Jak odnaučit na zavinovačku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41
11.3.12 21:23

děkuju za odpověď. Koupila jsem jednu rychlozavinovačku a teď ještě přemýšlím o tý klasický, jen se nemůžu rozhodnout, jestli je lepší obdélníková (larva) nebo čtvercová.. Vzhledem k zabalení a zpevnění asi ta čtvercová, ale zas je tam víc materiálu, tak aby v ní nebylo mimču vedro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.4.16 08:35

Holky mám stejný problém a hlavně, když jsem ho dala do spacího pytle, ano, spal třeba hodku a půl, ale v noci ne :/ ale spíš se obávám toho, co teď, jak začínají už tepla, protože kolikrát je už i teď dost spocený když ho z té zavinovačky vyndám. Navíc u dr. mi sestra řekla, at ho do zavinovacky nedávám, že nemá pohyb pro nožičky… Zkusila jsem to jednou, uspat ho normálně bez zavinovačky i bez pytle, usnul, ale to byl teda opravdu hodně unavený, a spal asi 40minut… Nejvíc se obávám léta…v kočárku usne bez zavinovačky, kolikrát i doma uplně navolno, ale nespí prostě tak dlouho jako v zavinovačce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.4.16 08:54

@Mona111111 Tak ho méně oblíkni, zaviň jen do plenkové osušky/prostěradla…
Pohyb pro nožky? - Však spí :nevim: :lol: Případně zaviň jen ruce a dole to nechej volnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
2.4.16 09:10

Balim ji rucicky do větší plinky, nohy má volné. Ptala jsem se na to moji doktorky a ta mi řekla, ze dokud to chce at ji balím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
2.4.16 09:31

Balila jsem i v létě v kočárku jen do bavlněné plínky- časem na to přišel sám, že je mu teplo, během spaní ji oddělal a pak už ani nepotřeboval. Dávala jsem ji na něj jako deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.16 10:09

@Mona111111 Ahoj,tak zavinovačka je náš problém. Kamarádka mi řekla pokud budeš moct dávej ho do zavinovačky. Já teď všem zase říkám hlavně ho nedávej do zavinovačky :P Malej má 11měsíců a ještě jí na spaní pořád má. Už ale nemusí být zavinutý (chvála bohu),no ale to se zlomilo až po novém roce v 8měsíci..V ničem jiným mi spát nechtěl a to má pořád tu jednu a tu samou od narození.. :roll: Jak neměl svoji zavinovačku a nebyl pevně zavinutý -nespal, nikde, nikdy, v ničem..A mohla jsem se třeba stavět i na hlavu..Mě zase radily abych mu ji na sílu nebrala..Že ho to přejde..Naštěstí už od zavinovačky pomalu upouštíme. Myslela jsem že ho budou muset zavinovat ještě i ve školce.. :P V loni v létě jsme měli velký problém, v zavinovačce se budil horkem, bez ní nespal..Hodně štěstí.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
2.4.16 10:12

Dcera je červnová, zavinovala jsem ji cca do třech a půl měsíců, takže i přes ty největší vedra, to byla jen v plínce a zavinovačku na holé tělo. Měla jsem klasickou zavinovačku s vyndavací vložkou, takže měla na sobě jen tu látku a byla spokojená.

Edit: a odnaučila se vlastně sama, jak rostla, tak už nešla zavinovačka tak pevně stáhnout a postupně už nebyla zavinutá skoro vůbec, pak přešla do pytle, ve kterém vydržela skoro do dvou let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
4.4.16 21:56
@Pipet píše:
@Mona111111 Tak ho méně oblíkni, zaviň jen do plenkové osušky/prostěradla…
Pohyb pro nožky? - Však spí :nevim: :lol: Případně zaviň jen ruce a dole to nechej volnější…

ruce vůbec nezavinuju, asi mu spis jde o to aby to telo mel v „bezpečí“…no tak uvidíme, jak ted je venku krásně, tak jsme přes den skoro pořád venku, takže dnes spal celý den dá se říct v kočárku a jen na noc jsem ho dala do zavinovačky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
4.4.16 22:13

Nám byly zavinovačky malé už ve třech měsících a to byl piškot spíš menší dítě. Tak mě ani nenapadlo zavinovat déle. Ruce měl rad venku, tak dostal spací pytel a má ho už přes rok.
Takže jste mě překvapily, tím jak dlouho zavinujete 8o Ale když je dítě spokojene tak to asi nevadi. Jen na kyčle je asi později lepší aby mělo dítě volné nozicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.16 10:52

@Mona111111 a můžu se ještě zeptat jen tak ze zajímavosti. Možná je to někde napsané, ale nechce se mi to hledat..Jak je miminko staré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.4.16 10:00

@Mona111111 Tak já myslela, že jde hlavně o ty ruce…
Jen „obalené“ tělo bych vůbec neřešila, nejlíp se mi spí, když se pořádně zamotám do peřiny, případně ji na mě chlap ještě pěkně uplácá a utáhne :mrgreen:
Když se mu tak dobře spinká, tak ho nechej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
6.4.16 17:25
@ruzovaprincezna píše:
@Mona111111 a můžu se ještě zeptat jen tak ze zajímavosti. Možná je to někde napsané, ale nechce se mi to hledat..Jak je miminko staré?

5 mesicu…ale uz se to asi vyresilo samo, protoze vecer jak bylo teplo tak neusnul a bez zavinovacky jo, a spal jako normalne celou noc :) ikdyz rano zase do zavinovacky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.16 21:43

@Mona111111 no vidíš to, to on si řekne podle sebe.Bude jí vyžadovat míň a míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí