Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam 2 a pul letou holcicku a ne a ne se zbavit flasky s dudlikem? Dnes v noci jsem myslela ze umru:-)
Kristynka v noci snad 3 krat za mnou prisla ze chce caj:-) A kdyz nedame caj tak ztropi uplne skaredou scenku:-( poradte jak s toho ven jinak je uplne sikovna holcicka. Uz jsme bez plinek nikdy jsme nepuzivaly dudliky jen tu flasku je schopna vypit behem hodinky 4 krat 250 ml flasky caje
proste vypije i za me
![]()
Ahoj, mám se synem to samé. Přes den pije z hrnečku, bo takového plastového kelímku z Ikei… ale jakmile si jde lehnout, musí mít flašku… Odpolední spaní s flaškou jsem už odbourala a to tím, že jsem mu jí prostě nedala… Bylo to sice šílené, ale alespoň odpoledne je bez. V noci mi to zatím nevadí a říkám si, že ho to přejde stejně jako dudlík. Ten odložil sám hned z kraje - doufám, že tak se stane i s flaškou… Zase moje mamka mi říkala, že její brácha (je z dvojčat) měl flašku na noc ještě ve 4 letech a pak taky přestal z ničeho nic…
Bublinko … moje treperenda má tři roky a mlíko z flašky má ráno pořád … někdy žadoní i v noci, ale prostě ji nedám, nechám ji prostě si poplakat a hotovo. Neřekla bych, že má hlad ani žížeň … prostě se chce tím uklidnit. Snažím se ji vysvětlit, že prostě až ráno a přes to nejede vlak. Zatím to ranní mlíko moc neřeším, někdy chce i po obědě, tak ji ho dám. Na noc ji ho nedávám, kvůli počurávání.
Pokud ti to doopravdy vadí, tak bych radila být důsledná a nepolevit, protože ti naši prcci dobře ví jak na nás a ví, že si to nakonec vymrčí.
Podle mě žížeň nemá, jen ji to uklidní.
Ale mohu se plést.
Jinak na té naši treperendě závislost na flašce také není vidět, je normální, komunikativní ![]()
Jak píše Lucka, já jsem ráno pila kakao z fašky hodně dlouho, než jsme šli do školky, tak nám mamka mě a bráchovi dala flašky a aspoň něco do nás dostala. Takže já jsem zase taková, že to extra neřeším. Zuby má v pořádku, tak co.
Jinak přes den pije normálně vodu nebo čas z hrnečku nebo z pítka s brčkem. Jen někdy si prostě potřebuje zalíst do své postele do peřin a tak v pohodičce si vypít to svoje mlíčko nebo kakajíčko.
Tobísek má dva a čtvrt a pije z flašky s dudlíkem večer a ráno mlíčko, neřeším to nijak, občas zkusím vyměnit dudlík za pítko, ale následuje reklamace, tak na to prdím, jinak pije odjakživ z pítka, nebo brčka, hrnečku, nikdy nepil tekutiny z dudlíku..Má to rád, mlíčko má v sobě za půl minuty, takže o kažení zubů nemůže být řeč, spí jinak celou noc, tak to neřeším…Spíš řeším dudlíka na spaní, ale to je zas jiná… ![]()
Bongiorno … nám dudlík odnesl o Mikuláši čert
sice byl řev, ale nechala si to vysvětlit, myslela jsem, že to bude horší.
My jsme bez flasky od roka.A to mala byla od tri mesicu na sunaru. Pije z hrnecku bez pitka a z lahve s brckem tam ji delam i mleko a ted jeste flasky od Jupika kubika pouzivame jedna z toho.A nikdy problem nebyl.