Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Trochu to vypadá jako alergická reakce. Jiný prací prášek? Nebo jestli kojis nesnesla jsi něco na co není zvyknuty?
Nejaka alergie - zmena prasku, kojis - snedla jsi neco? Jak je maly stary? Zkusila bych treba Fenistil kapky
pokud je to alergie, mohla by ustoupit… Pokud koupes, muzes zkusit vykoupat v odvaru z repicku, zklidni kuzi ![]()
Malému jsou tři měsíce. Kojením to nebude ale je možné, že jsem dala do pračky víc Jelena. Můžu otírat vývarem z heřmánku? Jinak moc děkuju za rychlé reakce. ![]()
@Anonymní píše:
Malému jsou tři měsíce. Kojením to nebude ale je možné, že jsem dala do pračky víc Jelena. Můžu otírat vývarem z heřmánku? Jinak moc děkuju za rychlé reakce.
A ockovani? Nebyli jste?
Zkusila bych spis ovesnou koupel, nemaz to hlavne nicim mastnym, ty vetsi mista namaz lehce necim se zinkem treba sudokrem. Omezit sladke.
A neměl teploty ani v minulých dnech? Takhle u syna vypadala šestá nemoc, včetně průjmu. Na Heřmánek bacha, je to alergen, tak ať to není ještě horší. Já bych mazala sudocremem
Ahoj, z mé zkušenosti. Takto osypané jsem měla obě holky, když měly pár měsíců. Měly to všude po těle. Jak říkala doktorka, mazat, mazat, mazat. Nejlepší je slunečnicový olej z lékárny. Koupat jenom v čisté vodě, žádná mýdla nebo pěny. Ale u obou holek mi vždy doktoři řekli, že je to náběh na ekzémy. Což se potvrdilo. Takže kupuji krémy na ekzémy a ťuk ťuk, vše je teď v pořádku.
@Anonymní píše:
Malému jsou tři měsíce. Kojením to nebude ale je možné, že jsem dala do pračky víc Jelena. Můžu otírat vývarem z heřmánku? Jinak moc děkuju za rychlé reakce.
Hermanek ne, je to alergen. Kdyz uz, tak potirat tim repikem pripadne cernym cajem. A tez bych byla pro sudokrem nebo zinkovku, Neopythiol - uklidni to zarudnuti a nebude to svedit kdyztak
jinak hlavne ne oleje a nic mastneho! To jeste vic vyleze, mam ozkouseno. Kdyz uz, tak az to bude svetle (po zinku) tak neco na ekzemy. Ja pouzivam Biodermu atoderm a super
dobry je pry i La Roche-Posay
a pri koupani zadna mydla, gely ani oleje…
Jinak mam znamou a te doktori u maleho tak neskutecne rozjeli ekzem az do masa, pak mazala sudokremem nebo necim se zinkem, az to bylo svetle…tak pak i tim emoliencnim mlekem (Bioderma, LRP) a na to jeste sudocrem. Davat probiotika mimcu i sobe a upravit stravu - snazit se vynechat lepek, sladke, vejce a mleko a mlecne vyrobky…pak muzes zas nasazovat, az uvidis zlepseni
pripadne uvidis, co bude vadit
fakt ozkouseno - funguje a nejen mne ![]()
Achjo, nestrašte.
Snad to není ekzém.
Jediné co jsem na něho kdy použila, je krém a mýdlo Sebamed (jen při sprchování, ve vaničce bez mýdel) + na zadnici a záhyby Sudocrem. Po očkování jsme byli bez příznaků, je to už měsíc. Pupínky se objevily až před pár dny na levé straně hrudi a dneska během chvíle vyskákaly po celém bříšku. Namazala jsem mu to Sudocremem tak snad to zase zmizí. Když se to přes zítřek nezlepší tak zajdeme k doktorovi. Teploty právě nejsou ani nebyly ale trpí spíše na tužší stolici, tudíž průjem je u něho zvláštní. ![]()
@Kukacka123 presne tak
dokud to neni uplne vysusene a je to cervene, tak zinek, az pote emoliencni mleko, zadne oleje apod.
A nemohl se opotit, nebyl moc navlecenej? Ja bych vyckala do pondeli a pak sla kdyztak k dr
@Káťa19
a hlavne to proste funguje
nam treba pediatr neporadil moc dobre, vetsinou za vsim hledaji atopak…ale tak uvidis, treba to zmizne ![]()
@Kukacka123 prave, taky nemam moc dobrou zkusenost s pediatrem
co se tyka koznich vyrazek a ekzemu
@Káťa19 ja bohuzel ani s kozni no
i kdyz to uz bylo o fous lepsi
ale nejlepsi je tenhle postup - podle me… ![]()
Heřmánek vůbec nepouzivej!!! Můžeš vyvolat takovou alergickou reakci že budeš koukat!!!
Prosím pěkně, ženy, co by to mohlo být? Měl pár dní pár pupínků na levé straně hrudi a teď jsem mu vyhrnula tričko a má to všude po bříšku.
Zároveň má dnes průjem. Teplotu nemá, pije normálně.
K doktorovi máme jít za měsíc tak přemýšlím jestli tam nezajít zítra. Netušíte některá co to je?