Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemyslím si. Také se mi to občas stalo- syn má rok a je v pohode ![]()
Ja davam cilene, kdyz vic dni ted v zime nesviti slunicko. Treba holkam by se mely davat 2, protoze D podporuje ukladani vapniku v kostech atp coz je pro holky vzhledem k budoucimu tehotenstvi v dospelosti dulezite.
Nestane, když dáš víc můžeš třeba druhý den vynechat. Někdo dává třeba 1× týdně 7 kapek najednou. Já dávala na lžičku do trochu mléka.
A to jste byl taky na umelem mleku,ktery ten vitamin D obsahuje?Ja davam od narozeni do pusinky pred krmenim a je to boj se trefit…malemu jsou 4 mesice
@NatalieSofie my máme přímo od doktora predepsano 2 kapky za den. Už od narození. Takže můžeš být v klidu ![]()
Dávám teď denně i dvě kapky. Jak už někdo psal výše, tyhle dny moc nesvítí
Malá naprosto vpoho
My davame dve kapky od narozeni.
Podle lekarky. Urcite se nic nestane.
my máme předepsáno 1,5 kapky denně
takže střídám 1 kapku a 2 kapky. No a někdy si nepamatuju, kolik jsem předchozí den dávala, tak dávám 2 a myslím, že se nic nestane ![]()
@Jitul.kaaa9 bych se doktorky zeptala jak máš změřit 1,5 kapky? ![]()
Jinak taky máme pro řijnové miminko předepsáno 2 kapky denně teď v zimě. přes léto stačí jedna. Btw. kamarádka ve Vídni má taky obdobu vigantolu - taky 2 kapky a to má kluka na začátku června.
@iwa83 no doktor mi právě řekl, že mám střídat tu jednu a dvě kapky, abych docílili správného dávkování ![]()
Nestane se nic, my dali omylem místo 10ti kapek Sab simplexu 10 kapek Vigantolu 18ti dennímu 2,5 kilovému miminku, jeli jsme na pohotovost a museli bychom dát ještě mnohem větší množství na předávkování, takže 3 kapky nemůžou vůbec nic udělat.