Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já si teda syna nenaučila usínat v kočárku, ale v náručí, bylo to hrozné, ve 4. měsíci měl 8 kg
tak jsem ho učila na postýlku, položila, sedla na zem a škrabkala po zádečkách a plácala přes plenku, ono ho to uspalo, jak byl větší, stačilo ze jsem byla v místnosti, například jsem uklízela, koukal na mě až usnul, pak byl ještě větší, stačilo říct že jdu na WC a přijdu
nikdy jsem ho nenechala vyřvat, to bych neudělala ![]()
Vubec s kocarem doma nejezdit. Taky bydlim ve 4 tem patre bez vytahu a kocar nechavam dole v kocarkarne vubec ho nahoru netaham. Nedokazu si to ani predstavit kazdy den
by mi ruce upady. Nase mala taky usina nejlip v kocare u jezdeni a houpani ale proste jen venku doma si musela zvyknout usinat bez. Par dni bude plakat, ale pak se to upravi. Ja malou uspavam v nasi velke posteli lehnu si k ni a hladim po vlaskach az usne tak odejdu ,na noc to same jen jinpak az usne prenesu do postylky. Kdyz ho to neodnaucite ted tak pak uz to bude jen tezsi. Drzim palce
Vím že to není ideální ale my máme kočár a houpatko…dcera na tom taky vyrostla… Synovi je 5mes a jinak to nejde. Do 3mes usínal v postýlce… Pak byl nemocný…zlom..a večer v postýlce řev
A co zkusit doma šátek nebo nosítko? A třeba sedět na gymnastickým balónu a jemně se houpat
je to jen období, za 14 dní může zase nechtít kočárek, rozhodně nenechat „vyřvat“ takhle malé miminko ještě nechápe, že teď by mělo spát samo v postýlce ![]()
A to já to naopak nepovažuji za problém. Náš mladší se na spaní v kocare naučil, když jsme se starším byli pořád venku. Teď má přes dva roky a spokojeně spí po obědě na balkoně. Kdyby spal doma v postýlce, starší by ho budil, takhle je klid. Jeden může v klidu spát a druhý se kvůli tomu nemusí téměř nijak omezovat. Ruce z toho bolet snad ani nemůžou, to spíš z nošení, nebo záda z houkání na míči apod. Uspí ho na balkoně a máš klid. Řešila bych jen tu noc. A to tak, že ho dáš do postýlky a budeš u něj, hladit, zpívat, cokoliv, ale nechat v postýlce a nevracet po hodině řevu do kočárku. Nebo přidělené na postýlku kolečka, ať taky může jezdit. To by byl ideální plynulý přechod o jezdiciho kočárku ke stojící postýlce.
Já už bych půlroční dítě neučila na žádné houpátka a nosítka, vyměníš tím jeden problém za druhý. Nauč ho spát v postýlce, uděláš tím pro něho i pro sebe to nejlepší. Udělejte si nějaký rituál (zpívání, mlíčko, mazlení na posteli…) a pak ho polož do postýlky. Můžeš zkusit škrabat, poplácávat, hladit, nebo jen držet za ruku.
Kupte za par susni druhej kocar a je to. Tahala jsem jen hlubokou korbu do 4 patra kvuli mysim ve sklepe. A stavilo. Mne spala mala.prvni 3 mesice jen v naruci. Pak jsme presly na ten domaci kocar a ted ji uspavam ve velke posteli. Lehne si na me a ja malinko natrasam. Aby usnula sama v postylce je pro me nepredstavitelne.
Je to prijemne ale
@Meaculpa já ho ve sklepě nechat nemůžu, hrozně se tady krade. proto ten kočár tahám až nahoru do bytu. zkoušela jsem ho hladit, povídat mu pohádku, nechat zaplý kolotoč.. ale je to marné. nechat plakat ho nechci, je to hnus kdyz začne fajt hystericky plakat až je celý červený. mamka mi poradila ho dávat do postýlky když usne v kočárku, možná že si na to takhle pomalu zvykne
@HayLin a zkusila sis ho vzit do postele? Postylka u nas nefungovala ani u jedne… Vyrvat bych taky nezvladla. Lehnu si na zada (podlozim si je) polozim si ju brichem na bricho, lehne si mi na hrud a pohupuju se dostran.
A zamcit ho nekde dole nejde? Ja si ho zamykam k tycce od plynu
Mam zamek na kolo…
Sileny ho tahat. Nechapu, jak to davas ![]()
@Meaculpa píše:
@HayLin a zkusila sis ho vzit do postele? Postylka u nas nefungovala ani u jedne… Vyrvat bych taky nezvladla. Lehnu si na zada (podlozim si je) polozim si ju brichem na bricho, lehne si mi na hrud a pohupuju se dostran.
A zamcit ho nekde dole nejde? Ja si ho zamykam k tycce od plynuMam zamek na kolo…
Sileny ho tahat. Nechapu, jak to davas
Taky ho zamykam zamkem na kolo bud v kocarkarne nebo pod schodama o tycku co vede podel zdi. Mala ma 9 kilo jeste nechodi tak mi staci tahat ji.
Dobrý den milé maminky, jdu si pro radu mám 7 měsíční miminko chlapečka a naučili jsme ho na kočárek až si to někdy i vyčítam co jsem to udělala za hloupost
No k věci.
Můj syn se naučil na kočár asi od nějakých 3 měsíců když byl malý spal v postílce ale teď nedá ani ránu bez kočárku neusne bez něj ani ve dne a ani v noci jak ho dám do postýlky tak začne brečet nevidrzí tam
Skoušela jsem ho nechat i viřvat to také nepomohlo ani ho tam nakrmit nepomohlo vůbec lehnout si tam sním bojím nebo by to dopadlo tragicky ![]()
Ale já už jsem zoufalá nevím co s tím jak ho vodnaučit
A je to horší že v kočárku spí přez den třeba cc 10,5 min a pak je vzhůru a takhle celý den do kola a i právě takhle se budí i přez noc co by měl spát až do rána je předčasně narozený o měsíc takže mu jsou prakticky 6 měsíců ale i tak poradíte my co stím
I stím kočárkuvaním ale i stím spaním paní doktorka nám na to nic neřekla
pro mě jsou doktoři prostě hloupý na nic se jich nemusíte ptát stejně vám neodpoví tak jak mají
Děkuji moc ![]()
@Michaelafrancová doktor ti radi ohledne zdravi ditete, ne jak ho mas vychovavat ![]()
@Markétka111 píše:
@Michaelafrancová doktor ti radi ohledne zdravi ditete, ne jak ho mas vychovavat
Já ji neprosila Oto aby mi převýchovavala dítě ale jestli vůbec můžu použít nějaký cajček nebo kapičky na spaní aby mu to neublížilo se zažíváním nebo tak
Takže své hloupé komentáře si nechte ![]()
@Michaelafrancová píše:
Já ji neprosila Oto aby mi převýchovavala dítě ale jestli vůbec můžu použít nějaký cajček nebo kapičky na spaní aby mu to neublížilo se zažíváním nebo tak
Takže své hloupé komentáře si nechte
Hlavne mu nedavej zadne leky na spani
Dite chce milujici a klidnou naruc. Zkousela jsi ho uspat v naruci? Vzbudi se pokazde po presunuti do postylky? Zkus ho nechat prejit do hlubsiho spanku. Co ho uspat v naruci v polstari a i s polstarem presunout do postylky? Teoreticky muze i v noci spat v kocaru, akorat to uz bude dost riskantni z duvodu bezpecnosti (pretoci se, vykoukne a spadne).