Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jdu si opět pro radu. Jak odnaučit synka, aby pořád nespal v zavinovačce? Je nám skoro 5 měsíců a prostě bez zavinovačky nevydrží spát. Bez ní spí tak 20-30 minut, pak se vzbudí. Se zavinovačkou spí skoro celou noc. Už jsme to bez ní zkoušely, ale prostě to nešlo. Po třech nocech nevyspání jsem to vzdala, ale zase ho přece nemůžu zavinovat do osmnácti, ne? ![]()
Mátě někdo nějakou radu, jak se už bez ní obejít? Moc díky za rady!
Lucka
co zkusit spací pytel? Dvojčata jsem do nich dala kolem 4,5. měsíce ![]()
Majdu jsem zavinovala snad do osmi měsíců.
Až to nebude potřebovat, tak to nebude vyžadovat… já bych to neřešila, buď ráda, že spinká ![]()
Já bych ho taky ještě zavinovala, do osmnácti času dost:) Když se naše Majda do zavinovačky nevešla (ale byla na ní zvyklá), tak jsem ji zavinovala pořád míň a míň pevně, pak přešla do spacího pytle,
lucie - tvuj syn je přesně v tom věku, kdy ještě spoustu dětí má zavinovačku rádo - vždyt je miminko, dopřej mu jí. Až začne víc kopat nohama a rukama, zbaví se jí sám a rád ![]()
pa
har.
Zavinuj.
Já zavinovala až do 7,5měsíců,
potom vzal na milost pytel, ale musí spát mezi polštářema, aby se nepohl. ![]()
Díky holky, tak to ještě zkusíme. A nebo koupím ten spací pytel. Já jen, že se všichni známý hrozně divili, že ještě zavinuju. Díky za názory ![]()
U mě se taky divily, zavinovala jsem syna do 8m, dceru někdy taky . Když spí, tak zavinuj.
pikesova.lucie píše:
Díky holky, tak to ještě zkusíme. A nebo koupím ten spací pytel. Já jen, že se všichni známý hrozně divili, že ještě zavinuju. Díky za názory
Já jsem ji musela zavinout i do kočárku… Léto - a v kočárku mimino sešněrované do plíny
Zejména kolemjdoucí důchodkyně si neodpustily poznámku… =)
Kašli na to, co si myslí okolí, pokud prckovi to zjevně dělá dobře.
Edit - spací pytel by byl k prdu, potřebovala mít znehybněné ruce.
Příspěvek upraven 19.12.11 v 08:58
pikesova.lucie píše:
Díky holky, tak to ještě zkusíme. A nebo koupím ten spací pytel. Já jen, že se všichni známý hrozně divili, že ještě zavinuju. Díky za názory
U mě se taky všichni divili, ale nejvíc tchýni, prj kvůli tomu budu mít debilní dítě.
![]()
To je zajímavé, kolik lidí si chce dobrovolně komplikovat život kvůli tomu „co řeknou lidi“
Asi si málo váží vlastního spánku ![]()
Rozhodně zavinuj, pokud to potřebuje, není na tom nic špatného a časem z toho vyroste. Určitě mu nebudeš šít zavinovačku do školky ![]()
Klidně ještě zavinuj. Je ještě malej
i kdyby třeba v roce… Hlavně aby pak ve školce spal bez zavinutí
mužeš zkusit spací pytel, nebo třeba později deku - a pořádně přikrýt
(ale radši až bude větší )
weruuunka píše:pikesova.lucie píše:U mě se taky všichni divili, ale nejvíc tchýni, prj kvůli tomu budu mít debilní dítě.
Díky holky, tak to ještě zkusíme. A nebo koupím ten spací pytel. Já jen, že se všichni známý hrozně divili, že ještě zavinuju. Díky za názory![]()
to jsou někdy názory
A proč ho to chceš odnaučovat?
Malá má 14m a dodneška jí stahuju zavinovačkou a je spokojená (jen ji nedááam ten spodní díl na nohy) Stahuju jen ty cípy přes sebe a ještě má spací pytel.
Pokud ti v ní dobře malý spí, tak ho zavinuj. Vždyť na to není nic špatného. Je to ještě miminko ![]()
Já taky do osmi - pak už to nešlo, dokázal se i se zavinovačkou obrátit na břicho a když jsme zavionovačku přivázali ke šprušlím, tak se otočil v ní !!!!
a to spaní nebylo po tom o moc horší.
Zatím se na to vybodni a zkus to zas za měsíc.