Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
máme doma ve vaně pro holky kačenky a jiné hračky do vody. Bohužel se nám do nich zevnitř pustila plíseň. Poradíte, jak se jí zbavit? Jde to vůbec nějak? Nechce se mi je vyhodit, jsou oblíbené a nevím, jeslti bych tyhle ještě někde sehnala…
Díky za rady.
Jestli by se mě stalo něco podobného šly b do koše, plíseň je plíseň kór jestli je zevnitř neřešila bych a vyhodila nemáš jejich fotku? třeba by se na netu někde našly…
vyplachla bych to savem…me se takhle pustila plisen do hraci decky co jsme nosily na ven…a taky s tim nic nende..plisen je ludra ![]()
Též bych zkusila to Savo. Maximálně to pak vyhodíš, ale na odpis už jsou stejně
Hlavně dobře vypláchnout ![]()
Jasně, Savo nebo Domestos, takhle udržuju hračky, co mají děti ve vaně, pak samo dobře vydrbat, propláchnout, ale funguje to ![]()
no, tak já takovéhle hračky vyhazuju… připadá mi, že se to už nikdy pořádně pryč nedostane.
Taky jsem použila savo, na chvíli to zmizlo a za pár dní to tam bylo znovu. Asi ji budu muset vyhodit, stejně už ji máme na „okrasu“. Navíc malej měl v oblibě z ní cucat vodu ![]()
Díky, zkusím to Savo.
Angua má pravdu, maximálně je vyhodím. Jen nevím, jak se na to bude na starší tvářit, až skončí v koši - byly od babičky. ![]()
ja takove hracky vyhazuji,jednou je tam plisen,tak pryc s tim.Ani bych to nicim necistila,uz vubec ne savem,aby to pak mela dcerka ve vane a nebo to strkala do pusy.
vyhodit
bohužel. u té kačení díry se ta plíseň udela dycinky mám pocit. Tak ted ma jen konvičku, sítko a jakýsi cosi - mističky, kyblíky od jogurtů a pohoda..
Já to čistím slabým savovým roztokem a pořádně propláchnu, ale náš malej si s tím stejně hraje tak minimálně, že je to jedno, nejradši má žínku a lahvičku od sprcháče.
Holky a co vůbec je na různý plastový hračky pro nejmenší miminka? Čím je preventivně umýt, než mu je poprvé dám - různá chrastítka, která nejdou vyvařit, gumové pískací hračky apod. ?
Koupila jsem kačenku do vody v Lékárně ( cena cca do 50 Kč ) a ta nemá žádnou dírku, kterou by se dostala dovnitř voda. Nemůže se tedy stát, že by plesnivěla vevnitř. Tím pádem bych je hned vyhodila a pořídila nové
![]()
Taminka píše:
ja takove hracky vyhazuji,jednou je tam plisen,tak pryc s tim.Ani bych to nicim necistila,uz vubec ne savem,aby to pak mela dcerka ve vane a nebo to strkala do pusy.
Já bych to taky vyhodila, ale na druhou stranu bych se sava nebála, když se může lít do studny jako desinfekce, tak se to dá použít i na vyčištění hraček…