Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Něha píše:
@Celeste97 také jsme při bolesti bříška drželi vzpřímeně docela brzo, asi na konci 6.týdne… samozřejmě podpírali hlavičku.
Na to je nejlepší poloha na tygříka. Na prdíky funguje snad nejlíp a ještě dítěti neničí páteř.
@ShadowDancer díky za článek, hodně jsem malého už skoro od narození nosila v šátku, ale také v ruce ve vzpřímené poloze, přidržovala jsem samozřejmě hlavičku. Tygříka neměl někdy moc rád a v tomto byl nejspokojenější. Hodně mě lidi strašili, že mu tím Škodím… Ještě jednou díky!!!
@P4ja mně už se teď v 6.mesici na ruku nevejde a mám pocit, že už tak od 4.m ![]()
@Helileli myslíš 2.vzpor - leh na bříšku a natahování ručiček? (Kobra?)
To malý teď dělá par týdnů, nedávno mu bylo 5.m
@Něha píše:
@P4ja mně už se teď v 6.mesici na ruku nevejde a mám pocit, že už tak od 4.m
Tak to na ty prdíky většinou stačí. ![]()
@Něha píše:
@ShadowDancer díky za článek, hodně jsem malého už skoro od narození nosila v šátku, ale také v ruce ve vzpřímené poloze, přidržovala jsem samozřejmě hlavičku. Tygříka neměl někdy moc rád a v tomto byl nejspokojenější. Hodně mě lidi strašili, že mu tím Škodím… Ještě jednou díky!!!
Holky, absolutně tímto nechci „rýpat“, ale sama jsem nad tím dost přemýšlela a dceru vertikálně nenosila (vyjma šátku), prakticky dokud neseděla, ALE:
Já prostě nevím, ale instinkt mi velí přivinout dítě čelem k sobě, tělo na tělo, nemůžu si pomoct ![]()
@nirei No, třeba malá polohu čelem k sobě nemusí. Protože jí zajímá, co se děje kolem. Takže jí nosím zády k sobě. Ona natahuje ručičky, předklání se a hlavně může hlavičkou otáčet, jak potřebuje a vidí kolem. Pokud jí mám mít ve svislé poloze, tak jedině opřenou ručičkama až na rameni, aby měaa oči nad ním a viděla
Když jsem jí zkoušela dát do šátku, tak dost protestovala, právě proto, že neměla rozhled. Jinak si k ní lehnu a přetočí se na bok a chytne se mě ručičkama. Koukáme na sebe, když leží na zádech. Teď zbožňuje když ležím a pase na mě koníky, ale klasické přivinutí moc nemusí.
@nirei ano, přijde mi to právě přirozené
. O když měl prdiky, tak jsem někdy nosila na tygříka a někdy prave bříškem k sobě, hlavička kouká
. Dokud bylo potřeba, samozřejmě jsem hlavu podpirala