Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@TinaAn píše:
Jak už zde bylo zmíněno: vytřídit nepotřebný věci, na procházky brát mimčo a psa zároveň - mimčo ideálně v nosítku (nevím, jestli skrz reflux je to reálné) a pokud krmení vyžaduje takovou dobu a není jiná možnost, tak holt vydržet, nebude to napořád. A hlavně se nehroutit z toho, že byt není naklizený. Já měla taky hrozný období,když byl syn malý, byla jsem zoufalá, ale prostě zatla jsem zuby. A především měla jsem podporu od manžela…
dekuji za reakci, ono me to drzi nad vodou, ze to je prechodny. Tesim se na prikrmy, treba ji zachutna. Naklizeny byt neni priorita, uvedomuju si to, jen jsem pred ditetem mela vse srovnane, ciste a ted kdyz se venuju ji, vidim vsude nedostatky, kdyz uklidim, nemam odstrikany mliko, porad mam pocit, ze neco necim vytesnuju casove.
Zakladatelka chtěla poradit, ne si číst názory, jak je neschopná a marná
Nikdo nejsme v její situaci.. co když opravdu lepší způsob krmení malé není teď možný? Zakladatelku chápu, že nechce nechat mimino řvát hlady..
Hele, spousta věcí se dá změnit.
Co nepotřebujete, nekompromisně vyházet. Zbytek nakrabicovat a uložit u někoho v garáži, nebo si na to pronajmout garáž/sklep. Obejdi okolí a najdeš. Co zůstane doma v krabicích, tak to někam zarovnej a nevytírej pod tím, není potřeba. Se psem ven, unavit, naučit doma chodit na místo. Poblitou deku utřít vlhčeným ubrouskem, neprat furt. Jako ublinkne a ty převlíkáš? Zbytečné. Koupit sušák na okna zvenku a sušičku. Manžela zapojit, bude muset chodit dřív. Nebo paní na úklid, ono to tolik peněz zase není. Kojení bych podržela, to je důležité, ale to všechno ostatní fakt tolik ne. Spíš bych zkusila, aby se malá kojila sama a nemuselas odsávat (laktační poradkyně?).
@lleennttiillkkaa píše:
Určitě by existovala nějaká varianta, pro případ, že nebudeš moc kojit.
Ano, to je UM Neocate, v podstate jedina varianta pro tezky alergie,. Mame ho doma od doktorky, nekdy pridam k dokrmu, kdyz nezvladnu odsat dost mlika, ale samotne ho nikdy nevypila. To bych ji musela naucit asi hladem, aby si vzala, ale bojim se aby pila dost a zase nezhubla. Prislo mi to lito ji prevadet, kdyz moje jeste tece.
@TinaAn píše:
Zakladatelka chtěla poradit, ne si číst názory, jak je neschopná a marnáNikdo nejsme v její situaci.. co když opravdu lepší způsob krmení malé není teď možný? Zakladatelku chápu, že nechce nechat mimino řvát hlady..
dekuji za podporu ![]()
@kacka.od.vedle píše:
ja ho zatim redim mym mlikem, to si i da tu 60ku, ale samotne zatim nevypila nikdy
Tam zkus postupne ubirat tveho. Po troskach, casem si na tu chut zvykne. Ono jako furt resit problemy s jidlem. To je na zblazneni. A stresovat se kvuli uklidu. Neblazni. Vysavala bych, bez odklizeni veci a o vikendu bych vrazila malou manzelovi i se psem a udelala velky uklid.
@Lucie_Sx píše:
Hele, spousta věcí se dá změnit.
Co nepotřebujete, nekompromisně vyházet. Zbytek nakrabicovat a uložit u někoho v garáži, nebo si na to pronajmout garáž/sklep. Obejdi okolí a najdeš. Co zůstane doma v krabicích, tak to někam zarovnej a nevytírej pod tím, není potřeba. Se psem ven, unavit, naučit doma chodit na místo. Poblitou deku utřít vlhčeným ubrouskem, neprat furt. Jako ublinkne a ty převlíkáš? Zbytečné. Koupit sušák na okna zvenku a sušičku. Manžela zapojit, bude muset chodit dřív. Nebo paní na úklid, ono to tolik peněz zase není. Kojení bych podržela, to je důležité, ale to všechno ostatní fakt tolik ne. Spíš bych zkusila, aby se malá kojila sama a nemuselas odsávat (laktační poradkyně?).
laktacni por. tu byla, vymyslely jsme zatim toto, ted cekame az holka trochu zesili, aby si vycucla vic mlika:) minuly mesic pribrala jen 150g, broucek malej, ale uz se to lame. kdyz to zvladnu, tak cil je ciste kojeni a semtam dokrm ojedinele. To by bylo i vic casu, proste dat prso a jit k dalsi praci. Z napadu tady me zaujala susicka na pradlo, popremyslime a ty kramy vyhazu. Necham si na to vikend, aby muz pohlidal.
@kacka.od.vedle sušička je super věc, doporučuju.. jinak si myslím, že pro malou děláš to nejlepší, určitě je lepší tvoje mlíko než UM - zvlášť, když má dcera takový problémy. Někdo má jako prioritu teplý kafe a seriál, někdo zdraví svýho dítěte… podle toho, co píšeš, bude líp.. ![]()
@kacka.od.vedle režim. ok. když jsem byla doma jo?
Vstala jsem, nakrmila dítě, pak sebe, pak se šlo ven, pak vaření, krmení, spánek, přitom jsem jápoklidila, pak jsme šli ven, večer přijel chlap, pokecali jsme, pak koupání, krmení, spánek… průběžně jsem doma poklízela a věnovala se dítěti.
Se dvěma dětma +- stejně, jen přibyla školka.
Nákup jsem dělala vždy sama s dětmi, podle potřeby. Prala jsem a peru denně. vařila jsem obden, ted jsem s dětma sama, tak jen víkendy.
Uložení věcí - boxy a nesmysly vyhazovat, neskladovat žádné lapače prachu.
@TinaAn píše:
@kacka.od.vedle sušička je super věc, doporučuju.. jinak si myslím, že pro malou děláš to nejlepší, určitě je lepší tvoje mlíko než UM - zvlášť, když má dcera takový problémy. Někdo má jako prioritu teplý kafe a seriál, někdo zdraví svýho dítěte… podle toho, co píšeš, bude líp..
chci vydrzet aspon do tech prikrmu, to se trochu ulevi. ![]()
@atominnka píše:
@kacka.od.vedle režim. ok. když jsem byla doma jo?
Vstala jsem, nakrmila dítě, pak sebe, pak se šlo ven, pak vaření, krmení, spánek, přitom jsem jápoklidila, pak jsme šli ven, večer přijel chlap, pokecali jsme, pak koupání, krmení, spánek… průběžně jsem doma poklízela a věnovala se dítěti.
Se dvěma dětma +- stejně, jen přibyla školka.
Nákup jsem dělala vždy sama s dětmi, podle potřeby. Prala jsem a peru denně. vařila jsem obden, ted jsem s dětma sama, tak jen víkendy.
Uložení věcí - boxy a nesmysly vyhazovat, neskladovat žádné lapače prachu.
mate to pekne rozvrzene. Tak nejak si to taky naplanuju, az zvladnem to jeji jidlo. Na prochazky se moc tesim, nez zacal tady ten kolotoc, tak jsme chodily ven. Ted spis jen kratce, aby byla na vzduchu.
@kacka.od.vedle no… upřímně jo? tak se na to kojení vyprdni
má smysl to takhle hrotit?
Jako já bych ještě přestala denně vytírat.Denně bych vyluxovala to jo a to jde i bez přesunu věcí a vytřela třeba obden
@atominnka píše:
@kacka.od.vedle no… upřímně jo? tak se na to kojení vyprdnimá smysl to takhle hrotit?
ja uz jsem to popravde mockrat i rozmyslela. Vzdycky jsem na posledni chvili ucukla, ze to jeste vydrzim, ze jeste par dni. Ja se tak bojim, aby zas nehubla. To byla strasna doba, nez se na to prislo, co s ni je. Ja myslela, ze mi umre. Vypadala jak z koncentaku, moje maly krasny miminko a byly mu videt zebra. hruza. Jsem rada, ze se zatim drzi a tak nejak ji. Jako mozna by to i zvladla na UM, mozna jsu jenom prestrasena.
@kacka.od.vedle já tě chápu. ale takhle jste ve stresu obě a nic nestíháš. Promysli to. Sama jsem kojila obě děti hodně dlouho, ale kdyby tam měl být takový problém… šla bch je do um