Prokletý dudlík

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
16.12.11 19:32

Prokletý dudlík

Prosím o radu. Náš Honzík (zítra mu bude pět měsíců) se naučil usínat s dudlíkem, a pokud byl správně unavený, usnul do minuty od podání dudlíku. Teď je situace taková, že si dudlík vyndá, hraje si s ním, strká si ho do pusy všemi směry a když mu to nejde správně, tak ho zahodí a začně řvát. Z minuty uspávání se stává minimálně hodina, protože bez dudlíku neusne a když ho dostane, znovu si hraje. A po hodině uspávání pak usne sotva na dvacet minut. Máte někdo radu, jestli mám čekat, až ho to přejde (to se asi zblázním, 100× mu dávat dudlana), nebo ho mám zkusit oddudlíkovat. Zná někdo způsob jak se zbavit dudlíku? Díky za rady. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9821
16.12.11 19:33

bez dudlíku ty náš asi neusl,ale naštěstí tohle nedělá, takže asi bych radila oddudlíkovat ale bez pláče to nebude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
16.12.11 19:38

Měla jsem tu někde takový časopis, kde psali, jak oddudlíkovat. Moc se mi ten článek líbil. Pamatuju si, že radili např. na procházce zařídit, aby omylem spadl do kanálu, nebo darovat nějakému miminku s tím, že to potřebuje více a že mu tím pomáháme.....ale jak tak koukám, 5ti měsíčnímu mímovi to asi budeš těžko vysvětlovat. Zkusím zítra ten časák najít, když ho najdu, písnu.

• Citovat
  • Upravit
223
16.12.11 19:40

no měto malej dělá taky a prostě nad ním stojim a držim mu ručičky a nebo mu ted pomáhá žmouláček co byl jako dárek v mamince a dudlík má v puse.. a nebo ho klasicky zabal do zavinovačky z té si ruce nevyndá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
16.12.11 19:43

Ahoj moje malá dělá přesně to samé, ale rozhodně nemám v plánu oddulikovávat! Pro mě je dalko snažší jí dát 10× dudlík, než jí třeba uhoupávat, drncat v kočárku, nebo nosit po bytě 8kg půl hod položit řev a nanovo ;) Ono ho to zas přejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
16.12.11 19:43

hm, myslim, ze v 5m jeste dudlat potrebuje - pry je to prirozena potreba do dvou let. Starsi na tom byl podobne, po te, co jsme ho odnaucili v noci na mliko, chodili jsme treba 8× davat dudlik - behem asi 3 mesicu se to skrouhlo na 2× a to uz se da s pocitem vyspani. tedka se desim, jake lahudky mi pripravuje tenhle bobek. snazim se, aby obcas usinal i bez dudla (kdyz se povede) a snazim se,a by ho pres den mel v puse minimalne.
Momentalne mu zakladam na krk a trosku pres pusu plenku slozenou na nudli - takovou jako salu - omezuje to vypadavani dudliku a taky doufam, ze by se mohl naucit muchlat si plenku misto dudlani, jako to nektera pozehnana mimina umi. Poreferuju tak za rok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.12.11 19:44

To mu asi nevysvětlím. Už třetí noc se o půlnoci vzbudí a hodinu si takhle s tím dudlíkem hraje. Mám chuť mu ho k puse přilepit izolepou. Modlím se, aby ho to brzy přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
16.12.11 19:45

Zaměstnat ručičky, např, po vsunutí dudlíku do pusinky honém vložit do ručiček např. chrastítko, nebo něco co vydává zvuk a tím odvést pozornost jinam.....až teď jsem si vzpoměla, že jedna maminka dala lehce na pusinku jeji malé tenounkou izolapku a prostě ji ten dudlík přilepila k papulce, aby nepadal :mrgreen: A pak jak usnula malá, tak ji tu izolapku samozřejmě odlepila- upozorňuji, vše se dělo pod jejím neustálým dozorem, malá si zvykla, že dudlík drží(neusla by bez něj) a pak si ho přestala vytahovat. Hloupý nápad, že?Ale zabral :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
16.12.11 19:45
pribi píše:
To mu asi nevysvětlím. Už třetí noc se o půlnoci vzbudí a hodinu si takhle s tím dudlíkem hraje. Mám chuť mu ho k puse přilepit izolepou. Modlím se, aby ho to brzy přešlo.

hehe,to jsem taky rikala, kamoska zase navrhovala dat ho na gumicku, jako brejle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.12.11 19:47

Dodávám, že přes den nemá dudlík vůbec. Používám ho jen na to usnutí. Taky se hodně často v noci kroutí aniž by se vzbudil, a to dudlík taky pomáhá, hned se po něm zklidní. Tedy když se nevzbudí a nehraje si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
16.12.11 19:48

Jo prej se ma dudlani posilovat - kdyz dudla, tak lehce vytahovat z pusy, az zacne pritahovat zpet - prej se nauci udrzet ho. Ale podle me kazdymu miminu ten dudlik v noci musi vypadnout, reseni je jedine naucit usinat bez nej, ale zkusenosti obecne rikaji, ze potom dite spi sice bez breceni, ale celkove daleko mene, vstava drive a nechce spat ve dne a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
16.12.11 19:49
Vanesanka píše:
Zaměstnat ručičky, např, po vsunutí dudlíku do pusinky honém vložit do ručiček např. chrastítko, nebo něco co vydává zvuk a tím odvést pozornost jinam.....až teď jsem si vzpoměla, že jedna maminka dala lehce na pusinku jeji malé tenounkou izolapku a prostě ji ten dudlík přilepila k papulce, aby nepadal :mrgreen: A pak jak usnula malá, tak ji tu izolapku samozřejmě odlepila- upozorňuji, vše se dělo pod jejím neustálým dozorem, malá si zvykla, že dudlík drží(neusla by bez něj) a pak si ho přestala vytahovat. Hloupý nápad, že?Ale zabral :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ježiš :mrgreen: tak tohle by mě nenapadlo :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
16.12.11 19:50

jo a jeste jsem taky navrhovala, aby nejaka firma zacala vyrabet dudlika s tou dudlaci casti na obou stranach - ono se to totiz za dudladlo nejlip drzi. kamoska podotkla, ze ten jeji ho casto drzi za stranu, tak jsme to jeste vymyslely na dudlik se sesti dudladly umistenymi ve vsech smerech - neco jako kdyz se vykucha rubikovka :-) :-) :-) ted jeste aby se nekdo toho podnikatelskeho zameru ujal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
16.12.11 19:51

Holky, ale přece jen, ta izolepa a ta gumička, jak se dávají např. brýle, není moc bezpečná, je li to natěsno- někdy se může stát že maminka zapomene nebo usne jak ho uspává atd…a dítko se ji udusí zvratkama- :think: Takže raději ne natěsno, nebo už vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.12.11 19:54

On je malý na ruce hroznej machr, bere do rukou i malinké předměty, předává si je z ruky do ruky, otáčí a zkoumá. Ale jinak na zbytek těla je šílenej lempl. Rozpláclej na zádech bude ležet ještě v osmnácti. No a právě teď ho zaujal dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí