S miminem v garsonce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1776
16.1.19 19:24

@kacka.od.vedle Neboj, ono to všechno sedne. Brzo se zajedeš. Každá máme tu svoji „bublinu“ která časem splaskne a nebýt záznamů, už na ni kolikrát ani nevzpomeneš. Ty začátky s prvním miminem, navíc s nějakým problémem bývají těžké. S každým dalším dítětem se otrkáš. Myslím, že hrabe každé mamině. Vlastně každému člověku :) Myslím, že jsi někde psala, že když jste byli častěji venku, tolik na tebe nepadaly každodenní splíny a je to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11199
16.1.19 19:46

Tak ja ti drzim palce,vim jaky je opruz porad odsavat a krmit dlouho,kdyz dite pije pomalu.A to jsem se mohla aspon normalne najist.Neustaly prevlikani kvuli blinkani taky nic moc.Pejsek taky nejakou energii zabere.K tomu ted venku to pocasi taky cloveku moc energie nedoda.Proste se soustred na to nejdulezitejsi a zbytek holt pocka nebo se osidi.A dle me je ted nejdulezitejsi zdravi miminka.Kdyby mala nemela problemy,taky ti poradim UM,ale takhle bych vydrzela jak to delas.A tu susicku urcite :) Mozna jeste casteji ven, ono vyvetrani pomuze jak tobe, tak mozna i dcerku trochu povzbudi k jidlu.A pokud neni pes 30kg+ a rapl k tomu, tak klidne s kocarem dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.19 20:02
@jita22 píše:
Tak ja ti drzim palce,vim jaky je opruz porad odsavat a krmit dlouho,kdyz dite pije pomalu.A to jsem se mohla aspon normalne najist.Neustaly prevlikani kvuli blinkani taky nic moc.Pejsek taky nejakou energii zabere.K tomu ted venku to pocasi taky cloveku moc energie nedoda.Proste se soustred na to nejdulezitejsi a zbytek holt pocka nebo se osidi.A dle me je ted nejdulezitejsi zdravi miminka.Kdyby mala nemela problemy,taky ti poradim UM,ale takhle bych vydrzela jak to delas.A tu susicku urcite :) Mozna jeste casteji ven, ono vyvetrani pomuze jak tobe, tak mozna i dcerku trochu povzbudi k jidlu.A pokud neni pes 30kg+ a rapl k tomu, tak klidne s kocarem dohromady.

dekuju za nazor, je fakt, ze narocny to je, obcas mam chut to vzdat. Tu susicku asi vazne vyzkousim. Plno lidi si to chvali. Je fakt, ze neni den, aby tady nezavazely susaky. Je to otrava a nevzhledny k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.19 20:08
@Verun83 píše:
Tam zkus postupne ubirat tveho. Po troskach, casem si na tu chut zvykne. Ono jako furt resit problemy s jidlem. To je na zblazneni. A stresovat se kvuli uklidu. Neblazni. Vysavala bych, bez odklizeni veci a o vikendu bych vrazila malou manzelovi i se psem a udelala velky uklid.

Ja bych udelala velky uklid, az bude mit mala rok, driv ne. A o vikendu bych spala. Ale chapu, ze nekdo ma priority nastavene jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.19 20:43

Jeste dve vychytavky od znamych: rejze se da jist nasladko s nastrouhanym jabkem (i kdyz vsichni, kdo ryzi na sladko jsou schopni pozrit, maji muj obdiv). Kdyz se mimi ublinkne nebo poslinta jen trochu, obvykle na hrudnicku, strcit mu pod ten flek cisty slozeny kapesnik, nez to oschne (to mi rekla babicka, kdyz byl syn malej) a neprevlikat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.1.19 21:12

Pokud máte hlad zkuste se zeptat jestli by jste nemohla pít aspoň nutridrinky. Jinak na ublinkávání jsou super slintáky, není pak poblité celé oblečení a není třeba tolik převlékat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
16.1.19 21:16

Chci napsat jen ze ti držím palce. Dat pryč psa je asi nejdebilnejsi řešení, už jste si ho pořídili a on nechápe proč by měl jít pryč. Psa máme taky dokonce s možnosti pobytu venku, ale máme ji rádi, tak si ji sem pořad poustime, chlupy všude, ale co :srdce: určitě i za mě doporucuju susicku, zbytek bych neřešila, ono to v malém bytě ani poradně nejde. Hlavně ať malá přibírá a ty se dáš do klidu. Ono se to zlepší a pak bych asi místo investic do skříni hledala větší byt :think: drz se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
16.1.19 21:24

Já jsem nečetla celou diskusi, ale jen rychle k tomu blijícímu dítěti: VYDRZET!!! můj syn taky do půl roku blil jak amina, převlíkala jsem ho třeba 2× za hodinu, pořád jsem prala, masakr. Dokud se moc nehýbal, tak jsem zavedla udělat mega bryndák z plíny a utěsnit kolem krku (ne uvázat, ale zastrčit kolem výstřihu). Pleny se líp praly než bodýčka a nehrozilo, že se z toho obracení při převlíkání zas pozvrací… ale byl to děs, zvracel chudáček i sirup proti refluxu.
Do postýlky jsem na prostěradlo rozložila látkovku, měla jsem jich hromadu a pořád byly v oběhu. Takže tak se to dá trochu zjednodušit… zkus, třeba se ti to taky osvědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.19 21:43

Holky diky za tipy, slintak asi nejakej poridim:) ja uz ji davam i kabatek navic, takovy, co jde pekne sundat. Prave jak pise azallea, tak u oblikani bodycek to slo znovu vzdycky ven:) ale clovek si na to casem zvykne. Zrovna vcera se chudak tak pozvracela, ze nez jsem k ni skocila, tak si v tom vymachala hlavu a ja pak vybirala natraveny mliko z ras a nosu. To byl jekot:) ale pak jsme se udobrily, jeste je to ta doba, co staci ukazat hracku a zle je zapomenuto:)
a Dixi psa samozrejme pryc nedame, to musime vydrzet. Jednou jsme rodina, tak to tak zustane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
16.1.19 22:13
@kacka.od.vedle píše:
ja t zatim delala zvlast, prochazka s kocarkem, teda kratsi, aby se stihlo krmit a pak venceni psa. Bala jsem se, aby pes neskubnul a nestrhnul kocar. Vy mate psa uvazanyho prim na kocaru?nebo jedna ruka kocar, druha pes? Jde to?

A co máte za plemeno? Já mám malého münsterlandského ohaře (kohoutková výška ke kolenům). Bohužel je natolik labilní, že já spíše než hlídání pro děti hledám hlídání pro psa, jelikož kdyby byla sama doma, tak ten byt zdemoluje. Když jsem měla jedno dítě, tak to venčení bylo mnohem jednodušší (delší trasy). Buď někde mohla být na volno či ve městě v jedné ruce vodítko a druhou rukou táhnu kočár. Teď s dvěma dětmi je to malinko obtížnější (starší mě chce držet za ruku, k tomu pes na vodítku a kočár).
Určitě hafáka berte s sebou (vyřešíte dvě mouchy jednou ranou). A nestačilo by pouze vysávat? A občas k tomu vytřít (třeba dvakrát týdně). Samozřejmě pejskovi otírat tlapy. Horší je, když venku prší či je mokro, to ten jeho podvozek vypadá (automaticky putuje do vany).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
16.1.19 22:16

Jsem na tvy strane. Muj syn taky ze startu blindil. 14 dni jip a hooodne hubnul. Prisla jsem temer o mliko (stres). Takze cca mesic jsem to delala jak ty - kojit, dokrmit, odsat.. teda muj mohl bebu hypoalergenni. Bylo to na palici. Kojeni jsem s tezkym srdcem utla a byl klid. Prestal blindit, protoze kdyz mu to pekne teklo z lahvicky, tak nepolikal vzduch.
Psa nemame, bydlim ve 3kk. Manzel byl tou dobou nemocny (chemo, ozarovani), ale zvladli jsme to. Nemohla jsem delat generalni uklidy, ale cisto jsme meli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.19 22:34

@BaaraD To me mrzi, taky sis uzila. A jsi sikovna, jak jsi to zvladla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
17.1.19 05:20
@malytlustyhroch píše:
Ja bych udelala velky uklid, az bude mit mala rok, driv ne. A o vikendu bych spala. Ale chapu, ze nekdo ma priority nastavene jinak.

Tak ja myslim bezny uklid, vysat, vytrit, umyt koupelku, utrit prach. To se v garsonce da zvladnout za hodinu.

• Citovat
  • Upravit
389
17.1.19 07:35
@Alkub píše:
Každopádně pokud bude doma pes chlupy budou pořád, můžeš i 3×denne uklízet stejně tam budou. Určitě ten pes ale doma byl dřív než to dítě, takže v životě bych neřekla zbavit se psa jelikož je to také stvoření které si zaslouží lásku. Ale někdy lidé nemají na výběr. Naštěstí existují útulky a za to vás nikdo neodsoudi, lepší než ho nechat venku.

Nikdo ji neodsoudi?! Ja a spoustu lidi ano! Navic nejde dat jen tak psa do utulku, delala jsem v neziskovce tak to vim. Nemit na vyber znamena situace kdy napriklad umre mlady majitel (resilo se loni) a ne ze jsem **** co si neumi vyresit prostor v byte. Ja ted mela v garsonce 3-5psu (2 z nich v docasce prave od takovych hloupych lidi) a kocoura. Dalo se to zvladat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.19 08:33
@GoldGirl píše:
Nikdo ji neodsoudi?! Ja a spoustu lidi ano! Navic nejde dat jen tak psa do utulku, delala jsem v neziskovce tak to vim. Nemit na vyber znamena situace kdy napriklad umre mlady majitel (resilo se loni) a ne ze jsem **** co si neumi vyresit prostor v byte. Ja ted mela v garsonce 3-5psu (2 z nich v docasce prave od takovych hloupych lidi) a kocoura. Dalo se to zvladat.

uz jsem tu nekolikrat opakovala, ze pes zustane, ze je to clen rodiny. To nadavani si muzete odpustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí