Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kupte susicku, chlap ať přestane byt prase - v botách by se mi doma prošel jednou, když je tam mimino - byla bych schopna mu všechny boty vyhazet. To um se rozhodne resit dá - jsou mléka pro děti s problémy, jen najít to prave. A primárně - co nejrychleji sehnat větší byt. Pokud se chlap vrací domu az v noci a přesto není schopen utáhnout aspoň 1+1, tak je neco hodně špatně
@kacka.od.vedle
jestli můžete normálně cukry, tak pij ovocný sirup s vodou, dodá to krátkodobou energii jestli se cítíš vyfluslá a nemůžeš mlsat podle svých představ .. nebo vlastně ani normálně jíst
@meduzza eliminuju ted v podstate vse, mam dovolenou ryzi, kralika, veprove, lusteniny a jablko. Uz je vsechny nesnasim:) jednou za 3 dny smim pridat dalsi, ted chci zkusit hrusku. No bude to jeste jidelni peklo, teprv hledame alergen
@meduzza píše:
Co jí dáváš za UM, když sama držíš takhle náročnou dietu? To má Neocate či Alfamino? Jinak to stejně nemá cenu ne. Jak to držíš dlouho? Co nějaká zelenina, tu taky vůbec nejíš? Kdo ti s tím radí?
ja dokrmuju vlastnim mlikem, pak kdyz je nouze smicham s Neocate, ale musi tam byt i moje mliko, jinak to nevypije jak je to horky. Plny krmeni UM zatim nezvlada. Uz mame jeno hubnuti holky za sebou, tk jsem rada, ze to drzi aspon takhle. Zeleninu budu moct zavest postupne
@Tichošlápek píše:
Kupte susicku, chlap ať přestane byt prase - v botách by se mi doma prošel jednou, když je tam mimino - byla bych schopna mu všechny boty vyhazet. To um se rozhodne resit dá - jsou mléka pro děti s problémy, jen najít to prave. A primárně - co nejrychleji sehnat větší byt. Pokud se chlap vrací domu az v noci a přesto není schopen utáhnout aspoň 1+1, tak je neco hodně špatně
on vydelaval normalne, jenze pak se to pokazilo v praci, v podstate o ni prisel a zrovna v dobe kdy mame mimco a bylo pred stehovanim. Snazi se nas z toho dostat, ale za cenu, ze neni doma. Ty boty jsou spis, ze nekam leti, zapomene klice a probehne bytem. Za normalnich okolnosti se zouva ![]()
@kjhui píše:
@kacka.od.vedle
jestli můžete normálně cukry, tak pij ovocný sirup s vodou, dodá to krátkodobou energii jestli se cítíš vyfluslá a nemůžeš mlsat podle svých představ .. nebo vlastně ani normálně jíst
ano, je to tak. jablecny dzus me zachranuje
Z toho popisu mi přijde, že nejvíc času zabere krmení, takže bych se asi vyprdla na kojení a dávala už jenom um… Jinak pořídit nějakou skříň nebo úložný prostor, kam se dá „bordel“ a může se uklidit podlaha. Já s mimcem měla uklizeno doma ještě krásně, i když na nějaké piglovani moc nejsem. Od roku dcery to šlo do hůř, protože začala celodenně kramovat, ale pořád jsem to ještě udržela v mezích normy, ale co mám druhé mimco a k tomu 2letacku, tak už jsem s uklízením taky nahrana, bordel máme doma permanentně ![]()
@kacka.od.vedle píše: Ženy pomoc!
S manželem bydlíme v garsonce, tak 45m i s chodbou. Mame miminko a psa. A ja nestiham absolutne nic. Mala ma 4 mesice a v postylce si na brisku umi nekdy hrat i 20-30 minut sama, chodim ji ale opravovat, kdyz si zalehne ruku, nebo utirat pusu od slin:) spi tak 3× denne 20 minut. Bohuzel je problematicke krmeni, takze 5min koj, 20min cpu dokrm, 30 minut odsavam mliko, pak cistim odsavacku, obcas prerusuju, kvuli breku male, vsude se plete pes, ktery se citi odstrceny. Mala se kvuli malym prirustkum krmi co dve hodiny, takze zbyde fakt malo casu. kdyz chci vytrit musim prelozit pul bytu na druhou stranu a pak zase zpet (susaky na pradlo, batohy, krabice), pes je cune, manzel je cune. I kdyz delam co muzu, tak je vsude prach, drobky a psi chlupy. Ja jsu cely den v zupanu, kolikrat si poprvy cistim zuby az odpoledne a ti mame 1 mistnost! Denne peru tak 2-3 pracky, ani to neni kam vesetPrijdu si neschopne. Jsem neupravena, nevrla, hladova (eliminacni dueta kvuli alergii male) a nestastna. Manzel chodi z prace vetsinou v noci a babicky ani nikoho nemame. Ted k veci. Poradte zlepsovaky na usporu casu, nebo jak zvladnout maly prostor. Jaky mate denni rezim? Musim neco zmenit nebo se zblaznimPříspěvek upraven 16.01.19 v 15:50
Promiň, ale i mě přijdeš neschopná. A nejen trochu ![]()
Co pereš tolikrát za den ? ![]()
@kacka.od.vedle vyhažte krámy, zapoj manžela, nelítej k malé kvůli každýmu kvíknutí, pověnuj se psovi, uklízej po částech, malou vem ven, třeba ti bude líp spát a v tu chvíli se věnuj psovi. Jedno dítě - žádné dítě a to jsem si myslela, jaký jsou to kecy…nejsou. Jo a koukněte se po větším bytě. Jo a pořiď si sušičku, ušetří ti místo na sušáky, čas, odstraní chlupy z prádla…Jo a tu odsávačku, pokaždé propláchni a pořádně vyčisti jenom jednou denně - sterilizuj.
@Kaileee píše:
tak nemůžete dát pryč psa? když nemáte peníze…
A ať dá rovnou pryč i děcko
Když nemají ty prachy… ![]()
To je zas rada
zbavit se psa ![]()
@Šmoulice píše:
A ať dá rovnou pryč i děckoKdyž nemají ty prachy…
To je zas radazbavit se psa
já nesnáším srovnání čokl a dítě, ale že jsi to ty, tak to nějak přejdu ![]()
@kacka.od.vedle píše:
@Alkub pes byl prvni. No je to clen rodiny, zbavovat se ho nepripada v uvahu. Holky s tim uklidem vetsiho prostoru je to jednodussi myslim. Kazdej krám ma nekde misto. U nas je vse na hromade, porad se neco prekracuje, prenasi. A jaky nate denni rezim? Kolik casu na uklizeni? Kolik na vareni?
denní režim se odvíjel od mimina. Pravidelný v tuhle dobu bylo akorát koupání. Vařila jsem většinou večer na druhý den a uklízela, když byl čas.
@ka2ka píše:
@kacka.od.vedle co pračku se sušičkou? dítěti alespon bryndák na sliny a když tolik zvrací tak ho netahat všude možně prostě mít pod ním deku a na ní takové ty nepropustné čtverce na přebalování
najít holčinu na venčení psa
Proč hledat někoho na venčení ? Si může v pohodě 2× za den udělat procházku s kočárem. Vypadne z toho krcálku, vyčistí si hlavu. Dítě se trochu vyvětrá, vyspí se na čerstvém vzduchu.
Já s kočárem procházkuji pořád. Od narození malé, za každého počasí.
@Kaileee píše:
já nesnáším srovnání čokl a dítě, ale že jsi to ty, tak to nějak přejdu
hele já to taky nemám ráda, ale jednou si to zvíře pořídili a ten pes nemůže za to, že panička nestíhá. Prostě si musí najít čas na oboje.