Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, dceři jsem zrušila flašku před druhým rokem, dala jsem jí takové tvrdé pítko, to ji nevadí, dnes má 27 měsíců a v noci vařím 2×mlíko, jsem už na dně z toho taky. Věřím, že má žízeň jednou třeba, ale nic jiného než mléko nechce stejně. Mě osobně se vyplatilo udělat poprvé třeba 200 ml, a pak většinou už spí do rána.
nikolinecka píše:
Ivetka - já to taky zkoušela, vysvětlovala, na všechno mi odpověděl, že už nebude pít mlíčko v noci, jen ráno, že je velkej kluk a stejně prd..
Asi budu muset být fakt tvrďoch.. no uvidíme, teď se zase 2 dny nevzbudil vůbec, až v 7 ráno, dal si mlíčko a ještě chrněl..
Budu držet palce, aby se brzy zadařilo a vyspala ses celou noc. Musím se pochlubit s našim úspěchem, začala jsem v noci z pondělka na úterý. První noc řval asi dvě hodiny vkuse, to byl horor, řval jak hysterka. Bydlet v paneláku, tak už nás vystěhovali
. Další noci se vzbudil už jen jednou stačilo dojít, trošku se napil vody a do pěti minut pokračoval. Poslední noc už spal celou, vkuse a bez probuzení ![]()
Tak holky…psala jsem že dám vědět…jak jsme dopadli s odnaučováním a už týden pití před spaním sice dvě lahve, ale v noci nic…a jedna plína za noc…!!!! postupně jsem ho nechala a'ť si kňourá a nic jsem mu nedala a on si na to zvykl…doufám, že nám to vydrží…!!! Sice nemůžu ráno nočník unést, ale je to asi tím, že už si uvědomuje to že to umí zadržet. Tak držim palečky..
![]()
Tak se taky přidávám,moje dcera má 28 měsíců a neusne bez flašky s čajem,schválně máme daný dudel s tou nejmenší dírou aby to moc neteklo,ale jakmile se v noci vzbudí a nemá čaj je hrozný řev,během pár dnů je schopna i ten dudel na flašce rozkousat tak že to z něj teče.Už jsem ji zkoušela dát i dudel místo flašky jen aby v noci pořád nepila,ale nechce ho.Někdy za noc vypije 2l čaje někdy míň.Takže neustále přebalujem a převlíkáme,už jsem fakt zoufalá,poraďte,podařilo už se vám to některé odnaučit a jak?
Navíc máme 6 týdenní mimčo,takže si to fakt ty noci užívám,…
mě dcera taky tolik pila ale jí bylo jedno z čeho a taky se pořád počůrávala a já neměla sílu na to abych jí nechala brečet…jenže pak mi to přítel zatrhnul.dvě noci prořvala ale teď už nepije vůbec a dokonce už ani plínu nemusíme mít ![]()
Nám je 21 měsíců a pořád máme na noc tak ty dvě lahvičky s čajíkem. Bez nich to zatím nejde. Ráno je plínka úplně plná … no půllitr no …
Taky bych to chtěla nějak malou odnaučit. Na druhé straně, když se malá v noci probudí, tak se nabumbá čaje a usne. Tak mám klid. Už bych ale taky chtěla, aby mi spinkání v noci zvládala bez lahviček.
Jako malá jsem musela spát s lahví s dudlíkem a pila jsem čaj. Dnes je mi 27 a dělám to pořád jen s tím rozdílem, že teď mám u postele PET láhev. V noci, když se otáčím, nebo se vzbudím, mám žízeň. Moje dcera v noci chce také pořád pít, asi je to dědičné ![]()