Jak odnaučit dítě v noci pít

390
12.1.12 13:32

Jak odnaučit dítě v noci pít

Mám 21 měsíců starého syna díky tomu že přestal pít v půl roce mléí9 6ědal si to nahrazovat pítím a to čehokoli, i voda..nic nesladím jen při nemoci trošku medu, vlastně sladký ani nechce. Nespala jsem už přes rok,vstávám v noci cca 1px bud' abych ho přebalila nebo dolila čaj, když mu ho vezmu neusne a budí se dvakrát tolik, má svoji lahev s dudlíkem a z jiné se nenapije…nebude radši pít dva dny a bulet dokud mu jí nedám…jsem už zoufalá, každé ráno převlíkám postel…i když ho přebalím 5× za noc,vypije cca 2-3 litry za noc…ve dne to už ani neměřím…byli jsme na testech a je v pořádku…prej je naprosto zdráv… nevím už jak na to aby nespal s flaškou v ruce, je to vtipný jak se zavřenýma očima smátrá po celé postýlce a dokud jí nanejde v klidu nelehne…pak s ní ze spaní zatřese jestli v ní něco je pije a u toho prostě spí…má tedy zavřené oči, ale když jí nenajde řve…zkoušela jsem to vydržet…ale nespala jsem pak vůbec…nemáte někdo nějakou radu jak to omezit..? Nebo odnaučit…??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
704
12.1.12 13:57

Noční ochlasta

Ahoj,mám 27 měsíční dceru Sofinku a zažívám to samé, tudíž Ti plně rozumím :D Přebaluju v noci i 4× přesně jak píšeš. Z hrnku se prostě nenapije, i kdyby neměla pít týden, chce to svoje dudu. Ale teď vážně: Taky jsem jí nechala nabrat na cukr: Je samozřejmě v pořádku je to bohužel jen strašný zlozvyk. Budu muset na ní asi už fakt nastoupit tvrdě s hrnkem, kámoška to taky tak udělala, kluk jí sice strašně vřískal dva dny v kuse :D ale pak se naučil z hrnku a spí celou noc bez pití. On je ten dudák totiž uklidňuje a tahají to aniž by měli vlastně žízeň. Dám Ti pak vědět, jak jsme na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
12.1.12 14:03

Noční ochlasta dodatek

My teda v porovnání s Vámi tolik nepijeme, vlastně, když teď nad tím přemýšlím ve dne když si hraje tak nepije skoro vůbec.Fakt Ti vypije i tři litry? To už je docela záhul i pro jeho ledviny ne? Sofča vypije kolem litru a půl Blbý je, že jsem četla, že v noci by ty ledviny měly fakt odpočívat. Musíme je to prostě odnaučit jdu na to hned DNES!!!! Zatím ahoj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
12.1.12 14:16

A to pije v tomto množství i čistou vodu? Ty čaje jsou sáčkové neslazené nebo něco slazeného nebo granulované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
12.1.12 14:30

přidávám se do klubu.. malá má tu flašku taky pořád u pusy,, jinou nechce, občas se napije z normálního hrnku, ona bez tý flašky taky neusne, a manžel jí napájí ještě tak 3× za noc. ona ho budí a říká mu „tatiku pitík“ noo :roll: :roll:
**taky by mě zajímalo, jak toodnaučit, ale asi to jen tak nepujde, protože malá jde V NOCI TŘEBA PŘES CELEJ BYT PO TMĚ, JEN ABY MI PŘEDALA PRÁZDNOU FLAŠKU A ŘÍKA MI TO SAMÝ „mamiku pitík“ a pak jde zse spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
12.1.12 14:38

zdravím holky.My též pijeme v noci,jen Martinka už má tři,takže pije z klasické petky(jupík atd)Zrovna dneska v noci jsem přemýšlela,že ji dám pití do něčeho jiného,bo ona saje tak,že se láhev až zmačká,jakým tlakem pije a ten rachot mi budí nejmladší.4měsíční.Já teda Martince pití brát nebudu,vypije max tu jednu malou petku,tak to asi není tak strašné,ale byla doba kdy jsem taky byla zoufalá.V noci spát s flaškou ji totiž naučila má drahá tchýně.Dokud měla Marti plínku,dalo se to,přebalovat jsem musela max jednou za noc,víc nebylo třeba,ale horší bylo,když jsme dali plínku pryč.Bylo to šílené.Pila jak duha a samozřejmě se pak pohrčela.Nyní už je to dobré,u postele má nočník a budí se na záchod sama,takže jsme to nakonec překonali.Spíš jsem zvědavá jak budu bojovat u té mladší.Tchýně mi tvrdí,že ona taky přece nemůže spát bez pití.Tož nevím,jsem asi divná,já se totiž v noci žízní nebudím,pokud teda není fakt horká letní noc.Takže spíš budu mět práci s tchýní,abych ji uhlídala,aby mladší nedávala flašku do postele,až tam budeme :cert: Já mám jinak zlatou tchýni,rozumíme si,ale občas má nápady na zabití!!! :zed: :zed:
No jinka jsem Vám teda nepomohla,ale i tak přeji hodně zdaru,abyste to všechny překonaly a děti přestaly být tací závisláci.Možná bych to přirovnala k dudlu.S tím jsme měli sakra problém,ale to takhle jednou Marti zazlobila tak,že jsem vylétla jak čert z krabičky a ve zlosti ji za trest ten dudel vzala.A ani mi nevadilo,že v pokojíku řvala jak tur,jak jsem byla v ráži.Ořvala ho dopoledne,pak večer a byl klid.Občas se po něm ptala,ale stačilo říct ne a bylo to.Třeba to může být srovnatelné s dudlem,nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
12.1.12 14:59

.....pijeme jen bylinky a to hořké a ještě to ředím převařenou vodou že to tím udělám teplejší…granulované jen na cestování…jinak voda, zkusila jsem studené mléko…i ze spaní to zahodí a chce něco jiného…sladké nechce nezná to nikdy neměl žjdné jupíky ani nic takového..ani sladké nejí. Když byl asi 6 měsíční pil i s takového toho pítka na lahvi ale kuli velikosti jsem pořidila(blbec) zase lahev s dudlíkem aby měl na noc dost a já si občas lehla. no ušila jsem si bič…nenapije se ani z jiné flašky…jakmile jí nemáme sebou jsme v čudu a běžíme domu. Jak píse Iffka bude asi ještě težší noční čůraní je to asi zlozvyk jako brno…no já už jsem tak unavená že nemám sílu mu jí nedat na usnutí, zkusím mu jí vzít po tom co usne a nedat mu jí když bullí ze spaní…a zkusit tu frekvenci prodlužovat…ještě u nás záležk na počasí a na tom jestli je nemocný…to pak pije mnohem víc…a jsme nemocný vlastně pořád, mám bylinné čaje na zánět a moc mu to pomáhá na hustou rýmu tak jsem pak ráda že pije. No uvidíme…já zkusím dnes v noci lahev vyndat z postýlky…a uvidíme jestli přes ty pytle pod očima budu moct napsat jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.1.12 15:48

napadlo me dat novorozenecky dudlik (savicku)s nejmensim prutokem.
ale jestli je vysetreny a zdravy, tak asi sebrat veskere nervy a estivilovat. Je to zlozvyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
12.1.12 15:50

Marti je zvyklá na sirup,ale jen zlehka,né moc sladké pití.Ty jupíky atd spíš kupuju ty aqua,ty nejsou tak sladké a máme tak láhev i s pítkem na další použití.Ale jak říkám.Ona když pije,tak má takovej tlak,že flašku skrčí a to kor v noci dělá neskutečný rachot.
S tím čůráním Vám holky držím pěsti.To si myslím,že taky budete dobře bojovat,pokud dítka pijí v noci.Kor ty Papulko07.Takové litry za noc.....to už je na pováženou a jestli tolikrát za noc přebaluješ,to se pak nevyspíš,bo budeš muset malého dávat na nočník.Nám zpočátku stačilo dávat kolem půlnoci na nočník a ani to mnohdy nestačilo a stejně se Marti pohrčela.Ono se to pak časem srovnalo,asi jak se Marti posílily svěrače,které jsou v plínce nevyužité,či jak to lépe napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
12.1.12 16:26

…chi chi…fakt stejný v noci mě Martin budí tím jak saje to je zvuk…že kolikrát ze spaní vyletim, že někde teče voda…saje a saje a když mu to vezmu tak je řev a jsou vzý.ru všichni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
12.1.12 16:29

…no děvčátka nepotěšili jste mě…koukám že to bude mít neblahý dopad hlavně na mě…:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1369
12.1.12 17:13

Holky, mám podobnej problém, jenže malej mě pije v noci SUNAR!!!! Jsou mu 2 roky a 8 měsíců, když mu jej nedám, nebo se snažím nahradit čajem, plače a je k neutišení.. Někdy se nevzbudí vůbec a chce mlíko až ráno, někdy zase třeba 2× za noc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
12.1.12 17:44

…já dnes začínám odnaučovat…zkusím ho nechat v noci pobulet a uvidíme…držte palce..! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
12.1.12 17:50

SAVIČKA S MALÝM PRUTOKEM TAKY NEZABÍRÁ :x :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.1.12 17:56

Tak holky drzim palce a sama se na ty okamziky netesim - my zase odnaucovali krmeni asi tak 8× za noc po 30 ml mleka - uznavasm, ze to bylo snadnejsi v tom, ze jsem nemusela v nocvi alespon prebalovat, ale stvalo me to desive

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí