Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky od narození
najdi si v okolí zkušenou maminku co nosí. Nebo jsou už v každém městě regionální skupinky a holky ti poradí ![]()
@Helileli nemyslela jsem při satkovaní
, myslela jsem v náručí
@Něha jo tak, no v ruce jsem je nosila většinou v bočním klubíčku a nebo na tygrika. Na stojáka jsem děti začala nosit až snad kolem půl roku. V šátku to nevadí, dobře uvázané jsou rovnoměrně podepřené po celém trupu, v ruce toho člověk nikdy nedosáhne.
Snažím se vzpomenout a myslím, že to bylo v době, kdy šly do druhého vzporu.
Při správné manipulaci můžeš miminko nosit vertikálně od narození.
Asi od 3 týdnů, kdy ji bolelo břicho a pomáhalo pohupovat a svislá poloha. Samozřejmě držet hlavičku ![]()
@Něha píše:
Ahoj, kdy jste začaly nosit svá miminka svisle - čelem k sobě?
Rekla bych, ze se to doporucuje az od 8 mesicu. Drzeni hlavicky je bohuzel na nic… ![]()
@Lucynka_v píše:
Rekla bych, ze se to doporucuje az od 8 mesicu. Drzeni hlavicky je bohuzel na nic…
@Něha ahaaa
tak to i tak jsem ho nosila normálně od narození. Ale většinou na tygříka. To mi i jemu bylo pohodlnější na ruce ![]()
@Něha Doporučuje se od 8-9 měsíce. A pokud se dává odrihnout, tak hodně přes rameno. Já třeba musím nosit jen zády k sobě, protože malá potřebuje rozhled
![]()
V pozici na tygříka jsem malého nosila dokud si nesedl, pak jsem jej začala nosit čelem k sobě,to už nemusím hlídat ani hlavu ani záda, jsou už zpevněná ![]()
Jejda, já nosila svisle v náručí, co malá už pěkně držela hlavu, tak od pátého měsíce. Nevim no, asi blbě no ![]()
@Celeste97 také jsme při bolesti bříška drželi vzpřímeně docela brzo, asi na konci 6.týdne… samozřejmě podpírali hlavičku.
@Něha píše:
@Celeste97 také jsme při bolesti bříška drželi vzpřímeně docela brzo, asi na konci 6.týdne… samozřejmě podpírali hlavičku.
Na to je nejlepší poloha na tygříka. Na prdíky funguje snad nejlíp a ještě dítěti neničí páteř.