S miminem v garsonce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
95
17.1.19 10:21

@kacka.od.vedle ráno děti vstanou dostanou snídani a prevlecu je do domácího, dám je do obýváku, jako kulisu jim pustím pohádky a jsou v prostoru kde mají hračky. Jako první jdu a posbiram vše špinavé prádlo, popřípadě povlečení, deky, prostěradla atp. Normálně převlekam peřiny a deky na sedačce 1 týdně, úplně ideální. Tak samo i pračku zapnu 1 týdně. Roztridim na bílé, barevné, tmavé a peru 3 pračky 1 týdně. Stačí to. A to jsem na tom hůř jelikož mám o jedno dítě navíc. Takže ušetří si čas tím, že budeš prát každý den, nepomůžes si. Nejdřív zapni jednu pračku a dávej susit, i po topení a tam kde je nejvíce teplo. Uschne ti to, když vidíš že už je to skoro suché dej druhou a večer máš suché všechny tři pračky a na další den můžeš žehlit. A hotovo co víc řešit sice se to nahromadilo ale lepší než to dělat každý den, no ne?

Takže pokud mi zrovna nepřipadá prací den, jdu hned po tom co děti prevlecu chystat na oběd a vařit. Když mám základ udělaný, a už to jen vařím, dusim, peču, atd. Tak jdu a uklízím. Výhodou je, že než jdu uklízet, už jsou děti unavené, takže dostanou svačinu, napít a jdou spát. Tudíž na úklid mám klid. Zamést vytrit a utrit prach, za hodinu hotovo. V 1+1 jsem tohle stihla za 30minut :) a 3+1 mám za hodinu udělaný. Potom zase jdu dodělat ten oběd aby byl nachystaný na servírování a jdu lenosit než děti vstanou. Většinou spí dopoledne dvě hodiny,oba. Takže není to nereálné. Dřív jsem vstávala ještě než děti, uklizela, vařila a děti vstaly a už sem dělala jen kolem nich. Ale to brzké vstávání není dobré. Když děti normálně vstávají mezi 7-8 a já vstávala ve 4 abych vše měla a kde je do večera… Ono se to nezdá ale i ty tři nebo čtyři hodiny udělají svoje.

Takže opravdu bych si jak nejvíc ulehcila život. Neprala každý den, uklízet se musí, a vař na dva nebo tři dny. Já to tak dělám a není nic lepšího. Teď vařím i na 3 dny a mám fakt o starost min. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.19 10:39

@Alkub dekuju za tipy, ja uz jsem probrala s manzelem tu situaci a poridime susicku, to vareni na 2 dny dopredu je taky prima. Pracky bohuzel moc nezmensim, manzel ma toho pradla opravdu dost, kazdy vecer dotahne z auta pytel, co uspinil za den, ale se susickou by to mela byt pohoda. Asi jeste popremyslim o nejakem nositku pro malou, protoze po jidle vyzaduje noseni, tak by to slo udelat pri praci. Mrknu na nejake satky. Ona je jeste malinka, takze u spousty veci vyzaduje asistenci, ale tak aspon 20 min si nekdy umi hrat sama. To se taky zlepsilo. Mne bohuzel zabira moc casu to krmeni a veci kolem toho, jinak bych samozrejme uklidila rychle. No prioritu ma ted ona. To vstavani ve 4 jste mela prisny, to delat po nocnim kojeni, tak odpadnu, klobouk dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
17.1.19 12:13

@kacka.od.vedle ahoj zakladatelko, taky jsem si s malou prosla eliminacni dietou pri kojeni a snad te potesi, ze ted (je ji 18 mesicu) uz muze jist uplne vsechno, takze neboj, zlepsi se to.

Zkusila bych michat ten neocate a mm a porad upravovat ten pomer ve prospech neocate az by si mala na tu chut zvykla a mohli byste uplne prejit na neocate. Nechat ji vyhladovet bych neriskovala, kdyz je slaboucka.

Pradlo nezehlit, to je opravdu zbytecna prace. Pozor na to, ze ty sportovni veci mohou byt z materialu, ktere se do susicky nesmi davat…

Psa venci normalne s kocarkem, v jedne ruce kocar, druhe voditko. Pohyb na cerstvem vzduchu vam vsem pomuze :)

Zvazila bych poridit robo vysavac na ty chlupy, zapnes ho kdyz pujdete ven a vratis se do cisteho.

Varit na vic dnu dopredu je nejlepsi a ostatni uklid nechat na vikend 👍

Az se ti podari prejit na ten neocate, tak to bude vsechno lepsi, musis vydrzet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
17.1.19 14:55

@kacka.od.vedle
Klidně mi tykej. Já ti dám jen jednu radu, nenosit, děti jsou hodne rychle návykové, a pak neodnaucis :( nepřemýšlela si třeba nad vibračním lehátkem? Dás ji do něj, dáš ji tam hračky a uvidí na tebe. Možná ji to uklidní když tě uvidi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
17.1.19 15:17

@Alkub To je s prominutím hloupost, syna jsem nosila hodně, teď jsou mu tři a zvládá si hrát i dvě hodiny sám, on si ten kontakt užil v šátku a pak se klidně zabavil sám včetně samostatného spaní. S dcerkou je to zatím stejné, ale je jí 6 měsíců tak těžko dlouhodobě soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
17.1.19 15:22

@kacka.od.vedle a vykašli se na to kojení, to je šílené kojit, dávat UM a odsávat, já to dělala do 3 měsíců malé, pak jsem „chtěla skočit z okna“, bylo to fakt hrozné, tak jsem si řekla, že jakýsi základ MM už dostala, najely jsme na UM úplně, já se zklidnila, dítě též, přestaly koliky a všechno prostě bylo lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
17.1.19 15:38

@Heivka
Každé je individuální, ale může se to stát a pak se to těžce odnaucuje. Já si tím prošla a je to děs odnaučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
17.1.19 18:59

@kacka.od.vedle moje rady - určitě pořídit sušičku (dá se postavit na pračku, tím nezabere místo) a určitě pořídit nosítko. Možná bych ani nedoporučila šátek, ale spíš šátkové nosítko, je jich dnes už hodně druhů a většinou s ním byly maminky spokojenější než s přezkovým nosítkem).
Pak si myslím, že není nutné se tolik „věnovat“ dcerce, alespoň ne pokaždé. Věnuješ se jí už tím, že jí krmíš, pak jde třeba položit do lehátka a nechat jí ať tě pozoruje. A třeba si místo toho uvař pořádné jídlo.
Dál bych každý den nevytírala, myslím, že stačí jen vyluxovat. Také bych nežehlila, to je úplná ztráta času.
Věci, které nepotřebujete naskládejte do krabic a ty navršte na sebe, ať vám nepřekáží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
18.1.19 14:57

@kacka.od.vedle
píšeš 45metrů i s chodbou.. přepažit hlavní místnost by nešlo? třeba skříní a dětskou brankou na schody? pes by mohl jen do jedné půlky a v „čisté“ části bys měla ty látkové věci, sušák, postýlku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí