úplně náhodného, třeba jakým zvířetem bych chtěla být…je to solidní trénink nervu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
25.1.25 21:43

S ním je to taky o nervy 😬 a už nás to právě dost vytáčí… řekne se udělej tohle a on a proč a rozhazuje rukama.. tak se mu to snažíme vysvětlit a stejně to nepomůže… byla i doba kdy říkal, ale táta mi řekl, že to mám udělat až zítra, ale já s ním byla už předem domluvená, že to udělá ten den… to přítel samozřejmě nevěděl( já nejsem máma ale žiji s nimi už 3 roky) a já po něm chtěla aby to udělal teď a byl problém takže zase vysvětlování a proč když táta řekl až zítra, no protože jsme se na něčem domluvili🙈 no hruza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
25.1.25 21:47

no tak když 8letého mlátíte na holý nahý zadek, tak už se pak nedivím ničemu :cert: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
25.1.25 21:48

klasické, přesně popsané ADHD :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...