Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
vy máte v tak malém bytě dítě a ještě psa? blázni… Z čeho máš tolik prádla? Vždyť máš jen jedno dítě. Nechceš dávat už jen UM? Lepší tohle než vydeptaná matka
Prosím tě, co pereš? Pro tři lidi 2-3 pračky denně? To se nedivím, že v tom bytě není k hnutí, když máš pořád rozložený sušáky.
Nechapu tolik pradla. To opravdu nemuze byt k hnuti. Nemas moznost veseni pradla mimo byt, susarka?? Krabice zrusit, nejak upravte ten byt tak, ze je vse zavrene ve skrinich, pak je ten uklid raz dva.
my jsme pořídili větší byt, i když se mi po garsonce stýská, kdybychom zůstali s manželem sami dva, tak byla ideální
Docela nechápu jak může být problematické uklidit jednu místnost. Každopádně pokud bude doma pes chlupy budou pořád, můžeš i 3×denne uklízet stejně tam budou. Určitě ten pes ale doma byl dřív než to dítě, takže v životě bych neřekla zbavit se psa jelikož je to také stvoření které si zaslouží lásku. Ale někdy lidé nemají na výběr. Naštěstí existují útulky a za to vás nikdo neodsoudi, lepší než ho nechat venku. Ale tím neříkám, dát pryč psa. Co se týče krabic atd, asi by to chtělo udělat nějaký kumbal nebo více úložného prostoru aby se nic nemuselo premistovat. Ale každopádně si myslím že uklidit a vzorně se jedná místnost dá. Já mám dvě malé děti, a tři pokoje s kuchyní a chodbou a kumbalem. A stíhám to kazdy den. Potom už jediné větší byt
vážně nevím co víc poradit. Přesto se při tak malém dítěti uklízí asi nejlíp. Je na jednom místě, neutika po bytě, jako ti dva moji. ![]()
@Kaileee jedna pracka je prcka, kam se hne tam ublinkne nebo oslinta. Ma silny reflux. Takze peru deky, obleceni, hracky.. Druha vetsinou chlapa, zivi ho v podstate telocvik, takze se prevlika i sestkrat denne. Chteli jsme do vetsiho, ale bohuzel nevyslo to s praci. Financne ted stehovani nevyjde
Dala bych mimčo do kočáru a šla i s hafákem na pěkně dlouhou procházku, aby se unavil a doma byl v klidu. Mám dvě děti a psa, který byl takové moje první dítě a je dost labilní (kamkoli jdu v bytě, tak za mnou), když je ale dost unavená, tak spí na jednom místě a nevím o ní… Ty se alespoň při té procházce provětráš a přijdeš na jiné myšlenky. Když jsem měla jen jedno dítě, tak jsem i v zimě byla pořád venku…
Dokud to dítě ještě leží, tak je to v poho, ale jakmile začne lézt, tak pozor na hafáka, aby mu nic neudělal (kord když bydlíte v jednom pokoji všichni a pejsek asi nemá moc možností se schovat).
Nebylo by lepší luxovat? A také se divím tomu množství prádla…
@kacka.od.vedle píše:
@Kaileee jedna pracka je prcka, kam se hne tam ublinkne nebo oslinta. Ma silny reflux. Takze peru deky, obleceni, hracky.. Druha vetsinou chlapa, zivi ho v podstate telocvik, takze se prevlika i sestkrat denne. Chteli jsme do vetsiho, ale bohuzel nevyslo to s praci. Financne ted stehovani nevyjde
tak nemůžete dát pryč psa? když nemáte peníze… ![]()
@Alkub pes byl prvni. No je to clen rodiny, zbavovat se ho nepripada v uvahu. Holky s tim uklidem vetsiho prostoru je to jednodussi myslim. Kazdej krám ma nekde misto. U nas je vse na hromade, porad se neco prekracuje, prenasi. A jaky nate denni rezim? Kolik casu na uklizeni? Kolik na vareni?
@Lenka_Hal to je pravda, susarna bohuzel neni, ale zkusim navrhnout nejaky skrine nebo neco. Uloznych prostor mame malo
Taky jsme meli dite v garzonce, ale bez psa. Zasadni rada je: prvnich 6mesicu po sobe nic nechtit! Nastesti jsme nemeli psa a doma chodili v ponozkach, takze za prvnich pul roku jsem nevytirala ani jednou. Snury jsme povesili, co to slo ke stropu a nakonec kvuli vlhkosti vzdali latkove pleny. Nezehlila jsem. Dite bylo nastesti extremne hodne. Omezila jsem to ostatni, ne kojeni. K diete doporucuju zkusit knekebrot (pokud muzes lepek a nemuzes kynute pecivo), a taky ty kukuricny a rejzovy „krechky platky“, stale si zive vybavuju jaka to byla nadhera moci po tom cca 1/2 roce zase zacit varit treba s cibuli, s peprem… Bude to lepsi, jen to chce vydrzet (a slevit)
![]()
Edit: smazala jsem, ze kojeni je snadnejsi nez um, protoze jsem si znovu precetla tvuj uvodni prispevek o odsavani atd, promin, nejak jsem napoprve asi preskocila radek.
Příspěvek upraven 16.01.19 v 16:07
@kacka.od.vedle píše:
@Alkub pes byl prvni. No je to clen rodiny, zbavovat se ho nepripada v uvahu. Holky s tim uklidem vetsiho prostoru je to jednodussi myslim. Kazdej krám ma nekde misto. U nas je vse na hromade, porad se neco prekracuje, prenasi. A jaky nate denni rezim? Kolik casu na uklizeni? Kolik na vareni?
s jedním dítětem to byla dovolená od začátku, denně několik dílů seriálu apod… taky nechápu co celý den děláš
máš jen jedno dítě a vypadá to jak kdybys měla trojčata
@kacka.od.vedle píše:
Tak se zbav těch věcí. Vakuové pytle, skříně, odvézt k rodičům nebo dát do sklepa sezónní věci. Nebo naskládat do krabic a krabice na sebe. Moc věcí se blbě uklízí. Mrkni na terapiedomova.cz. Základ je podle mě pořešit ty věci, pak se ti bude líp vysávat a utírat prach a celkově to bude vypadat uklizeněji.