Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ProfZav píše:
Tak se zbav těch věcí. Vakuové pytle, skříně, odvézt k rodičům nebo dát do sklepa sezónní věci. Nebo naskládat do krabic a krabice na sebe. Moc věcí se blbě uklízí. Mrkni na terapiedomova.cz. Základ je podle mě pořešit ty věci, pak se ti bude líp vysávat a utírat prach a celkově to bude vypadat uklizeněji.
mockrat dekuji, urcite se podivam! ![]()
@kacka.od.vedle musíš odsávat? Nevím já takhle jela měsíc a div jsem se z toho nezbláznila. Buď koj a nebo se na to vybodni. Ono i miminko bude na UM spokojenější než to takhle střídat.
@TeSudička píše:
Jak psala @Ketris … Asi by to chtelo lepsi organizaci veci a uklidu
asi ano, zkusim navrhnout domaci poradu. Nejak ten byt chytreji preskladat
@kacka.od.vedle píše:
dekuju za reakci, bohuzel momentalne muzu jenom ryzi, lusteniny, veprovy a kralici mas a jabko. Mozna proto jsem tak na nervy, ja bych tak jedla:))
Hele tak se na to kojení vykašli. Minimálně se najíš a možná se malé zlepší i ten reflux a přibírání. Jestli se s tím takhle trápíš celé čtyři měsíce, tak klobouk dolů. Já bych to nedala.
@Kaileee píše:
přesně tak, hlavně může krmit kdokoliv, takže být zakladatelka tak prostě předám štafetu tatínkovi a jdu si pročistit hlavu, tohle je na palici
bohuzel toto nepujde. Dcera ma potravinovou alergii a nesnese ani bezne UM. Jedina moznost je uplne hydrolyzovane Neocate, ale to je tak horke, ze to odmita. Pro ubytky na vaze jsem musela zvolit kojeni a dokrmy a bojovat o udrzeni mlika odsavanim. jinak ji nemam cim nakrmit.
@kve-tinka píše:
Dat psa prycto jsou rady. Ulozny prostor, treba privrtat skrinky az ke stropu-pod nimi se udela misto na stul,postylku atd. Ale jinak se zbytecne nehrotit ze vsechno neni ok
dekuju, ja mam dneska jenom den blbec a uz se to ve mne vsechno sesypalo. Mam chut se jit nekam schovat do kouta. Musim z neceho slevit, treba nebudu zehlit vsechno nbo donutim muze si zouvat boty ![]()
@Olivia.s píše:
Vyhazet nebo odvézt krámy. Je to strašně stresující být v tom prostředí.
mate pravdu, proberu to.
@kacka.od.vedle píše:
dekuju, ja mam dneska jenom den blbec a uz se to ve mne vsechno sesypalo. Mam chut se jit nekam schovat do kouta. Musim z neceho slevit, treba nebudu zehlit vsechno nbo donutim muze si zouvat boty
Pán se ti nezouvá v místnosti, kde máte miminko a navíc psa? Tak koukám, že garsonka nebude váš zásadní problém. To je potom těžký.
Zbavit se zbytečností, nevhodných dárků, oblečení, které nenosíte, je roztrhané, rozbitých věcí, u kterých se nikdo nemá k opravě.
Nemohla bys sušit na chodbě? U nás v paneláku mají lidi běžně vytažené sušáky na chodbách.
Nežehlit, tak maximálně košile na sváteční příležitosti nebo ubrusy.
A zouvat se doma mi tedy přijde jako základní hygienický (a společenský) návyk v našich zeměpisných šířkách.
Taky jsme byly s malym v jedne mistnosti, ted mame velky dum se zahradou a to teprve nestiham. Zaklad je vyhazet vsechno co nepotrebuju vic jak pul roku, krome vanocnich ozdob. Taky jsem mela veci v krabicich a ty se stehovali nekolik let sem a tam. Ta uleva kdyz sli do kontaku. A pak susicka, muj nejvetsi pomocnik.
@mrazik6 píše:
Chápu tě. Máš ponorku, jsi jak v bublině a nevíš, jak ven. Nejsem milovnice psů, ale chápu, že to je jasný člen domácnosti. Vyprdla bych se na kojení. Z nadhledu vím, jak v době, kdy kojíš, máš mléko na mozku. Doslova. Nasaďte stoprocentně UM a odpadne ti půlka stresu. Sušák jsem v době, kdy jsme neměli sušičku, dávala do vany. Nezakopávali jsme o něj v místnosti. Jak se vyjaří, bude líp. Budete déle a častěji venku, malá bude větší, bude s ní větší sranda a odpadne ti to „zakaždoucenu“ kojení. Bude líp, uvidíš. A při tvém příspěvku se mi vybavila tato paní, co točí na youtube
https://www.youtube.com/watch?…
dekuji moc za podporu, kojit zatim musim. Kvuli alegii dcerky. Nemuze mit UM. Utechou je, ze to je opravdu prechodne obdobi
@kacka.od.vedle
docela si dokážu představit co celý den děláš
a respect..
sušička zní jako dobrý tip, nejdřív se ale podívej na mužovo sportovní oděvy, většina se jich sušit nedá nebo jen částečně a pak stejně musí na sušák na dosušení.. ve starých pavlačích bývaly sušáky vytahovací ke stropu, šlo by to technicky u vás?
objednej si inkontinenční podložky Abri Soft, nějaký economy pack, dělají i veliké 60×90 nebo 60×60 ale nejlepší jsou podle mě ty 60×30, jsou to nejlacinější nepromokavé podložky pod blijící miminko..a případně se mrkni na netu na nepromokavá prostěradla do dětské postýlky, kup jich několik, ať můžeš vyhazovat laciné podložky a prát jen nepromokavá prostěradla, né deky, peřiny a všecko okolo
add všechno má svoje místo - jestli je byt váš nebo můžete vrtat do zdi, tak super jsou konzole do dílen a na kola, nebo jen blbá ikea police, ale chce to silné rozvírací kotvy, abys tam toho mohla naprat hodně a nemusela se bát že vám to s miminkem spadne na hlavu.. nebo jestli vrtání nepřichází v úvahu, jak tu někdo radil co se nenosí naprat do vakuových pytlů, a stojany na kolečkách (tuším lidl a ikea dělali vakuové pytle s háčkem alá ramínko co jde zavěsit na stojan a Ikea dělá šatní stojany na kolečkách za pár stovek)
zadej ikea SPANTAD a RIGGA
ještě má ikea plastové krabice s kolečkama, ale ty jsou pro tebe asi nevhodné, těžko říct jaká je nosnost víc kusů nad sebou a hlavně aby to nespadlo na mimčo až se bude batolit..
a neboj se na úklid používat i vlhčené ubrousky (lidl w5 třeba) a lepící válečky na chlupy (ikea), na gruntování to není ale na rychloúklid mezi dvěma skutečnými to pomůže když je doma zvíře
drž se
Příspěvek upraven 16.01.19 v 17:06
@kacka.od.vedle píše:
dekuju, ja mam dneska jenom den blbec a uz se to ve mne vsechno sesypalo. Mam chut se jit nekam schovat do kouta. Musim z neceho slevit, treba nebudu zehlit vsechno nbo donutim muze si zouvat boty
přestaň žehlit, miminku je to jedno a chlap má sportovní a ty župan ![]()
@Annnit píše:
Ahoj, take bydlime v malinkem byte, ted uz 4. Moje rada - udelat velkou revizi a vse nepotrebne bez milosti vyhazet-obleceni, knizky, boty, atd atd atd. Dalsi vec-poridit susicku. Jo, je to 10tis, ale uspori to strasne moc mista a hlavne casu, obe deti meli reflux, takze jsem take neustale prala. Susicka mi neskutecne pomohla-nemusim pradlo veset ani zehlit. A treti rada-zamyslet se nas uloznymi prostory-jedna policka navic u nas dokazala udelat divy. Nebo hezke papirove krabice z Ikea a dat to jeste nahoru na skrine, to taky dosr procisti byt. Co se uklidu tyce, tak maly byt=neustaly neporadek. To taky znam moc dobre. Denni neporadek uklizim az vecer posledni hodinu nez co jdou deti spat, starsi uz pomaha, fakt nema vyznam neustale uklizet a hlavne co ti mala poroste, bude to s neporadkem horsi a horsi, fakt to nema vyznam. A to ja byla takova, ze jsem mela vzdy naklizeno jako bych nekoho cekala. Ale a detma? Totalne zabijacky a zbytecny. Navstevy nemame a kdyz tak s detmi a to je to kamoskam sumak, protoze to maji doma stejne. Velky uklid delam kdyz je muz doma a vezme si deti ven. Kasli na neporadek, ten ted budes mit doma x let a radsi si uzivej detatko. S pejskem toho asi moc nenadelas, chlupy proste poustet bude, s tim se musi pocitat. My psa nemame a stejne zametam a stiram kazdy den.
dekuju moc, ja prave taky mela vzdy uklizeno a tak, vzdy se mi libily takove ty velke vzdusne prostory a minimalismus:)) no zijem jen jednou, musim se s tim nejak smirit. Ale prvi krok bude vyhazet odsud vse nepotrebne. Nez se nam podari prestehovat. At se muzu v tom byte trochu nadechnout
@kacka.od.vedle píše:
dekuju za reakci, bohuzel momentalne muzu jenom ryzi, lusteniny, veprovy a kralici mas a jabko. Mozna proto jsem tak na nervy, ja bych tak jedla:))
Co jí dáváš za UM, když sama držíš takhle náročnou dietu? To má Neocate či Alfamino? Jinak to stejně nemá cenu ne. Jak to držíš dlouho? Co nějaká zelenina, tu taky vůbec nejíš? Kdo ti s tím radí?