Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na to má asi každá maminka jiný názor, ne? Jestli vám to vyhovuje, tak to tak dělejte. Já bych to třeba nedala, malá spí se mnou v posteli. Jako líbilo by se mi kdyby spala v přiražené postýlce, ale ještě se na to necítí, tak sdílíme lože spolu. Nevidím na tom nic špatného.
No jestli vam takhle krasne usina tak je asi spokojena tak to je super. ja mela prvniho syna v posteli u sebe jinak rval a nevyspali jsme se ani jeden.ted druhy (taky 12tydnu) chrni sam v postylce a v noci si ho k sobe beru jen na kojeni…
@KlarkaK kdyz si s ni chci pres den lehnout do velke postele tak vetsinou neusne a knuci. Az je mi to nekdy lito, ze se nechce mazlit, proto se ptam jestli je tohle uspavani v poradku.
@Anonymní píše:
@KlarkaK kdyz si s ni chci pres den lehnout do velke postele tak vetsinou neusne a knuci. Az je mi to nekdy lito, ze se nechce mazlit, proto se ptam jestli je tohle uspavani v poradku.
Nevidím na tom naprosto nic špatného
my máme 10 týdenní holčičku, kterou večer nakojim, chvíli nechám u mě odpočinu a dám do postýlky
. I když to někdy vypadá, že u mě usne, tak se při přenosu / uložení do postýlky vždy vzbudí. Uložím ji a už ji necháváme v postýlce, kde taky tak do půl hodinky usne. Dokud neusne, jsem s ní v pokoji. Postýlku také nemáme přímo u postele, nevejde se nám tam…
Do velke postele si ji beru většinou po ranním kojení a to i s hnizdeckem, kde si chvíli schrupne, občas nám o víkendu dopoledne ve velké posteli usne i bez hnízdecka, ale jinak s nami nespi a nevidím na tom nic špatného
a nebojím se, že bych jí nějak zalehla…
@Anonymní píše:
za me urcite v poradku je
kdyby se ji to nelibilo tak by plakala…
@Majina_F Samozrejme neni nic spatneho na tom nespani spolecne, ale zminky o zalehnuti jsou zbytecne - to udela jen matka opila nebo zdrogovana.
Já mám malou večer v posteli, a jak usne, tak dávám do postýlky vedle postele a ráno se po kojení ještě přitulíme. Ale přes den jí ve velké posteli neuspím. Nejlíp usne v kočáku, tak to neřeším.
My sme děcka měli v posteli v noci až od roku. Do té doby byly v postýlce a usínání a spaní jim nevadilo. Až byly větší tak sme si je do postele brali, ale dřív ne. Měla sem strach abych je nezalehla a v postýlce měli chůvičku. Pokud vám to tak vyhovuje oběma, tak bych to neměnila.
@Bohdanka2 a neprijde vam, ze by tim ze jako mala miminka usinali sami v postylce, byli nejak poznamenani?
@Anonymní píše:
@Bohdanka2 a neprijde vam, ze by tim ze jako mala miminka usinali sami v postylce, byli nejak poznamenani?
Ne, to si vůbec nemyslím. A nevím proč by je to mělo nějak poznamenat? A jak by je to mělo poznamenat?
@Anonymní píše:
Ja jsem také jako dítě spala od narození sama v postýlce a nepřijdu si tim nijak poznamenáná…
@Bohdanka2 myslim nejak negativne, ze k vam nema hluboky vztah atd. Ptam se proto, ze podle nekterych maminek je nemyslitelne, aby se miminko neuspavalo a nespalo s maminkou v posteli ![]()
@Anonymní píše:
@Bohdanka2 myslim nejak negativne, ze k vam nema hluboky vztah atd. Ptam se proto, ze podle nekterych maminek je nemyslitelne, aby se miminko neuspavalo a nespalo s maminkou v posteli
Pro me je to nemyslitelne hlavne proto, ze miminu to nevyhovuje a ja se lepe vyspim, kdyz kojim v polospanku ![]()
@Anonymní píše:
@Bohdanka2 myslim nejak negativne, ze k vam nema hluboky vztah atd. Ptam se proto, ze podle nekterych maminek je nemyslitelne, aby se miminko neuspavalo a nespalo s maminkou v posteli
No, nevím co na to odepsat. Já se usmívám protože po pravdě nechápu co je na usínání v postýlce špatně. Holky mají 4 a 7 let a jak jsou beze mně třeba jenom tři dny u babičky, tak se odemně potom nehnou. S každým problémem jdou za mnou a pořád se se mnou objímají a pusinkují mně. Nemyslím si že to na nich nechalo nějaký následky? Nikdy sem je nenechala uspat řvaním. Když před spaním plakaly tak sem je v postýlce hladila po hlavě, držela za ruku a potichu na ně mluvila dokud neusnuly. Ale do postele sem si je na noc nebrala.
Dobry den, prosim o nazory ohledne uspavani a spanku 3 mesicni holcicky. Malou davam do postylky kolem 20hodiny. Nekdy usne hned jindy ji hladim po celicku (nezvedam ji, nehoupu), jen ji hladim a nekdy tise povidam. Vetsinou usne cca do pul hodiny tvrdym spankem. Spim s ni v pokoji a postylku ma v rohu a ja postel ve druhem rohu (nemame postele u sebe). Kdykoliv trochu zaknuci hned k ni bezim. Chci se zeptat, jak vam tohle uspavani a spani prijde? Vsude ctu, ze by miminka mela spat pomalu s maminkou v posteli nebo aspon mit postylku primacknutou k posteli. Malou uz bohuzel nekojim a pres den se mi zda ze je spokojena a reaguje na me.