Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mafina5 píše:
Holky a co vůbec je na různý plastový hračky pro nejmenší miminka? Čím je preventivně umýt, než mu je poprvé dám - různá chrastítka, která nejdou vyvařit, gumové pískací hračky apod. ?
Ty, které nemají žádnou dírku, můžeš ponořit do roztoku prostředku Milton. Prodává se v tabletách nebo v lahvi. Viděla jsem v lékárně a v Tescu. Návod přiložen. Používám to i na flašky a dudlíky, mně se při vyvařování hnusí ten povlak z vodního kamene, co se na věcech utvoří.
To je nějaká ta desinfekční tableta co se používá do sterilizátorů? Zkusím po tom kouknout?
Ale co třeba s chrastítkama, ve kterých je asi strojek, to asi není na ponoření do vody, spíš to jen otřít ![]()
Nene, je to tableta co se používá do studené vody, prostě ji tam rozpustíš a pak to v tom necháš koupat. Já tyhle tablety používám na menstruační kalíšek, abych ho nemusela vyvářet.
Jinak chrastítka, pokud nemají nějaké zvenku pohyblivé části by měla být taky vodotěsná.
Ahoj, vyhodila bych je a neboj se, že bys nesehnala další. Já jsem vášnivou sběratelkou gumových kačenek a když se na ně zaměříš, tak zjistíš, že jich jsou všude spousty.;)